Gå til innhold

Noen som vil dele informasjon rundt flygelederutdanning?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Grand Forks er foreløpig helt greit. Ikke den største byen, men den har alt den trenger:

- Kjøpesenter

- Wallmart

- Kino

- Store idrettslag osv osv.

 

Har begynt å bli kaldt og de er veldig bekymret for sikkerheten våres når det blåser opp til storm (da får vi som regel gå hjem tidlig). Videre så er man avhengig av bil da det er så store avstander mellom ting her, og spesielt når vinteren setter inn kommer jeg ikke til å gå mye frivillig (Utenom wellnessenteret som er tidenes største treningssenter).

 

Livet er helt sjef så langt i USA og vi gleder oss som unger til å begynne i simulatoren på mandag. Vi får karakter vær gang vi har vært i simulatoren og det er alltid 2 i tårn, 1 på approach og x antall som er "piloter" i begynelsen. Men blir gjerne flere på approach etterhvert som vi får kunnskapen i orden ; )

 

Er bare å søke folkens, avinor.no har vel lagt ut oppdatert informasjon ; )

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Vi lever fortsatt!

 

Byen er helt grei! Intet spesielt med den. Dog det skal nevnes at som de fleste amerikanske småbyene så er det ingen sentrum her. Du finner kjøpesenteret på et sted i byen, og må kanskje på den andre siden for å finne f.eks en elektrobutikk. Du må altså ha bil for å komme deg rundt.

 

Fritiden benyttes vel til det man vil, akkurat slik som i Norge. Ikke noe spesielt der!

 

Vi har ikke helt kommet til den kaldeste delen av vinteren enda. I januar (ish) kan vi regne med -40 grader, og det blåser relativt mye (paddeflatt) så på de verste dager kan det bli oppimot -60 effektive grader.

Om sommeren derimot er det stikk motsatt, og kan fint bli oppimot 40 varmegrader.

Lenke til kommentar

Hopper litt inn her selv jeg. Vi er så langt i basic delen av studiet, hvilket vil si at vanskelighetsgraden ikke er skurdd høyt opp enda, dog vi merker at det blir vanskligere. Det er med andre ord vanskelig å si for mye om det helt enda, i løpet av februar starter den såkalte ratingen, og da skrues nok varmen opp enda noen hakk. Det sagt, men merker utrolig fort progresjon, og selvom det er mye å lese på (vi har prøver hver uke) kommer overraskende mye av seg selv, hva simulator angår.

Det er nå en gang lagt opp slik, at kommer du inn på studiet, skal du også ganske greit klare det. Likevel, ikke regn med å ligge på latsiden. Det er mye info som skal inn og sitte.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Regner med dere hadde en fin juleferie hjemme i Norge. Har noen spørsmål til dere :--)

 

- fikk dere fikset støtten fra Lånekassen?

- hvordan er leilighetene, og hvordan foregår betalingen?

 

- hva gjør dere på fritiden?

- henger dere mest med hverandre, eller blir man kjent med amerikanere?

- hvordan er egentlig befolkningen, da spesielt den unge delen?

- går dere ut, hvordan er utelivet?

Lenke til kommentar

- Lånekassen var aldri noe problem, men vi måtte vente på et brev fra Avinor som bekrefter at vi er tatt inn på studie

- Leilighetene er ganske kurrante. 3 stk per leilighet, 2 bad. Åpen kjøkken stue løsning, med ganske god plass. Strøm, nett, vann, oppvarmet garasje alt det der inkludert. Ferdig møblert med hvitevarer og brunvarer. Betaler ca 3700 kroner i mnd til norsk kontonummer via giro som tilsendes oss fra avinor. Fungerer veldig greit egentlig

- Fritid begrenser seg stort sett til helger, og domineres mye av festing...:p Det er strengt tatt veldig lite å gjøre i Grand Forks, iallefall nå om vinteren.

- Man blir klart kjent med amerikanere her, i tillegg til noen andre norske som også studerer her. Men vi norske har også blitt en gangske sammensveiset gruppe

- Befolkningen, annet en studentene kan jeg ikke si stort om. De er vel som folk flest?

- Vi går en del ut. Hovedsaklig til et utested som heter Level 10 (er ikke akkurat et fantastisk utvalg) som er et helt greit sted, men som regel alltid stappfult. Om ikke anna så har de black jack der, om du har problemer med å bruke opp studielånet...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har et spørsmål (av ren nysgjerrighet) til dere som er i gang med utdanningen:

 

Etter fase 2 av opptaksprøvene, hvilket resultat fikk dere? Dere fikk vel tilsendt på mail.

 

Jeg var på Værnes for 1,5 år siden for å prøve meg, men kom dessverre ikke lenger enn fase 2. Jeg husker fortsatt resultatet jeg fikk. På 2 av punktene fikk jeg "average", mens jeg fikk "above average" på det siste. Det må vel ha vært rimelig nært? Hadde som dere forstår ingen under gjennomsnittet.

 

Ikke at det betyr så mye, men var frytelig bittert på den tida husker jeg.. Skulle ønske man fikk muligheten til å prøve igjen :(

Endret av NiRaM
Lenke til kommentar

Hvordan fungerer simulator treningen?

Så å si på samme måte som i virkeligheten. Vi sitter foran en radarskjerm og dirigerer fly, dog flyene blir styrt av en person i naborommet, og ikke av piloter. Tårnsimulatoren funger på samme måte, men da er vi i en 270 graders simulator hvor vi har en flyplass layout (basert på Sola).

 

Har lyst til å ta utdanningen selv men jeg har planer om å ta bachelor grad i psykologi først. Er testene veldig vanskelige? Hvordan sjekker de deg i psyken osv? :blush:

Tror det er veldig individuelt om du synes testene er vanskelige eller ikke. Dog de siler ut nesten 95 % på testene, så superlett er de nok ikke. Men husk at det er ingen ting du kan øve på. Enten så klarer du det, eller så klarer du det ikke. Så enkelt er det!

Måten de sjekker deg psykisk er om du kommer deg videre til intervjuet.

 

Har et spørsmål (av ren nysgjerrighet) til dere som er i gang med utdanningen:

 

Etter fase 2 av opptaksprøvene, hvilket resultat fikk dere? Dere fikk vel tilsendt på mail.

 

Jeg var på Værnes for 1,5 år siden for å prøve meg, men kom dessverre ikke lenger enn fase 2. Jeg husker fortsatt resultatet jeg fikk. På 2 av punktene fikk jeg "average", mens jeg fikk "above average" på det siste. Det må vel ha vært rimelig nært? Hadde som dere forstår ingen under gjennomsnittet.

 

Ikke at det betyr så mye, men var frytelig bittert på den tida husker jeg.. Skulle ønske man fikk muligheten til å prøve igjen :(

Det virker faktisk som om alle som ikke har kommet inn har fått vite hvordan de gjorde det, mens vi har bare fått beskjed at vi besto opptaksprøvene, så jeg kan dessverre ikke svare deg hvordan du gjorde det.

 

Edit: Det er uansett på tide å søke snart. Er du interessert i yrket, så søk. Kanskje du kommer inn?

http://bliflygeleder.no/

Endret av Ustedalen
Lenke til kommentar

Det er/var sånn at de som består testene ikke får vite hvordan man scoret på hver del.. Så ikke godt og vite hvor langt unna du var

 

Når er dere ferdig i USA?

 

Jeg kan i allefall bare anbefale alle og søke, utdannelsen er kjempemorsom (i allefall var den det i Sverige), og det å komme ut på praksis er helt fantastisk :)

Lenke til kommentar

Gikk siste kullet på EPN i Malmö, så for tiden har jeg praksis på Bardufoss. Er vel ferdig i august-oktober en gang

Dere er delt TWR og ACC eller? Bare og stå på, utrolig gøy og komme seg ut på enhet og endelig få snakke med ordentlige fly

 

 

Helt vanlig engelsk kunnskaper holder i massevis

Endret av Mnett
Lenke til kommentar

Hva med engelsk kunnskaper? Må man snakke det flytende uten grammatikk feil?

 

Du må bestå en TOEFL test.

 

Fra avinor sine sider:

"Meget gode engelskkunnskaper. For å kunne studere ved UNDAF, må du ha bestått TOEFL (Test of English as a Foreign Language) og oppnådd minst 550 poeng (papirbasert)/79 poeng (internett). Dersom du består faser 1-3, vil Avinor organisere TOEFL-test for de aktuelle søkerne. Mer info kommer.

NB! Du behøver ikke å ha tatt TOEFL-test for å søke på flygelederutdanningen."

 

KILDE: http://www.avinor.no/avinor/karriere/10_Flygelederutdanning under opptakskrav. Dette er noe nytt som er kommet i år, slik som jeg har forstått det. Gleder meg til å søke, om 2 år! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...