Gå til innhold

Hjemmeautomasjon - Hva er det og hvorfor skulle jeg bry meg? (Automasjonskaféen)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hatt den i et par måneder nå og synes den fungrer bra med HS3, aldri restartet pcen etter at alt var på plass. Gått nå i 6-7 uker. Veldig stille!

Lovende. Har du brukt den til noe annet?

Jeg har lyst til å erstatte den gamle laptop'en som kjører i skapet på kjøkkenet koblet til hovedskjermen for huset, altså må den håndtere HStouch...

 

 

HS3 i seg selv krever jo ikke så mye. Det kjører fint på Raspberry Pi 2, selv om den ideelt sett hadde hatt litt mer minne.

Endret av Moskus
Lenke til kommentar

Siden denne lille Cube er den eneste windows pcen i huset så blir den brukt til alt som ikke kan kjøre på macen, HStouch har jeg prøvd og det ser veldig greit.

Synes den klarer seg veldig bra. Nå har ikke jeg det mest krevende oppsette enda men har nå værtfall en del plugins som kjører.

Lenke til kommentar

Nå har jeg utvidet Telldus-"anlegget" mitt med et par temperatur/luftfuktighet-sensorer og en fryseboks-sensor (temp.) fra Proove. Fra før av har jeg en del temperatur/fuktighet-sensorer fra Oregon (den til 300 kr på Clas Ohlson), som jeg har vært fornøyd med, samt temperatursensoren Teknikmagasinet hadde (til 129 kr, ca.).

 

 

Ifølge fryseboks-sensoren fra Proove er det -23 i fryseboksen, men jeg nekter å tro at det er lavere enn -18 ...? Det ser også ut som om Proove-sensorene angir en høyere luftfuktighet enn det Oregon gjør - men jeg vet ikke helt hvilken som er mest korrekt ...

 

 

Noen som har noe erfaring fra hvor troverdige Proove-verdiene er?

Lenke til kommentar

er vel verd å prøve å måle med et manuelt vanlig termometer for å se

... men hvordan vet du at det manuelle termometeret er riktig? ;)

 

 

Jeg tok en gang alle sensorene mine og la på ett sted med konstant temperatur. Dermed er det kun snakk om litt statistikk for å finne det som sannsynlighet er riktig temperatur, og deretter la jeg inn korreksjonene i HomeSeer. Men det var før jeg brukte Proove/Viking. Kanskje jeg må ha en kalibreringsrunde til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...