Gå til innhold

Ga juling til 12 åring, slipper straff


V-by

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har selv lekt "ring på spring" som vi kalte det, mange ganger da jeg var yngre. En av de morsomste lekene det. Nå ser jeg kraftig ned på det, vet selv hvor j**** irriterende det er. Forstår godt at folk blir sint av sånt, selv om det alltid er feil å ty til vold.

 

En gang meg og tre kompiser tok ring på spring til en fyr i gaten, tror vi gjorde det først én gang, han kom ut, skjønte hva som foregikk, sto lenge og så på oss (vi sto nede i gaten og lo, tror jeg), så gikk han inn igjen. Vi ringte vel på 4-5 ganger til uten at fyren kom ut. Vi lekte fast i den gaten, så litt senere mens vi sto og spilte fotball eller noe kom mannen ut, gikk bort til oss og fiket til to av oss på kinnet og ga en kjennepreken som jeg ikke husker. Jeg var en av dem som ikke ble slått. Derfor slo meg og han andre hverandre i ansiktet for å dele smerten til våre kamerater. Et godt minne, egentlig. Dette tok jeg som en lærepenge og det var ikke snakk om at jeg fortalte noe av dette til min mor for eksempel. Vi var vel rundt 10 år gamle da dette skjedde.

 

Synes personen som utøvde vold på gutten fortjener en kort fengselsstraff. Slik jeg forstår det har han fått to års betinget fengsel?

Lenke til kommentar

Skal ikke forsvare juling av snørrunger, men forstår mannen godt. Fort gjort å miste besinnelsen. Når man kanskje i tillegg er deppa, har helseproblemer og noen unger driver og lager plingelyder hvert 5min så kan det fort skje en kortsluttning. Mennsker er ikke like vet dere og for noen kan det faktisk svartne helt bare de blir presset hardt nok.

 

For å si det sånn, det blir nok lenge til noen kødde ringer på den ringeklokka.

Lenke til kommentar

Linket saken til en bekjent, og dette var hans svar, ordrett slik han skrev det:

Jeg hadde tatt med meg 4-5 venner, kanskje flere. Kastet egg på huset, lekt ring på spring, bare pranket noe sykt. Hvis han kom løpende skulle vi hatt deal om at alle ble stående. Så kunne han banket alle om han ville. Ville endt med hardere straff for han. Greit nok, volden er ikke uporovosert, men det ville skapt et resultat, slik jeg ser det.
Dette er en person jeg anser å være utrolig oppgående med sunne holdninger, og jeg tror mange ville reagert på samme måten. Dette beviser at vold kan avle vold, og det er tydelig at mange mennesker har et behov for hevn, noe som er naturlig. Er det dette som skjer når man må ta loven i egne hender? Hvem vet, kanskje tar 12-åringen med seg en gjeng og knuser vinduene til fyren eller fortsetter å ta ring på spring hver eneste dag helt til de kanskje blir tatt på nytt og denne gang blir alvorlig skadet.

 

Selv om ring på spring er noe drit, er det fremdeles uakseptabelt at en voksen mann angriper en 12 år gammel gutt for barnestreker.

Lenke til kommentar
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3503976.ece

 

Hva er dette for slags tull?

 

Slaget i ansiktet brakk en av jekslene i to, slik at blodet sprutet. Tre av kameratene var vitner til at mannen dro Lars inn i huset sitt ved hjelp av et halsgrep.

 

Han angrer jo ikke en gang.

Noen unnskyldning kommer ikke på tale. Verken den eldre mannen eller partneren hans ønsker å møte gutten for å skvære opp.

 

Jeg greier seriøst ikke se logikken med at han ikke skal få noen form for straff.

Jeg kan godt skjønne at han er lei folk som tar ringepiggen på han, men man går ikke løs på en 12 åring.

Han har tydelighvis store problemer med sitt temperament.

 

Håper noen tar seg en tur på døra hans, med et balltre...

Jeg har sett verre...

 

Noen kjenninger av familien mistet sin datter i en trafikkulykke for et par år siden som følge av hensynsløs/grovt uaktsom kjøring. Gjerningspersonen fikk 60 dagers fengsel og måtte betale 150000kr oppreisningsvederlag etter uttalelse fra retten. Dette er altså straffen for å ha drept en 12år gammel jente.

 

 

 

Endret av SLIguy
Lenke til kommentar

Man drar ikke en 12-åring inn i huset, holder han fast og slår han fordi om han har lekt ring på spring.

Greit at han blir forbanna når det skjer gjentatte ganger, men jeg er sikker på at å bare ta tak i gutten, se alvorlig på han og si ''Hvis ikke dere slutter nå, så ringer jeg politiet'' eller lignende hadde vært nok til å skremme gutten til å la være.

 

Og at mannen ikke får noe straff for å ha gjort noe slikt mot en 12-åring er jo helt på trynet.

Lenke til kommentar

Om Cowoby bobs opplysninger stemmer så har denne personen blitt utsatt for ring og spring, snøballkasting og eggkasting i 10 år. Så polititrikset har nok vore forsøkt utall gonger utan resultat.

 

Eg vil hevde at den største syndaren er mora til gutten. Ho er ikkje istand til å verken sjå at ungen har drive med regelrett mobbing av andre og er ikkje interessert i å ta problematikken opp med sønnen. Ref "uskyldig" i sitatet.

 

At slike mobbesaker kan få alvorlige konsekvenser er ingen tvil om. Dagbladets Magasin hadde ein reportasje om ein familie som blir mobba år etter år, også med fysisk vold. Resultatet blie 1 stykk død medmobber og ein såra hovudmobber. Det interessante var at hovudmobberen faaktisk forsøkte seg igjen på mobbinga etter å ha blitt skutt.

 

Så lille Lars og mora bør vel vere glad at gamlingen ikkje hadde gått til det skrittet å ha våpen.

Lenke til kommentar

Ungen fikk som fortent rett og slett. har ingen problemere med å forsvare handlingen til gamlingen i en sånn situasjon. Dette handler vell om å statuere ett eksempel. Neste gang tenker nok drittungene seg om to ganger før de plager ham igjen.

 

Den eneste personen eller personene som har feilet i denne saken er foreldrene til ungene som ikke har gitt de skikkelig oppdragelse.

Lenke til kommentar

Hadde det vært min sønn som kom hjem og fortalte dette hadde eg dratt han med hjem ti han som tok han og krevd at guttungen bad om unnskyldning. Så hadde eg bedt sønnen sette seg i bilen innenfor lytteavstand og gitt han fyren inn noe så sinnsykt for å legge en hånd på min gutt på den måten.

 

Slik hun moren takler saken lærer hvertfall ikke 12 åringen en DRITT.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...