Gå til innhold

Er en stemme på mellompartiene og Høyre i realiteten en stemme på Siv Jensen og FrP? (Stortingsvalg 2009)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Er en stemme på mellompartiene og Høyre i realiteten en stemme på Siv? Finnes det reelle alternativer til Jens eller Jensen som statsminister?

 

Skulle Krf,V og H gjøre et brakvalg så kan det være et alternativ. Isåfall må FrP igjen svelge kameler, ved enten å støtte en regjering som ligger nærmere dem selv, eller fortsatt indirekte gi sin støtte til en mindretallsregjering av Ap.

Hvis Krf, V og H skulle gjøre et brakvalg, så kan Sp fint gå tilbake til sitt "gamle jeg" og bli mer sentrum som de var før. For strengt tatt er det ikke store forskjellen mellom Sp og Krf f.eks.

 

Om det er sannsynlig....tvilsomt.

Endret av Luftbor
Lenke til kommentar

Husk at emnetittelen skal beskrive trådens innhold og det skal komme klart frem av førsteinnlegget hva temaet for tråden er. Unngå overdreven bruk av store bokstaver og tegn. Emnetittel skal være på minimum tre ord. I henhold til retningslinjene er emnetittel endret til noe som lettere kan gi bedre tilbakemeldinger og/eller assistanse.

 

Reaksjoner på moderering går som alltid via "Personlig Melding".

 

:)

Lenke til kommentar
Det kan ikke bli en borgerlig regjering uten Frp. Så enkelt er det. En stemme på Krf og Venstre er en stemme på Jensemann.

 

Samtidig kan det ikke bli en borgelig regjering med Frp. En stemme til Frp er en stemme til Jensemann, så enkelt er det. Venstre og Krf støtter ikke en regjering der Frp inkluderes, samtidig som Frp og Høyre ikke får flertall i parlamentet.

 

Uansett hvordan du vrir og ender på det så kan det ikke, i denne omgangen, bli en borgelig regjering på bakgrunn av manglende samarbeidsvilje hos de borgelige, noe som resulterer i mindretall i parlamentet for uansett hvilket alternativ fra borgelig side. I dette tilfelle er det større sannsynelighet at vi får enten en mindretallsregjering bestående av kun AP, eller at de rød-grønne fortsetter.

Lenke til kommentar
Samtidig kan det ikke bli en borgelig regjering med Frp. En stemme til Frp er en stemme til Jensemann, så enkelt er det.

Nei, så enkelt er det ikke. Frp er det eneste partiet som er garantert inngang hvis det blir en borgerlig regjering. De andre er mye mindre, og kan derfor levnes utenfor hvis de andre partiene får nok stemmer.

 

Venstre og Krf støtter ikke en regjering der Frp inkluderes, samtidig som Frp og Høyre ikke får flertall i parlamentet.

Ja, da garanterer Venstre og Krf fire nye år med Jensemann.

 

Uansett hvordan du vrir og ender på det så kan det ikke, i denne omgangen, bli en borgelig regjering på bakgrunn av manglende samarbeidsvilje hos de borgelige, noe som resulterer i mindretall i parlamentet for uansett hvilket alternativ fra borgelig side.

Ja, da får Krf og Venstre skjerpe seg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Nei, så enkelt er det ikke. Frp er det eneste partiet som er garantert inngang hvis det blir en borgerlig regjering. De andre er mye mindre, og kan derfor levnes utenfor hvis de andre partiene får nok stemmer.

 

Hvilken inngang? Det blir ingen inngang. Det blir ikke en borgelig regjering på bakgrunn av manglende flertall. Frp alene har ikke flertall, Frp og Høyre har heller ikke flertall. Det eneste måten det kan bli en borgelig regjering er en samlet borgelig koalisjon bestående av både Frp, Høyre, Krf og Venstre. Kun da begynner vi å nærme oss en realitet når det gjelder borgelig flertall. Men siden dette ikke er politisk mulig i denne omgang så blir det ikke borgelig i år.

 

Ja, da garanterer Venstre og Krf fire nye år med Jensemann.

 

Nei, det er Frp som sørger for fire nye år med Jensemann.

 

Ja, da får Krf og Venstre skjerpe seg.

 

Nei, da får Frp skjerpe seg, bla ved å gi opp sin radikale politikk og begynne med tilnærming til de andre borgelige partier slik at et samarbeid blir mulig.

Endret av statsviter
Lenke til kommentar
Hvilken inngang? Det blir ingen inngang. Det blir ikke en borgelig regjering på bakgrunn av manglende flertall. Frp alene har ikke flertall, Frp og Høyre har heller ikke flertall.

Vi vet enda ikke resultatet av valget. Forhåpentligvis skjønner mange som stemmer på Krf og Venstre at en stemme på disse partiene er en stemme til Jensemann. Så da stemmer de heller på Høyre kanskje, for å styrke Høyre så mye som mulig, slik at Frp ikke blir for stort i forhold til Høyre, hvis det er det de frykter.

 

Det ville jo faktisk være helt genialt, når jeg tenker meg om. Bort med drittpartiene Krf og Venstre! I følge gjennomsnittstallene på Dagbladet, vil Høyre med alle stemmene fra Venstre- og Krf-velgerne ha 0,1 flere poeng enn Frp, og ville blitt det største borgerlige partiet.

 

Det eneste måten det kan bli en borgelig regjering er en samlet borgelig koalisjon bestående av både Frp, Høyre, Krf og Venstre. Kun da begynner vi å nærme oss en realitet når det gjelder borgelig flertall. Men siden dette ikke er politisk mulig i denne omgang så blir det ikke borgelig i år.

Det kan sikkert stemme, men det er altså på Krf og Venstre sine skuldre

 

Ja, da garanterer Venstre og Krf fire nye år med Jensemann.

Nei, det er Frp som sørger for fire nye år med Jensemann.

Nei, som det største partiet på borgerlig side blir det ingen regjering uten dem.

 

Ja, da får Krf og Venstre skjerpe seg.

Nei, da får Frp skjerpe seg, bla ved å gi opp sin radikale politikk og begynne med tilnærming til de andre borgelige partier slik at et samarbeid blir mulig.

Frp har da ikke en radikal politikk. Dessuten sier det seg selv at det ikke blir ren Frp-politikk i en regjering der andre er med, så eventuell "radikal politikk" hadde det ikke blitt uansett.

Lenke til kommentar

Det blir ingen borgerlig regjering uten FRP, så indirkete så gjør FRP det sånn at iallefall aP kan fortsette i regjering. Og det blir heller ikke noen regjering med FRP. De får aldri flertall alene, og hvis de skulle få regjeringmakt i mindretall blir de kastet rimelig fort. Men jeg tror nok AP+SV+SP fortsetter i regjering.

Lenke til kommentar

En stemme til Høyre er ikke en stemme til FRP. Selv om det blir en mindretalsregjering med AP med et borgelig flertall må de kunne samarbeide med høyresiden for å få forslagene sine igjennom. Når Ap legger frem et budsjett er de nødt til å få høyresidens velgere til å støtte deres budsjetter og da må de kanskje legge opp til skattekutt.

 

I tilegg kan andre forslag bli lagt frem i stortinget av andre partier som kan bli stemt igjennom uten at Ap støtter det. Dermed er størrelsen til Høyre essensiel.

Lenke til kommentar
Problemet er vel og om FrP og Høyre vil kunne bli med i en regjering.

 

Stemmer man på venstresiden, så vet man hva man får. Stemmer man på Høyresiden, så vil ingen ting være sikkert.

 

For å være helt ærlig så ser jeg ikke helt problemet.

 

Hvis du ønsker en fortsettelse av dagens regjering skal du selvfølgelig stemme på dem!

 

Det er hvis du ikke vil ha en fortsettelse av dagens regjering, må du bestemme deg for om sympatiene ligger på ytterste høyre fløy, og så stemme Høyre eller FrP alt etter hvor langt ut du er, eller om sympatiene ligger i retning sentrum, hvilket tilsier KrF eller Venstre. Både KrF og Venstre har sagt klart i fra at de vil felle den sittende regjeringen og at FrP i regjering vil bli felt så snart den prøver å sette FrP-politikk ut i livet. De alternativene som så står igjen er AP eller Sentrum/Høyre mindretallsregjeringer.

 

Greit nok at dette er hakket mindre sikkert enn hva man kan få med en SV-stemme, spiuller dét liten rolle for en med sympatiene sine i sentrum, da en høyre/frp-regjering i det minste vil være i mindretall og helt handlingslammet da de er nødt til å ha støtte fra sentrum eller venstre-partiene for å få gjennomslag for saker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...