Gå til innhold

Hiphop-tråden 2.0 - Les reglene på side en først.


ehs5

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Digger den jakken xzibit har i den videoen.

 

Det ligger en morsom historie bak hvordan de jakkene ble populære hos rappere. De sies at Helly Hansen hadde forlatt en container fylt opp av de seiljakkene. Slik ble de spredd rundt i ghettoen :p

 

edit: Husket visst litt feil.

 

"Eventyret begynte i 1993 da en rapper kjøpte Helly Hansen og brukte jakka i en video. DJer og artister fikk dereter klærne gratis av firmaet og brukte dem. Det skjedde ikke helt av seg selv, men gjennom et samarbeid mellom Todd Locker som ble kjent med en plateselskapsrepresentant i rapmiljøet. Sammen pushet de klær på et utvalg kule ungdommer og dermed eksploderte salget. Litt trauste og vestkantaktige Helly var blitt hipt."

 

http://www.dagbladet.no/magasinet/2004/06/21/401101.html

Endret av haswonit
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Liker vendingen denne tråden tar. The golden era :thumbup:

 

edit:

Xzibit - Paparazzi

Den sangen for meg er ekte hip hop. Det som er ekte hip hop for meg er sanger om ghetto livet i usa. Men folk har forskjellige smak. Smaken er som bak.

 

Skjer med sensur? "Your only in the rapgame" istedet for "niggas in the rapgame"?

Dette skyldes den spesielt strenge lovgivningen vedrørende bruk av "explicit lyrics" i musikkvideoene, siden disse ble laget for visning også på tv (MTV og BET var jo fremdeles ganske i vinden da). Imidlertid kunne man på den tiden også finne at videoer ble lagt ved enkelte album på såkalte "enhanced cd"s, dvs. cd-er som i tillegg til de ordinære audio låtene inneholdt et dataspor hvor man kunne finne diverse multimedia pc snacks - som regel en musikkvideo eller to. At The Speed Of Life var en slik enhanced cd, og videoen var sensurert akkurat slik denne youtube-videoen er. Dette vet jeg fordi jeg har original-cd-en i hyllen :) Jeg har faktisk aldri sett en usensurert video av Paparazzi, så man kan med god grunn spekulere i om den sensurerte versjonen var den eneste som ble laget. Dette har den i så fall til felles med en rekke andre videoer fra den tiden. Kjenner nostalgien ta meg, her nå!

Endret av Torbjørn.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...