Gå til innhold

Diskusjons.no STORE kokebok


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Gullpasta":

 

For 2 Personer:

 

1 stor løk

2 fedd hvitløk

1 gulrot

1,5 dl vann

1/2 terning hønsebuljong

1 boks grovhakkede tomater

300 gr renskåret svin eller oksekjøtt

200 gr pasta (penne)

Salt

Pepper

Creme Fraiche

 

 

Fremgangsmåte:

 

Hakk opp løk og hvitløk, og kok opp i en stor kjele sammen med tomatene og revet gulrot.

Tilsett vann og buljong, og la koke i 8 minutter.

Kok inn 2 SS med Creme Fraiche

Smak til med Salt og pepper.

Stek kjøttet i olje, og kok pasta etter anvisning på pakken

Rør det stekte kjøttet og pastaen inn i sausen.

 

Du har nå en enkel, sunn, ikke altfor dyr og veldig god middag for 2.

Anbefales på det sterkeste :) :)

Lenke til kommentar

Ingen anelse hva jeg ville kalt det her, men følgende er veldig greit å lage. Smaker godt, mye mat og ikke så dyrt

 

En pose potetmos

Passende mengde pasta (bruker øyemål, har ikke målt opp hvor mye som er "passende")

En pakke (400g) kjøttdeig

En liten boks mais

En halv stor løk, evt en hel litt mindre

Et glass pastasaus

Revet ost

 

Kok pasta (men kok den i 2-3 minutter mindre enn du vanligvis koker den. Den skal være enda litt hardere enn "al dente")

Kok potetmos

Stek kjøttdeig

Stek løk

 

Bland sammen pasta og potetmos, og hell dette på bunnen av en ildfast form. Bland sammen kjøttdeig, pastasaus, stekt løk og mais. Hell dette over pasta/potetmos-blandingen. Riv ost og dekk kjøttdeigen med et tynt (eller tykt, om du foretrekker det) lag. Gratiner i ovnen til osten er gylden.

Lenke til kommentar

von Limes skinkebrød(uten lime)

 

Enkel og god middagsmat som tar ca en time og et kvarter før den er ferdig.

 

Deig:

- 3-4 dl mel

- en pose tørrgjær

- 1 tskj salt

 

Bland tørrgjær, salt og mel. Spe ut med 37 grader vann til deigen er våt nok til å ikke være melete, men at den ikke henger fast på fingrene.

 

Sett på en lun plass mens du lager resten av ingrediensene(ca. en halv time)

 

Fyll:

- en håndfull grovhaddede pølser, skinke, pepperoni e.l.

- 1 dl ketchup

- 1 dl tomatpuré

- 1 finhakket tomat

- en halv finahakket pureløk

- en halv finhakket (rød-)løk

- en halv boks ananas

- 4 tskj med oregano og 4 tskj med pizzakrydder

 

Bland alle ingrediensene i en bolle.

 

Videre fremgangsmåte:

 

Kjevle deigen til en firkantet pizza, og sørg for at det er nok mel under til at den ikke sitter fast i platen. Smør på fyll på 95% av "pizzaen"(spar en stripe på ene enden), og riv 250 gram ost(jarlsberg er godt) oppå fyllet. Rull deigen sammen, der den stripen uten fyll er igjen til slutt. Den bruker du til å feste "pølsa" sånn at den ikke løsner opp igjen. Legg skinkebrødet på plata og pensle med litt pisket egg. Stek deretter midt i ovnen på 200 grader i 20-30 min. Når den har stekt i ca. 15 min tar du ut skinkebrødet og river litt ost på toppen. Når osten er gyllen, er skinkebrødet ferdig.

 

Når den er ferdig, så må den hvile i 10-15 minutter så osten inni stivner halvveis. Kutt deretter opp i ca. 3cm brede skiver, og server.

 

Velbekomme

 

TIPS: Er perfekt å fryse ned! Legg skivene i fryseren og sleng i mikroen eller i stekeovn på 100 grader i noen minutter, og du har lunsj ;)

Endret av vonLime
Lenke til kommentar

Pastasaus med kylling

2-3 bokser hakkede tomater

4-5 spiseskjeer tomatpuré

1 kyllingbuljong (ca 5 dl)

1 løk

2 hvitløksbåter

2 spiseskjeer olivenolje

Kyllingstrimler

Chili

Oregano

Salt

Pepper

 

Surr løken og hvitløken i olivenolje til det blir mykt (og blankt).

Legg kyllingstrimlene oppi pannen med løken, la det steke i olivenolje og løken.

Tilsett alle de andre ingrediensene. La det småkoke til sausen varmes opp.

Smak til med chili, salt og pepper.

 

 

Pizza foccacia

Foccaciadeig

3 dl hvetemel

10 g fersk gjær

2 dl lunkent vann

 

Bland mel og gjær og rør inn vannet.

Jobb med deigen til den her glatt.

Dekk til deigen og la heve i ca 30 min.

Sett deretter deigen i kjøleskapet natten over.

Ta ut deigen 45 min før bruk.

 

Fyll

Soltørkede tomater

Sorte oliven u/stein

12 stk cherrytomat

150 gram fetaost

1 pk pepperonipølse

500 gram revet ost

 

Bland inn fetaost, skivet oliven, strimlet soltørket tomat og 2/3 av den revne osten inn i deigen.

Dekk til deigen med plast og la den heve til dobbel størrelse.

Smør en bakeplate med bakepapir med olje, og legg over deigen og press ut i kantene.

Trykk fordypninger i deigen med fingrene og drypp på resten av osten.

 

Legg delte cherrytomater på til slutt. Hev i 30 min og stek deretter på nedersdte rille i ca 20 min på 220 grader, og deretter 200 grader i 10 min.

Lenke til kommentar

Samebrors tacolasagne

 

Du trenger:

  • 2 pk kjøttdeig
  • 2 pk tacokrydder
  • 2-3 glass tacosaus
  • 1/2 pose nachos
  • Revet ost
  • 1 løk
  • 1 paprika
  • 1 boks mais
  • 1 glass Jalapeño
  • 1 chili
  • 1 pose/glass cheddardip
  • Andre ting du liker i tacoen din til salat
  • Rømme
  • Olje til steking

  • Sett på stekovnen på 225 grader
  • Varm opp stekepannen og sleng i litt olje, putt chilien oppi oljen og la smakene frese ut i oljen.
  • Brun kjøttdeigen.
  • Tilsett begge posene med tacokrydder, men ta bare vannet som skal tilsettes til en av pakkene.
  • Etter at mesteparten av vannet har kommet inni kjøttdeigen, så tilsetter du alle grønnsakene.
  • Tilsett tacosausen og la kjøttsausen småputre i 5 minutter.
  • Legg retten i en ildfast form denne rekkefølgen: Kjøttsaus-Cheddardip-Revet ost-Knuste nachos-Kjøttsaus-Cheddardip-Revet ost-Nachos
  • Stek retten i ovnen til osten/nachosen har blitt gylden.
  • ENJOY!

Slik gjør du det

post-136588-1258475332_thumb.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Enkel snacks på kvelden.

 

Man trenger;

  • Store reker (tiger f.eks), rå eller kokte (enklere med kokte selvsagt)
  • Olivenolje
  • Chili
  • Hvitløk
  • Pitabrød

Ta en ildfast form. Hell olje oppi. Legg rekene i oljen, hakk chili og hvitløk (ønsket mengde er opp til deg) og legg det i formen. Bland godt. La det stå under tildekning med plast i en time slik at det kan marineres.

Forvarm ovnen til 230 grader, sett formen inn etter du har vendt rekene litt i marinaden. 10 min bør holde, mer om ovnen ikke er god. Server med varme pita med engang. Det skal syde av oljen. Nydelig å duppe pita i oljen samtidig som en reke forsvinner ned ganen sammen med pita.

 

Indre middelhavsrett.

Endret av Luftbor
Lenke til kommentar
Ingen anelse hva jeg ville kalt det her, men følgende er veldig greit å lage. Smaker godt, mye mat og ikke så dyrt

 

Bland sammen pasta og potetmos, og hell dette på bunnen av en ildfast form. Bland sammen kjøttdeig, pastasaus, stekt løk og mais. Hell dette over pasta/potetmos-blandingen. Riv ost og dekk kjøttdeigen med et tynt (eller tykt, om du foretrekker det) lag. Gratiner i ovnen til osten er gylden.

 

Virker som en versjon av Shepards pai, bare omvendt der du legger potetmosen i bunn.

 

http://preparednesspro.files.wordpress.com...pherds-pie1.jpg

Lenke til kommentar

Potato Rapido (mmmm)

 

4 porsjoner

 

Ingredienser:

 

4 store bakepoteter

8 skiver salami

8-16 cherrytomater

Persille

Revet ost

Olje

Salt

Pepper

 

Grønn salat

Evt. rømme og/eller dressing

 

Framgangsmåte:

 

Varm opp ovnen til 220 grader og finn fram ei ildfast form. Vask potetene og del dem i to på langs. Pensle dem med olje og dryss over salt og pepper før du legger dem i forma og lar dem bake i ca. 40 minutter (effekten varierer fra ovn til ovn, så det er lurt å se på dem etter en halvtime for å passe på at de ikke svir seg).

 

Mens de står i ovnen hakker eller strimler du salami og persille, og deler, hakker, skiver eller terner tomatene - framgangsmåten er opp til deg. Nå er også et fint tidspunkt å rive opp litt ost. Du velger selv hvor mye du gidder å rive opp. Når potetene har stått i rundt 40 minutter, tar du ut forma av ovnen og legger tomat og salami på de halve potetene før du drysser over persille og ost og dytter forma tilbake i ovnen. Etter omtrent et kvarter er osten passe gyllen og du står og har vann i munnen av lukta. Da kan du ta ut forma igjen og servere herligheten med en grønn salat du har fiksa i mellomtida.

 

Kos deg!

Endret av Lemon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...