Gå til innhold

Breaking Bad - Alle sesonger (USA-sendetid)


Anbefalte innlegg

Jeg klarer ikke sette hva jeg føler om denne episoden inn i ord, uten å bruke mange av dem. Det er noe av det villeste og mest intense jeg noensinne har sett. Tidenes TV-episode, rett og slett. Nervene var i hundreognitti helt fra Hank ble skutt til rulleteksten startet.

 

 

Denne episoden var fremfor alt en gradvis prosess hvor Walt innser at det nå er over og han står i gjeld til de han bryr seg om. Hank blir skutt, Jesse blir tatt bort, Skyler truer han med kniv og ber han dra til helvete, Holly sier "Mamma, mamma". Jeg tror Holly var det som fikk lyset til å slå seg på og fikk han til å komme ut av "Crisis Mode" hvor alt dreier seg om å rømme og glemme alt som har skjedd. Han har mistet alle han er glad i, til og med en unge som ikke har fylt to år enda. Alt han har gjort er forgjeves nå, selv om han har penger nok til å leve på melk og honning. Det som kommer etter (også i de neste episodene) er et eneste stort forsøk på å gjøre ting godt igjen med de han fremdeles har i livet sitt. Skyler og barna er nå trygge. De blir ikke mistenkt når politiet hører hvor gal Walt er, selv om man ser på ansiktet til Walt at han ikke mener et ord av det han sier. Det er bare for å redde familien, som tweeten over her også sier. Holly blir levert tilbake til Skyler. Nå skal Jesse reddes. Han vet at Jesse er i live siden Lydia og Todd trenger en som kan koke super-meth, og de som holder han til fange er tilfeldigvis de som drepte Hank. Nå skal han både redde livet til Jesse og ta hevn for hva de gjorde med Hank. To fluer.

 

Dessverre er det too little, too late i min bok, men jeg er mer Team Walt etter denne episoden enn etter forrige. Han har nettopp fått en helt enorm vekker og er nok på vei tilbake til å bli den personen han var før det hele startet, selv om han aldri kommer helt dit igjen. Kjipe, nitriste, lærer-Walt ville aldri funnet på å gå på hevntokt med en M60. Uansett har familien endelig blitt mer viktig enn pengene igjen, og det har de ikke vært siden senest slutten på sesong 4.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

WOW

 

Her har korthuset falt fullstendig sammen for Walt, eneste han har igjen er "æren" for meth-imperiet sitt. Men selv dette kan han kanskje miste litt av når Tod & co fortsetter med Jesse.

 

Ser noen spekulerer i at Walt kommer til å dra på hevnetokt pga Hank og for å redde Jesse. Førstenevnte tror jeg veldig på, men tror faktisk at han gir blanke faen i Jesse. Kanskje siste scene i serien blir Walt som etter å ha drept Tod og gjengen står face to face med Jesse og skyter han i kaldt blod før han selv går inn i ørkenen for å illustrere at nå er han ferdig med alt.

Lenke til kommentar

 

Han sa jo til Walt at nazien uansett hadde bestemt seg for å drepe han. Det var aldri noen mulighet for ham å slippe unna.

 

Really?

Det må jeg ha misset. Sitter her med feber så kan ikke utelukkes (tæhæ, feber når GTA kommer imorgen, so much win).

Jeg forstod det slik at Hank hadde bestemt seg for 10 minutter siden.

It all makes sense now.

Lenke til kommentar

 

Really?

Det må jeg ha misset. Sitter her med feber så kan ikke utelukkes (tæhæ, feber når GTA kommer imorgen, so much win).

Jeg forstod det slik at Hank hadde bestemt seg for 10 minutter siden.

It all makes sense now.

Hank til Walt: You're the smartest guy I ever met. And you're too stupid to see he made up his mind ten minutes ago.

Endret av Saapa
Lenke til kommentar

Etter å ha lest de siste 3 sidene her sitter jeg igjen med et WTF-utrykk. Skulle tro folk ikke gjøre noe annet enn å runke til Breaking Bad her. Ja greit, det er spennende og fremdeles den beste serien jeg har sett. Men det får da være grenser, er fremdeles bare ne TV-serie. Jesus

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Tar av meg hatten for manusforfatterne. Var litt skeptisk etter forrige ukes avslutning, men det er liten tvil om at de bare forsøkte å lure seerne til å tro at Hank (og Gomez) faktisk hadde en sjanse til å slippe unna med livet i behold. Her går det fra over-the-top action til beksvart "realisme".

 

Blir spennede å se hva som skjer med Pinkman. Han var jo på nippet til å ende opp som kokk i Mexico for noen sesonger siden. Skal Walt redde han denne gangen?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...