Gå til innhold

Kom ikke inn på UiB - hva nå?


Jakoozie

Anbefalte innlegg

Heisann! Jeg poster dette her for å forhåpentligvis få noen gode alternativ til det jeg selv har tenkt på, siden det finnes så mye forskjellige veier å gå.

 

Her er min situasjon: Jeg har gått ett år juss i Lillehammer, og gikk derifra med gode karakterer. Jeg trivdes dog ikke så veldig godt der, og forsøkte i fjor å komme inne på juss i Bergen. Det klarte jeg ikke, og tok derfor heller et år med psykologi samtidig som jeg tok opp fag fra videregående.

 

Nå har jeg nettopp fått vite at jeg ikke kommer inn på juss i Bergen i år heller, forbanna "rekordmange søkere". (Manglet vel ett poeng.)

 

Jeg kom inn i Lillehammer, men har konkludert med at jeg holder meg i Bergen og heller gjør noe annet i denne byen. (Jeg er nemlig sikker på at jeg kommer inn neste år)

 

 

 

Problemet er at jeg ikke har søkt på noe annet enn juss ved disse to institusjonene. Jeg kunne godt tenke meg å ta årsstudium i enten engelsk eller enda bedre, økonomi eller kanskje samfunnsvitenskap. Jeg vil gjerne studere noe som i det hele tatt kan være relevant for jussen.

 

Men hvilke alternativer har jeg nå som fristen har gått ut og alt det der? Har hørt om noe som kalles resttorget, hva er deres erfaringer med dette? Er det noen skoler som har senere opptak?

 

Jeg er litt desperat her, og er interessert i hvert infall dere måtte ha.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her er min situasjon: Jeg har gått ett år juss i Lillehammer, og gikk derifra med gode karakterer.

 

Har karakterne fra Lillehammer noe å si på om du kommer inn eller ikke? Kan det regne positivt eller negativt inn?

Nei, det er det som er så kjipt. Fikk A-er og B-er i alle jussfag, men det er bare karakterene fra vgs som teller uansett.

 

@Isbilen: "Immatrikulert", hva mener du egentlig med det? :)

Endret av Jakoozie
Lenke til kommentar

Han er vel ikke tatt opp i noe studie når han nettopp ble ferdig med et årsstudium i psykologi. 20 Juli er det fritt fram å søke på resttorget. Jeg ville ikke lagt så mye vekt på studiet du velger skal være relevant i forhold til juss. Velg ut av interesse. Eller du kan velge å ta et jobbe år og tjene deg opp noen slanter.

Lenke til kommentar

Han er vel ikke tatt opp i noe studie når han nettopp ble ferdig med et årsstudium i psykologi. 20 Juli er det fritt fram å søke på resttorget. Jeg ville ikke lagt så mye vekt på studiet du velger skal være relevant i forhold til juss. Velg ut av interesse. Eller du kan velge å ta et jobbe år og tjene deg opp noen slanter.

Jo det kan hende. Jeg er for eksempel tatt opp ved UIB nå, og jeg blir ikke kastet ut automatisk etterpå bare fordi jeg skulle melde meg på et årsstudium. De regner tross alt med at man skal studere mer enn bare ett år. Men, det kan være regler jeg ikke kjenner til, det var derfor jeg tok forbehold. Uansett, med mindre trådstarter aktivt har avsluttet studiene sine ved UIB er det godt mulig han fremdeles er student, og da er det masse åpne studier han kan ta uten å måtte tenke på kvoter.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Hvis man ikke er tatt opp på UIB må man søke seg inn først. Når man er inne kan man melde seg på alle fag uten spesielle opptakskrav uten å måtte søke spesielt. Disse kalles "åpne", men man må fremdeles være student på universitetet. Derfor er det vesentlig for trådstarter om han allerede er tatt opp siden han da bør ta seg en titt på disse tilbudene - kanskje trenger han ikke mer enn å gå inn på Studweb og melde seg opp.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Jeg er i samme situasjon, så jeg føler med deg :) (angrer veldig på at jeg ikke søkte flere fag og ikke bare juss) Vet du eller andre om man kan ta 60 studiepoeng som privatist i noe fag? (ser på samordna opptak at det gis to poeng for fullført 60 studiepoeng (20 vekttall) ved universitet eller høyskole.)

Lenke til kommentar

Målet ditt for iår er å samle poeng ikke sant? Så hvorfor ikke ta det du synes virker mest gøy? Går selv juss i bergen (andre avdeling nå), og det er utrolig mange fag som er "juss-relevante", kommer helt ann på hvor dine interesser ligger, er det feks foretningsadvokat du har som mål å bli eller skilsmisseadvokat?

 

Mitt tips er at du koser deg mest mulig iår, finn et studium som er gøy og som ikke sliter deg ut, det vil jussen godt på vei nesten klare :p Er vel ikke som om man har dårlig tid, jeg startet rett på og angrer smålig =)

Lenke til kommentar

Snakket nettopp med en saksbehandler på UiB nå, og det viser seg at siden jeg ikke formelt har fått noe studietilbud fra UiB, så kan jeg heller ikke hoppe på åpne studier. Det eneste jeg kan gjøre er å følge med på resttorget i morgen, og se om det blir lagt ut noe der.

 

Vet egentlig ikke om jeg fortsatt er student ved skolen, slik som Isbilen snakker om. Hvordan kan jeg sjekke dette? Studweb?

 

Det var jo egentlig litt dumt av meg å søke bare juss. Grunnen til at jeg gjorde det var at jeg egentlig er 100% sikker på at det er juss jeg vil studere og jobbe med senere (har jo allerede tatt ett år). Men jeg hadde vel egentlig regna med å komme inn på UiB.

 

Takk for all hjelp til nå uansett :)

 

EDIT: @DRZ: Det er forretningsadvokat jeg er mest keen på ja :)

Endret av Jakoozie
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...