Jump to content

krissh

Medlemmer
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 :)
 1. Det selgeren sier er at de har lagt fiber i gata i stedet for den gamle coaxen, men fortsatt bruker coax inn til husene. Et av problemene med coax er vel at det blir problemer når mange må dele kapasiteten. Antar at dette da vil bety bedre kapasitet per hus. Men om de har egne coax-kabler til hvert hus fra fiber eller om man deler coax-kapasiteten vet jeg ikke.
 2. Takker, da bør det gå greit ja. Noen som har erfaring med Altibox vs. Telenor hybrid fiber, mtp stabilitet og hastighet etc.? Altibox har vært dønn stabilt med UniFi, men det er snakk om ca. 450 kr/mnd i forskjell.
 3. Hei, Finner noen tråder på Telenor fiber og IP-TV med Unifi-utstyr, men ikke noe på hybrid fiber. Har i dag Altibox, men har fått et relativt godt tilbud på Hybrid Fiber 500/50 og T-WE, så vurderer det. Er det relativt grei skuring å ikke bruke Telenor sin ruter, men heller USG PRO? Iom at det er hybrid-løsning, vil jeg anta at det er Coax inn til tv-boks, og at oppsettet dermed blir enklere? Eller er det mulig å bruke TV-boksene på kun IP og slippe å dra Coax? I tilfelle slipper jeg coax-kabel fra teknisk rom til stuer, ethernet har jeg. Selger mente det ikke var mulig, men virket på tynn is.
 4. Ser elektroimportøren har utvidet utvalget på Z-wave de siste dagene
 5. Takker for innspill. SMS-reléet mitt er oppgitt til maks 5A@240V. Er ikke oppgitt noe mer ift induktiv eller resistiv last etc. Tenker altså å koble dette for å styre Pulsar S-impulsreléet som linket over. Spolen her ser ut til å ligge på rundt 1A. Har bare sett at i mange manualer for nettverksstyrte relékontrollere osv. står dette med beskyttelse for reléene. Legger f.eks. ved utsnitt fra manualen til Controlbyweb X-310 Er det da sånn at jeg bør begynne å lodde inn dioder her altså? Eller betyr det bare at jeg kan forvente noe kortere levetid på SMS-reléet om jeg dropper dioder? Ikke så stø på dette..
 6. Hei, På hytta har jeg et enkelt styringssystem basert på et SMS-relé. Dette da det kun er solcellestrøm og tilgjengelig strøm vinterstid er minimal. Skal nå koble om til 24V fra 12V og gjøre om litt på styringen. Jeg har dette SMS-reléet: GSM TR4-E Planen er, for å minimere strømforbruk, at dette skal styre impulsreléer, har to slike: Pulsar S Leser jo rundt omkring at man ikke bør styre induktive laster med relé, f.eks. styre et relé med et annet relé. F.eks her: http://www.yoctopuce.com/EN/article/relay-and-inductive-loads Så er spørsmålet; Er dette noe å bry seg om i en slik installasjon der reléene vil bli operert en gang iblant, eller bør jeg installere noe beskyttelse her? Takk for innspill.
 7. Hei, ut fra det jeg leser her forstår jeg det som jeg kan bruke 686104. Det er oppgitt på 24 V AC, men halve spenningen gjelder på DC sånn som jeg leser det: Coil voltage (V) 24 Vac 0.5:1 (12 Vdc) 666225 klarer jeg ikke å finne igjen hverken i e-katalogen hos GE eller på siden til EFA, så mulig dette kan være en utgått modell?
 8. Takker så mye, det virker perfekt! Skal se om jeg ikke får tak i et slikt. 14 312 07 som du henviste til ser ut for å være til 12 V AC, mens jeg må antageligvis ha 14 312 08 som ser ut for å være til 24 V AC / 12 V DC, blir ikke det rett? Denne typen relé kan regnes for å være rimelig pålitelig vil jeg tro? F.eks. om jeg aktiverer dette vinterstid vil jeg være avhengig av å få skrudd det av igjen for ikke å tappe batterier. Hytta ligger i annen landsdel ift der jeg bor og vanskelig tilgjengelig vinterstid, så må prøve å unngå unødvendig turer fordi noe henger seg opp etc.
 9. Hei, For 12 volt solcelleanlegg er jeg på jakt etter et relé som oppfyller følgende: - Min. 2 NO kontakter - 12 volt DC coil-spenning - Kontroll/forbruksspenning er også 12 V - Nominell strøm ikke vesentlig, blir i størrelsesorden 1-2 A - Bistabilt, dvs. kan skifte posisjon ved impulsstrøm, men ikke bruke strøm når posisjon er skiftet - Gjerne DIN-monterbart - Iom at dette skal styres remote er det en fordel om det kan tåle kontinuerlig coil-spenning dersom et eller annet feil skulle skje Skal brukes til å skifte over fra "vinter" til "sommer"-modus på en del utstyr på hytte, blant annet internettruter, liten PC etc. etc. Kontrolleres med et SMS-relé som kan gi "puls" fra 2-65000 sek. I sommermodus vil jeg at dette skal stå på kontinuerlig ettersom det er nok solcellelading tilgjengelig. Men uten at det trekker unødvendig strøm på at SMS-relé skal være kontinuerlig lukket (bruker rundt 40 mA som faktisk er en del i et mindre solcelleanlegg). Men ha mulighet til å skru det av en kort periode dersom noe skulle henge seg opp. På vinter skal utstyret være avslått normalt da det ikke er nok strøm tilgjengelig, og det kan være for kaldt for en del av utstyret. Men jeg ønsker muligheten til å slå det på en times tid ved behov når jeg ser at temperaturen er "innafor". Tenker at et impulsrelé må være veien å gå, men usikker på hvilke som kan oppfylle kravene ovenfor. Noen som kan hjelpe? Ønsker noe av skikkelig kvalitet iom at dette skal stå på kontinuerlig på en avsides plass.
 10. Ok, men du har ikke prøvd den nye til Aeotec på batterier heller, eller har du forsøkt og konkludert med at de må ha strøm? Aeotec skryter jo veldig mye av batteriene i den nye sensoren på sidene side, så tenkte kanskje det har blitt bedre ift den gamle versjonen. Det som ser litt forlokkende ut med disse er at du kan montere de skjult men der jeg ønsker å montere de vil det bli mildt sagt klønete å få trukket/levert USB-strøm uten å rive veggen Edit: Skjult er jo litt overdrevet, innfelt er vel ordet :-P
 11. Noen som vet/har prøvd/hørt om denne er sånn som den gamle, dvs. at man bør legge opp til å ha fast strømforsyning via USB eller om den fungerer bedre på batteristrøm? Kunne tenkt meg sensor(er) noen plasser der det er upraktisk å trekke kabler til strøm. De "gamle" Aeotec multisensorene har jeg trukket USB-strøm til.
 12. I epleverden har jeg en god stund brukt en plugin som sjekker trådløs-ruter om mobil er tilkoblet eller ikke. Ulempen er at mobilen kan skru av WiFi for å spare strøm i kortere perioder, men med en forsinkelse på 30 minutter (mobil må være frakoblet i 30 minutter før den blir satt som borte) har det vært 100% stabilt hos meg. Smartphone radar Et alternativ kan være å bruke FING Her er et alternativ som også bruker posisjon og avstand hjemmefra.
 13. Det fins en del på hyttebutikker etc. f.eks. her. Har kjøpt mye pærer herfra til solcelleanlegg på hytta, og også installert PWM-dimmer på mange av de det står ikke dimbare på, det har fungert fint i to år.
 14. Mulig du kan prøve her: http://www.powerdin.com/en/OTS-05-05-p164c20c62c70m8.html
×
×
 • Create New...