Gå til innhold

Diskusjons.no STORE kokebok


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Her var det mange gode oppskrifter som jeg definitivt skal teste ut, men jeg poster her egentlig fordi jeg søker spesifikk hjelp. Håper ikke jeg tukler med trådens regler.

 

Jeg har oppskrift til en ganske digg pastarett. Jeg vet ikke hvor original den er, men, here goes.

 

Pasta med laks og marinert scampi:

- Skrell scampi og marinèr dem i sweet chili-saus

- Kok båndspaghetti

- Stek laksefilet, og legg den litt tilside.

- Stek scampiene, og legg dem tilside.

- Ta resten av marinaden og hell den oppi panna sammen med fløte, og la det tykne.

- Tilsett alt i panna og "grafs" det sammen. Hehe.

 

Dette er digg, men problemet er følgende: Finnes det noen gode forslag til grønnsaker som kan passe i en slik rett? Det er kanskje ikke verdens letteste ting å finne ut, og jeg antar retten er dugelig sunn siden den har laks i seg, men det hadde vært strålende med noe grønt inni der.

 

Jeg tror strimlet paprika, bønner og/eller sukkererter hadde passet godt inn, putt dem i sammen med fløten kanskje (dersom det blir nok koketid). Løk kan også fungere, men den må isåfall stekes for seg selv først.

Endret av Aiven
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Lager iblant noe lignende med tagliatelle. Kylling og løk stekes, så har jeg litt kyllingbuljong, fløte og parmesan samt litt diverse annet, og lar det få et lite oppkok. Da pleier jeg å ha sukkererter til, og det passer veldig godt. Fungerer også fint med bobbybønner, og man kan gjerne pynte med litt vårløk og paprika.

 

Egentlig samme tipset som Alven over her.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg er stor tilhenger av slowfood, selv om det ikke passer hver dag av naturlige årsaker, er dette en godsak som kan serveres til helgekosen:

 

Porterbraisert lammeskank eller lammebog

 

Du trenger til 4 personer:

 

1500g lammeskank eller bog.

1 flaske (5dl) god Porterøl

5 dl oksekraft

2 stilker stangselleri

3 gulerøtter

4 fett hvitløk

1 stor løk

Rosmarin

Timian

Smør

Salt

Pepper

(Maizennamel)

 

Tilbehør: Rotmos av poteter med skall, gulerøtter og stangselleri.

 

Tilbredning:

 

-Ta ut lammet og la det ligge i romtemperatur en halvtime.

-Sett ovnen på 160-175 grader.

-Finhakk løk og kutt selleri og gulrøtter i skiver.

-Lammet brunes i en stekepanne, gjerne jernpanne, da den fordeler varmen bedre.

-Legg det til side og fres løken gyllen sammen med gulerot og selleri.

-Legg dette over i en gryte sammen med kraften fra pannen og legg så kjøttet i sammen med oksekraft og øl. Gryten bør ikke ha håndtak i plast eller lignende, da den skal stå i ovnen. Jern eller hele i stål er best.

-Gi dette et kjapt oppkok ved middels varme.

-Ha i krydder, smak til med salt og pepper. Dekk til gryten med et lokk eller aluminiumsfolie.

-Settes så i ovnen i 2,5 - 3 timer, til kjøttet slipper beinet så vidt.

-Kok poteter og gulerøtter til rotmos. Samtidig kan kraften fra gryten siles av og kokes litt ned som saus. -Tyknes med maizenna om man ønsker det.

-Kjøttet kan stå i ovnen på 60 grader mens man koker saus og poteter.

 

Server lammet på en seng av rotmos og sjysaus.

 

Velbekomme!

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Kjempegod vegetariansk spagetti. Den første jeg har smakt som funker uten masse hvitløk (Har nylig begynt å gå over til vegansk mat og produkter, så jeg har nesten ikke testet noe).

 

Spagetti Bolognese

4 porsjoner

300 g Hälsans Kök Vegefars, forstekt (Dette er vegansk kjøttdeig erstattning. Til nå har jeg bare funnet Halsans Kok i helsekost butikker. Men det skal være flere dagligvarekjeder også selger).

1 gul løk

3 hvitløksbåter (Alt for mye for min del, jeg strødde bare på 1/2 ts hvitløkspulver)

2 gulrøtter

100 g rotselleri

1 dl vann

1 ½ dl rødvin (1 dl vann funka helt fint i stedet for rødvinen og gjør retten vegansk. Med mindre du klarer å skaffe vegansk rødvin...)

400g hakkede tomater (boks)

½ dl tomatpure

2 laurbærblad

1 ss timian

Salt og pepper

Spagetti

 

Gjør det slik:

Kok pastaen som beskrevet på pakken.

Hakk løk og hvitløk. Riv gulrøtter og sellerirot i grove strimler. Stek på medium varme løk, hvitløk, gulrøtter, sellerirot og vegefarse med smør eller olje i en stekepanne, ca 5 minutter.

Tilsett vann, rødvin, hakkede tomater, tomatpure, laurbærblad og timian - kok opp. La alt putre i 7 minutter på medium varme. Smak til med salt og pepper. Ta ut og kast laurbærbladene. Server gjerne med parmesan (OBS: Permesan er ikke vegansk).

 

Fant den her hvor det er flere jeg har planer om å teste: http://www.halsanskok.no/?ItemID=2062

post-38731-0-56961700-1357938954_thumb.jpg

Endret av Venerable
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 3 måneder senere...
  • 6 måneder senere...
  • 2 uker senere...

Lite liv her, men jeg prøver meg på et spørsmål likevel. Når jeg lager tomatsaus liker jeg å ta stavmikseren for å få en saus uten klumper. Har det noe å si om jeg stavmikser før eller etter sausen er kokt? Og vil jeg på noen måte gå glipp av smaker når sausen ikke er grovhakket?

 

Det har neppe mye å si, men det er kanskje bittelitt enklere å mixe den etter koking...

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Lett frokost: Egg Bacon Cheese

 

Du trenger: Brød (større jo bedre), egg, bacon og ost.

 

Stek egg og bacon. Ta brød i brødristeren.

Legg sammen ost, baconet og egget sammen mellom brødet. Salt&pepper funker også.

 

Ikke mitt bilde.

Endret av matshg
Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...
  • 7 måneder senere...
  • 1 måned senere...

Jeg anser meg selv som en habil hjemmekokk og jeg har laget god kylling fra tid til annen. Denne oppskriften tar kyllingfiletopplevelsen til et nytt nivå og anbefales på det sterkeste. Oversatt fra America's Test Kitchen.

 

4 skinnløse kyllingfileter (~200 gram hver)

1 ts salt

1 ss olje
2 ss smeltet smør
1 ss hvetemel
1 ss maisena
½ ts pepper

 

Varm ovnen til 120 °C og sett stekebrett på nedre midtposisjon. Gjennomhull kyllingfiletene med gaffel 5-6 ganger i tykkeste halvdelen og fordel ¼ ts salt per side. Legg filetene i ildfast form med «skinnsiden» ned og dekk med aluminiumsfolie. Stek i 35-40 minutter til temperaturen i den tykkeste delen av kyllingen viser 50 ± 2 °C.

 

Legg på tørkepapirdekket tallerken, «skinnsiden» opp, og klapp filetene tørre med tørkepapir. Varm oljen i stekepanne på medium-høy varme til du ser røyk. Mens stekepannen varmes, visp sammen smør, mel, maisena og pepper. Pensle på halvparten av blandingen på toppen av kyllingen og plasser kyllingen i pannen med den penslede siden ned. Stek i 3-4 minutter. Mens den ene siden steker pensler du den andre med den gjenværende blandingen. Snu kyllingen og reduser til middels varme og stek den andre siden i 3-4 minutter eller inntil et termometer viser 60 °C.

 

La hvile 5 minutter før servering.

Lenke til kommentar

Pulled pork

 

1stk svinenakke 1.5-2kg

Bbq rub (ferdig rub fra butikken funker fint)

Honning

1 flaske Tørr eple sider (f.eks sommersby double press)

Smoked paprika

 

Bland 6-7 spiseskjeer med rub med en teskje paprika sammen med honning til en tykk "deig", massèr inn hele kjøttstykket i et tykt lag med blandingen, la kjøttet marinere over natta, lag en " ball" av aluminiumsfolie legg under kjøttstykket i en stekeform tøm i sideren så den når opp til rett under kjøttstykket, dekk til med folie, stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 75c, jo lengre du steker det jo bedre, jeg kjører 12+ timer på 80c.

 

Når kjøttet er ferdig lar du det hvile en time før du river det opp å blander med bbq saus.

 

Serveres i burgerbrød med coleslaw.

 

 

Ps. Kommer tilbake med oppskrift på rub, bbq saus og slaw når jeg har funnet frem til en bra oppskrift.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...