Jump to content

Sitronsaft

Medlemmer
 • Content Count

  4229
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1130 :)

About Sitronsaft

 • Birthday 10/10/1992

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

23563 profile views
 1. Det kan godt være jeg overreagerer. Det er snakk om ca 2 ukers bruk så langt. Min personlige mening er at det er bedre å unngå et problem enn å komme seg ut av det. Spesielt når det gjelder vanedannende rusmidler og selvmordsfare. Lettere å leve med en "jeg overdrev, det var ikke behov for den tråden eller å snakke med henne i det hele tatt, hun har kontroll akkurat som hun sier" enn "Åja du ble avhengig av benzo og nå klarer du ikke å slutte?" eller verre. Ettersom jeg ikke er lege blir det umulig for meg å avgjøre risikoen her. Det virker som at middelet er kjøpt (og først og fremst kan oppdrives) i Italia, dette gir mening da firmaet moren driver er internasjonalt og hun ofte drar dit på businesstur. Til benzo å være virker det ikke som det verste man kan ta, tenker da også på den lange halveringstiden.
 2. Sånn som det er nå vil det være negativt for henne om jeg tar avstand. Det har jeg heller ikke tenkt å gjøre, selv om hun skulle avvise mine råd og fortsette det jeg anser som misbruk eller i alle fall svært farlig, ukritisk bruk uten tilsyn fra lege av denne medisinen. Akkurat nå prøver jeg å være først og fremst en venn og en støtte, og hva gjelder medisinen har jeg allerede fortalt henne hva jeg synes om den, og nå prøver jeg å ikke skremme henne vekk, dømme, belære osv og få informasjon om hennes bruk og tilstand. Det føles litt som å ha et barn på andre enden av telefonen som drikker rusbrus eller noe slikt, og så prøver man sitt beste å holde situasjonen under kontroll samtidig som man vet at hvis man sier for mye kan barnet slenge på røret.
 3. Beklager at jeg ikke har svart på denne, og takk for godt innspill. Om hun lytter til meg eller ikke er forsåvidt irrelevant ift om jeg velger å fortsette relasjonen vår, jeg skal ikke holde litt Sitronsaftskepsis mot henne. Jeg er heller ingen helgen og har vært ned mørke stier selv i mitt liv, jeg skal ikke sitte på noen høy hest sånn sett. Men jeg har jo også en interesse av å ta vare på meg selv, og i den grad jeg faktisk involverer meg og blir bekymret osv vil det jo ikke være aktuelt å holde på slik for alltid om mine råd og mine bekymringer ikke blir tatt hensyn til. Tenker det må være litt gjensidig hvilken vei vi ønsker å dra skuten her, og viktigst er jo egentlig hennes egen innstilling. Tillitsbåndet vil jeg si er nokså dårlig, hun har trust issues, jeg er tillitsfull litt i motsatt retning, men jeg stoler objektivt sett ikke på henne da jeg vet at hun har trust issues (edit: og hun har en tendens til å bruke løgn til å komme seg ut av problemer). Ift det du spør om tror jeg situasjonen er litt motsatt, det er mer sannsynlig at hun "forkaster" meg dersom jeg pusher for hardt.
 4. Da har jeg funnet medisinen: https://en.wikipedia.org/wiki/Delorazepam Virker å ha ekstremt lang halveringstid. Min venninne sier allerede at hun ikke har like god effekt, og planlegger å høyne dosen. Virker dermed som at spillet allerede har begynt, hun vil måtte fortsette/høyne dosen, og den dagen hun vil slutte vil det potensielt bli umulig? Og jo lengre hun venter og jo mer hun høyner dosen jo verre vil det bli. Ellers går det jo "bra" med henne virker det som, virker til og med som at hun kan drikke alkohol sammen med denne medisinen uten problemer. Kanskje jeg har overdrevet mine bekymringer. Kanskje problemene hennes ikke har begynt enda. Vi får se, hun vil fortsatt ikke diskutere dette med meg i det hele tatt. Takk til alle som har svart så langt, det har vært stor hjelp for meg.
 5. Moren er rik (selv over norsk standard) og har vært arbeidsnarkoman til punktet hvor det grenser til neglekt av egne barn i flere tiår, og så jeg tviler ikke på at hun har tilgang på de medisinene hun ønsker. Det du sier om det svarte markedet er derfor grunn til ekstra bekymring. Spesielt med tanke på at min venninne bare kaller medisinen "EN", noe jeg ikke kan kan finne på nettet og det kan nesten virke som et oppfunnet navn eller noe som bare er skrevet på pakken. Kan også nevnes at hun siste dagene har utviklet hoste, hun beskriver det som tørr hoste som er ekstra kraftig på natten (dette kan samsvare med dosen på kveldstid), men ingen brystsmerter eller annet ubehag. Dette har gått litt under radaren for oss begge tror jeg, da hun røyker store mengder tobakk og hun ofte spøker med at det er korona etter å ha hatt lignende symptomer etter viruset først kom til Europa. Jeg har så klart sagt at jeg tror hosten er relatert til hennes røyking, drikking og benzobruk. Igjen, jo mer jeg skriver.. det føles nesten latterlig. Om noen burde komme seg til fastlegen er det jo helt klart henne. Men hun vil altså ikke ta mine råd her. Nå svarer hun meg ikke lenger heller.
 6. Takk for svar folkens. Prøver jo å ikke la dette gå utover min egen helse i form av bekymring, spesielt da jeg føler det er svært lite jeg egentlig kan gjøre, men jeg er temmelig bekymret. Med unntak av den soleklare effekten dette har for å dempe angst og tilrettelegge for søvn virker medisinen utelukkende negativt hva gjelder avhengighet og påfølgende abstinenssymptomer. Jeg vet ikke mer om den spesifikke medisinen annet enn det jeg allerede har sagt, - flytende form, hun tar 20 dråper hver dag, noe hun mener selv er en lav-moderat dose basert på googling. Kan også være hun baserer dette på morens dose (dersom noe sånt står på pakken ala normal praksis i norge) og baserer seg på det, i det tilfelle er jeg ekstra bekymret da jeg mistenker at moren bruker en høyere enn normalt dose - litt sterkere enn xanax, i følge henne selv. Jeg vet ikke hva dette objektivt sett betyr, men tipper det er basert på hennes googling og/eller "kjerringkunnskap" - hun sier hun tar det én gang hver dag, på kvelden, og sovner kort tid etterpå. Hun har tidligere hatt for vane å bruke melatonindråper for søvn før kveldstid (av typen som er ganske kraftig som man får kjøpt dyrt men enkelt hvor hun bor, ville vært respeptbelagt i Norge) Etter hva jeg kan se er halveringstiden på ulike benzo ganske høy, høyere enn jeg forventet for en angstdempende medisin (5-100 timer). Slik kan det trolig ha effekt utover dagen etter hun har våknet, spesielt om det da bygger seg opp etter daglig bruk. Depresjon og angst er etter min erfaring også sterkest om morgenen, så her vil nok medisinen ha god effekt, og så kommer jo påfylldosen på kvelden. Stemmer også overens med at hun er sterkt B-menneske. Glemte å si at hun nylig har opplevd 2-3 panikkangstanfall, som kan virke som "dråpen" som fikk henne til å ty til denne medisinen. Har ikke snakket med henne siden sist samtale, kan prøve å finne ut mer om type medisin og styrke på dråpene. Ellers virker det som et godt råd å være støttende og tilstede og ikke for dømmende, tror det fort kan skremme henne vekk. Har allerede fått et par "jada mamma, nok nå"-tilbakemeldinger. Hun er også typen generelt til å selvmedisinere, mye alkohol og tidvis også kokain, har brukt mye kokain tidligere. Har tidligere snakket henne ut av å gå på raves og denslags hvor planen var å bruke/misbruke alkohol/mdma/kokain i perioder hvor hun i utgangspunktet har vært veldig sliten og åpenbart i behov for hvile. Hun er generelt også "suffer in silence"-typen, typen som virker (og er) veldig suksessfull og høytfungerende sosialt, akademisk og profesjonelt utad, men som kan fortelle at hun har følt seg deprimert i månedsvis. Uff, jo mer jeg skriver jo verre durer alarmene i hodet.
 7. Hehe ja det var mest ment som en "vittig" kommentar. Om jeg skulle fortsatt på det (usuksessfulle) sporet kunne jeg sagt det var du som spredte viruset rundt! (mtp destinasjonene dine) ^^, Og jeg mente, har du noe innsikt å dele om flybildet i DAG? Virker å være veldig.. unikt.
 8. "That comment didnt age well". Har du noen tanker om flybildet om dagen, Robert?
 9. Hei forum. Jeg har en venninne som pga korona finner seg i en vanskelig livssituasjon hvor hun stresser mye over jobb, fremtiden, nære relasjoner og annet. Hun har i det siste følt seg trøtt, deprimert og angstfull i følge henne selv, og vært ganske langt nede. Hun har i lengre tid slitt med lignende følelser, men virker som det har gått litt over styr siste ukene. Hun har nå tatt saken i egne hender og funnet flytende benzo i form av hva hun selv kaller "EN" i flytende form, hun sier hun tar 20 dråper hver dag, noe hun mener selv er en lav-moderat dose som hun har funnet ut av på nettet, og sier det er litt sterkere enn xanax. Hun sier nå at hun får sove igjen, våkner med et smil, er aktiv og har det kjempebra. Hun har brukt dette i ca en uke. Jeg er ingen ekspert, men har vært i psykiatrien selv og har lest mye om medisiner osv opp gjennom, og vet at benzo er skumle greier. Jeg har fortalt henne at hun burde snakke med lege, generelt, at disse medisinene ikke er trygge, at hun risikerer å bli avhengig og få alvorlige abstinens den gang hun skal slutte, og at i beste fall dytter hun bare problemene sine (årsakene til angst/depresjon) inn i fremtiden. Hun virker å ha null forståelse for risikoen og hva denne medisinen er, men hun sier hun skal slutte om 2-3 uker når hun er tom. Hun sier saken ikke er opp til diskusjon, og blir defensiv og kort. Vi snakker på telefon og hun er ikke en gang i Norge, så det er ikke noe jeg kan gjøre sånn sett. Kan noen kaste mer lys på hvor farlig situasjonen er? Virker det gjennomførbart å gå på noe slikt i en måned og så slutte? Har noen forslag til hvordan jeg kan gå frem her? Takk for svar.
 10. Mener på ingen måte å forsvare SSRI, men det er forskjell på kausalitet og korrelasjon. Hvis det stemmer at, la oss si, alle som begår massedrap i USA går på SSRI, betyr ikke det at medisinen har noe med dette å gjøre, men kanskje mer sannsynlig at årsaken til drapene (nihilisme, depresjon, mobbing, misbruk, who knows) også er årsaken til at de har tatt SSRI.
 11. Hei. Nå er det mange år siden jeg holdt på med dette, og jeg er enda mindre autoritet på område enn jeg var. Du bør absolutt sjekke med Utdanningsdirektoratet og/eller andre for å være helt sikker. Ang nynorsk så vet jeg ikke, men det er godt mulig at det blir brukt en form for "sikker pålogging" hvor hele eksamen foregår på et eget program som ikke tillater at du kan bruke pc-en til noe som helst annet, litt ala universitetsordningen. Dette er det helt sikkert noen som har svar på.
 12. Jeg har skjønt at du er OLED-fan, samco Det er ikke overraskende synes jeg. Det virker for meg som at OLED generelt er bedre tv-er hva gjelder bilde og at OLED kommer til å ta over markedet fremover, og om man har litt peiling og interesse i den grad at man gjerne skal game og se film, og faktisk putter tv-en i et mørkt rom, så er OLED et soleklart best valg. Men, ettersom du ikke leste mer enn overskriften har du ikke fått med deg at den aktuelle tv-en er til mine foreldre som har litt andre behov, derfor ble det en Q90R denne gang. De fleste testerne (og ikke bare TEK som jeg vet du ikke liker) er enige om at Q90R er en god "all round tv" og best i sterkt opplyste rom. Jeg tok også litt feil av sammenligningene, GZ2000 er en veldig dyr TV og den kan derfor ikke sammenlignes med Q90R som kan fås for 27k. En bedre sammenligning vil være 1500-modellen, som riktignok også virker svært god men det er ikke åpenbart at den utdanker Q90R som du kanskje (?) vil hevde.
 13. Ellers har fattern musikkanlegg fra Roksan, amp + DAC (K3). Virker som at en optisk digital kabel er beste måten å koble "one box" fra Samsung til DAC, om noen vet om alternativer er jeg lutter øre. DACen har ingen HDMI og One box har ingen RCA, dog har den jo USB (som DAC også har), men etter litt googling virker optisk digital å være bedre enn USB.
 14. Takk for svar Marbles. Det har blitt landet på Q90R, som jeg tenker er et helt ok valg. Var siste på komplett.no så muligens den siste som er mulig å oppdrive (derfra) ettersom det er fjorårets. 11 tv-er forsvant på to dager. Hva er billigste/enkleste måten å finne HDR-content for å teste dette med undertekster? Youtube?
 15. Hovedsaklig vil de se på vanlig TV tror jeg, de bruker ikke særlig netflix etc (selv om dette så klart kan endres). Vanlig TV vil vel også endres til HDR etter hvert? Begge Samsungene er FALD så dette er veldig bekymringsverdig altså. Men igjen, det blir jo satt opp mot refleksjonene (som jeg forstår er betraktelig) i en OLED.
×
×
 • Create New...