Gå til innhold

Diskusjonstråd: Olympus & Panasonic MicroFourThirds (+ FourThirds)


Anbefalte innlegg

En annen liten ting, er det mulig å minske fokuspunktet (altså den firkanten). Har en tendens til å bomme litt. Brukte 35-100mm på E-M5 på noen bryllupsbilder (da jeg var litt usikker på om den var justert bra på E-5, mener det var noen ganger da fokusen ikke satt 100%, så jeg tenkte med E-M5 må den vel funke uansett) - men dessverre ble det endel bomskudd pga. den fokuserte på noe i bakgrunnen tror jeg (dvs. traff ikke hodene til paret uansett hvor mye jeg prøvde. Oppdaget det heller ikke før jeg kom hjem. Mulig jeg kunne sjekket nøyere men... :p

 

Ikke på E-M5, men det ble introdusert på E-P5, og den nye OMD'en vil nok også ha dette. Har selv opplevd dette noen ganger og det er noe irriterende. Greit å være oppmerksom på det - særlig på bryllupsshots...., har hatt noen av dem i sommer - og jeg er meget fornøyd med E-M5 til det.

 

Jeg fant meg nettopp et pent eksemplar av 50-200SWD som jeg nå har investert i pga nyheten om support for disse objektivene. :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En annen liten ting, er det mulig å minske fokuspunktet (altså den firkanten). Har en tendens til å bomme litt.

 

Nå vet jeg ikke hvilken størrelse du har den på, men det er mulig å få den mindre ved å trykke på FN2. Dette varer da til kameraet er slått av og på igjen :)

Endret av krister461
Lenke til kommentar

Nå vet jeg ikke hvilken størrelse du har den på, men det er mulig å få den mindre ved å trykke på FN2. Dette varer da til kameraet er slått av og på igjen :)

 

Denne funksjonen har jeg også lagret på FN2 knappen. Firkanten blir da mye mindre. En hendig funksjon.

Lenke til kommentar

Det er ikke en 14-54mm erstatning - dette er en 14-35mm f/2 erstatning ;) Og en konkurrent til Panasonic sin 12-35mm f/2.8.

 

Det jeg ønsker meg er et objektiv i området 12/14-50/60mm som er minst f/4 på lengste blender og klart mer kompakt en 14-54mm-en. Da får jeg et praktisk allround objektiv som jeg kan bruke i veldig veldig mange situasjoner. 35mm er for kort, og dagens 12-50mm er ikke lyssterk nok.

Lenke til kommentar

Kult!

Hvor tror dere den legger seg i pris? Må vel bli over 10.000, i og med at den skal yte bedre enn panasonic 14-35?

Lenken til KnutIvars sier at kvalitet blir som Olympus ZUIKO DIGITAL ED 14-35 mm F2.0 SWD, og den er ikke akkurat billig (ebay).

Den havner nok på et sted mellom 10 og 15 lapper vil jeg tro. Dete r mindre glass og metall, så den bør bli rimeligere enn 14-35mm-en.

Lenke til kommentar

Det var også snakk om en 2.8 utgave, og ikke 2, så da blir det vel en direkte konkurrent til panasonic sin rundt 10-lapper

Det blir en direkte konkurrent, så den bør være klart skarpere om den skal være dyrere.

 

Nå synes jeg Panasonic sin er skarp nok, så hvis mitt ønskeobjektiv ikke kommer i løpet av et år (sånn cirka), så blir det en Pana 12-35mm på meg.

Lenke til kommentar

Det er et "Brand" - Olympus bruker Zuiko navnet på de aller fleste objektivene - det er vel kun 15mm f/8 som ikke er en Zuiko ...

 

Ok, takker...

 

Håper prisen på det nye ikke blir over 10 K selv om jeg tror det. Føler ikke at jeg bør betale mer for småobjektiver som for store til fullformat.

 

Tror og håper dette er begynnelsen på en high end objektivserie som skal dekke tilsvarene utsnitt som 14-200 på fullformat.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...