Jump to content

Verbal Hologram

Medlemmer
 • Content Count

  1738
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Verbal Hologram last won the day on October 23 2012

Verbal Hologram had the most liked content!

Community Reputation

1595 :)

About Verbal Hologram

 • Birthday 03/05/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt
 1. Hei jeg har en mastergrad i økonomi (Finans) og har jobbet med salg hele livet. Jobber for tiden i et IT-selskap med salg og tjener ganske greit, men ønsker å bytte beite. Lønn er klart det viktigste og jeg kan fint jobbe 10-12 timer om dagen da jeg trives best på jobb. Noen som vet hvilken bransje det er som betaler best gitt mine kvalifikasjoner?
 2. Hei, ja jeg ser det men ligger så utrolig mange forskjellige instillinger. Jeg trenger egentlig noe enkelt. Trenger ikke super kvalitet, men god og skal jobbe med redigering av filmen etterpå.
 3. Hei, har nylig kjøpt inn en GoPro hero 6 for å filme en sommertur som jeg skal være med på. Det blir en del filming i sollys ved havet og litt på kvelden under en festival med mye lyst og laser osv. Kan noen linke meg til en fornuftig artikkel som gir instillinger som er fornuftige for denne hensikten? Filmen skal lastes opp på Facebook/Instagram, så kvaliteten må ikke være det aller beste. Setter stor pris på all hjelp :-)
 4. Ja, er dette jeg stusser litt på, vil dette være et brudd på avtalen min? Og hva er i så fall konsekvensene? Altså jeg har sett litt på markedet. Kan kjøpe for opptil 3.200.000 kr, og sett at dette kan bringe inn en fin leieinntekt på cirka 14.000 kr gitt at det er kjøpt på rett sted. Leie ut for 14.000 kr og leie en hybel for 6-7.000 kr for meg. Dette virker ganske fornuftig ut for meg, men hva er konsekvensene av å søke finansieringsbevis mhp primærbolig, men leie den ut? Hvordan mener du dette er fornuftig? Mulig jeg har vært litt vel kjapp i tankegangen min her nå - men sånn jeg ser det er det noen som betaler ned 2500,- pr mnd av ditt boliglån. Står leiligheten tom i 1 mnd må du leie ut i 3 mnder bare for å gå i null igjen. Er dette en leilighet du IKKE vil bo i må du også merke deg at det blir skatt av profitten ved salg. Dette prosjektet høres veldig risikabelt ut for veldig liten profitt. Men man sitter jo igjen med en leilighet man kan selgere senere. Altså jeg er i en posisjon der jeg har oppspart en del EK og ønsker å investere dette, og ser på bolig som en fornuftig investering. Hindringen er bare at jeg ikke har råd til en bolig jeg selv har lyst til å bo i, og ønsker uansett ikke å bo alene men med noen andre.
 5. Ja, er dette jeg stusser litt på, vil dette være et brudd på avtalen min? Og hva er i så fall konsekvensene? Altså jeg har sett litt på markedet. Kan kjøpe for opptil 3.200.000 kr, og sett at dette kan bringe inn en fin leieinntekt på cirka 14.000 kr gitt at det er kjøpt på rett sted. Leie ut for 14.000 kr og leie en hybel for 6-7.000 kr for meg. Dette virker ganske fornuftig ut for meg, men hva er konsekvensene av å søke finansieringsbevis mhp primærbolig, men leie den ut?
 6. Hei, fikk nettopp innvilget finansieringsbevis for å kjøpe min første leilighet, bor for øyeblikket med foreldrene mine. Til tross for at jeg har spart opp ganske bra med EK, var ikke lånet store sakene jeg fikk, og fant dermed ut at jeg ikke har råd til det jeg ønsker. (Bor i Oslo). Kan kjøpe en leilighet litt utenfor sentrum men det er ikke der jeg ønsker å bo. Så jeg lurte på om dette har noe for seg: Å kjøpe en leilighet jeg har råd til som jeg leier ut til noen, lånet betaler seg selv ned, mens jeg selv flytter ut med noen venner og leier hybel i sentrum? Er dette lov mtp krav til egenkapital? Er det dumt mtp skatt på leie? Veldig takknemlig for all hjelp!
 7. Hei, har nylig begynt å fatte interessen for litt småfilmer fra ferier. Har utrolig få minner fra alle turene jeg har vært på så gått til innkjøp av en GoPro Hero 6, men har støtt på to utfordringer som jeg håper noen kunne være så snille å hjelpe meg med. Funnet ut at jeg trenger et nytt MicroSD Kort, men det er virkelig et hav av forskjellige kort. Jeg leste en del om at det er veldig mange kort som ikke fungerer med Hero 6. Behøver et ikke så alt for dyrt kort med 64 gb, har noen en link til et kort som fungerer bra? https://www.kjell.com/no/produkter/data-og-nettverk/datatilbehor/lagring/minnekort/sandisk-extreme-plus-micro-sd-kort-64-gb-p93401#ProductDetailedInformation Vil denne fungere fint? Har lagt merke til at kameraet mitt ikke lader seg over 79%, ladet den i 24% timer men spiller ingen rolle er dette vanlig?
 8. Du trenger bare å gjøre dette om du vil kjøpe Bitcoin direkte uten å overføre penger først, noe du fint klarer deg uten. Går du inn i EUR wallet og velger deposit eller noe sånt får du instruksjoner på hvordan du kan overføre penger til Coinbase. Da kan du sette inn det du ønsker. De tar ingen gebyrer for å sette inn penger. Anbefaler å lage konto på GDAX i tillegg. Her kan du gå inn etter at pengene har kommet inn på EUR wallet på Coinbase og overføre til GDAX (kostnadsfritt). Det er mindre gebyrer enn å kjøpe via Coinbase. Etter at man har kjøpt Bitcoins kan man kostnadsfritt overføre de tilbake til Coinbase (Bitcoin wallet). Aha, tusen takk! Eneste hensikten var som sagt å slippe gebyrene forbundet med Coinbase. Om jeg kan overføre til Coinbase gjennom bankkortet mitt uten gebyrer også overføre EUR til Gdax og handle derifra for deres kostnader så er det gull. Tusen takk! Du kan ikke overføre de gjennom bankkortet, du må overføre pengene fra konto som utenlandsbetaling (mulig det var dette du egentlig mente). DNB tar nok et lite gebyr. 20-30 kr er typisk. Ja var nok det jeg mente, ser at det også krever en SEPA overføring. Coinbase sier at jeg trenger en mindre overføring for å godkjenne. Kan jeg kjøre på direkte med en større overføring eller må jeg først sende en mindre overføring for godkjennelse også etter det sende en større?
 9. Du trenger bare å gjøre dette om du vil kjøpe Bitcoin direkte uten å overføre penger først, noe du fint klarer deg uten. Går du inn i EUR wallet og velger deposit eller noe sånt får du instruksjoner på hvordan du kan overføre penger til Coinbase. Da kan du sette inn det du ønsker. De tar ingen gebyrer for å sette inn penger. Anbefaler å lage konto på GDAX i tillegg. Her kan du gå inn etter at pengene har kommet inn på EUR wallet på Coinbase og overføre til GDAX (kostnadsfritt). Det er mindre gebyrer enn å kjøpe via Coinbase. Etter at man har kjøpt Bitcoins kan man kostnadsfritt overføre de tilbake til Coinbase (Bitcoin wallet). Aha, tusen takk! Eneste hensikten var som sagt å slippe gebyrene forbundet med Coinbase. Om jeg kan overføre til Coinbase gjennom bankkortet mitt uten gebyrer også overføre EUR til Gdax og handle derifra for deres kostnader så er det gull. Tusen takk!
 10. Noen som kan være behjelpelige med hvordan jeg fikser bankoverføring på Coinbase gjennom DNB? Har fått beskjed at jeg må gjøre en liten SEPA overføring for å verifisere kontoen min. Hvordan gjør jeg dette? Koster det noe å gjøre en slik overføring? Veldig takknemlig for alle svar.
 11. du blir trekt i skatt om du får de i år. Ja men dette blir det vel uansett? Har lest litt om dette og dette er regnstykket jeg har kommet frem til, kan noen bekrefte/avbekrefte dette? Om lønnen i år + feriepengene for neste år (Sluttoppgjøret) er mindre enn brutto lønnen for neste år så er det fordel å ta sluttoppgjøret i år? Litt usikker på hva du mener, tar du feriepengene nå(om du kan velge) trekkes det skatt nå. Venter du til Juni trekkes det ikke skatt da du allerede har betalt litt ekstra skatt hver måned for å slippe dette. Men du vill få skattepengene igjen til sommeren om du har betalt for mye skatt. Altså det viktigste er ikke nødvendigvis når jeg får dem men hva som blir mer fornuftig skattemessig. Jeg har vært student i år og har dermed ikke noe særlig lønn, neste år derimot kommer jeg til å tjene litt mer siden jeg kun da studerer på deltid. Så et eksempel: I år har jeg tjent: 100.000 kr Opptjent feriepenger (Som jeg kan velge å få som sluttoppgjør nå eller vente til juni neste år): 10.200 kr Neste år kommer jeg til å tjene cirka 150.000 kr. Hva vil det være skattemessig smartest å gjøre her?
 12. du blir trekt i skatt om du får de i år. Ja men dette blir det vel uansett? Har lest litt om dette og dette er regnstykket jeg har kommet frem til, kan noen bekrefte/avbekrefte dette? Om lønnen i år + feriepengene for neste år (Sluttoppgjøret) er mindre enn brutto lønnen for neste år så er det fordel å ta sluttoppgjøret i år?
 13. Hei, jeg sa opp min stilling i september og startet i en ny jobb. Skulle ordinært fått sluttoppgjøret mitt i oktober men fikk så et nytt jobbtilbud fra min tidligere jobb og takket ja til den slik at jeg starter på min tidligere arbeidsplass i november. Kan jeg fortsatt kreve å få sluttoppgjøret mitt? Og om det er mulig er det noen ulemper/fordeler ved å få dette nå fremfor å få det som feriepenger i juni?
 14. Aha, forstår. Etter en nøyere titt ser jeg at de kablene fra øreproppen har tre ringer, mens den jeg kjøpte har to. Er det bare å ta med øreproppene tilbake til butikken og si at de ikke fungerer?
 15. Jeg kjøpte disse øreproppene for cirka 6 mnd siden. https://www.expert.no/lyd-og-hoyttalere/orepropper/jbl-sports-hodetelefoner-in-ear-rod/p-218287/ Og etter 4 mnd sluttet de å virke. Det var extenderkabelen som startet å skurre og etter litt sluttet å fungere. En slik en, altså funker øreproppene helt fint om jeg ikke bruker extenderen men da er kabelen kun noen cm lang. Jeg kjøpte en lignende kabel og da fikk jeg ikke noe særlig lyd, fikk av en eller annen grunn kun lyd når jeg trykker på neste knappen på øreproppene. Så da lurer jeg på om det er en spesiell type extender jeg trenger når jeg bruker den på Iphonen? Og ikke minst er det noe garanti på dette?
×
×
 • Create New...