Jump to content

Turtledove

Medlemmer
 • Content Count

  895
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Turtledove

 1. Skal se om jeg finner dokumentet. Mener å huske at alt de gjorde var å se hva som hadde blitt gjort i en lignende sak, og tok den samme beslutningen som dommeren gjorde den gang.
 2. Jeg hadde en sånn sak selv for noen år siden, og det endte i husleietvistutvalget. Vi tapte.
 3. 1707 Storbritannia ble skapt i 1707 da personalunionen mellom kongerikene England og Skottland (som hadde bestått siden Elizabeth 1s død i 1603) ble omformet til en realunion. Tre ganger tidligere hadde det blitt forsøkt å innføre en union mellom de to rikene, som siden 1603 har hatt felles monark. Acts of Union var to lover som ble vedtatt av Det engelske parlamentet og Det skotske parlamentet i 1707 som avslutning på forhandlingene om en union mellom kongerikene England (med Wales) og Skottland. Loven hadde to virkninger: Opprettelsen av kongeriket Storbritannia, og oppløsningen av de to parlamentene, som ble erstattet av Det britiske parlamentet. Kilder: https://snl.no/Storbritannias_historie https://no.wikipedia.org/wiki/Acts_of_Union_1707
 4. Jeg har en kompis som konstant signerer pakker han mottar på jobb med "Batman". Er det stuerent?
 5. Hitler var overhodet ikke en dyre-elsker eller vegetarianer. At du i det hele tatt påstår det viser hvor lite du vet. Rådgiverne hans ville at han skulle fremstå som en vegetarianer og en dyre-elsker for at han skulle bli mer populær og godt likt. Ingen ting annet.
 6. Turtledove

  Hva er lockout?

  Det er hvis man har to eller flere interesser (eks. to verv) som kommer i konflikt, for eksempel ved at man ønsker forskjellige ting. Du får et dilemma og må velge mellom interessene.
 7. Turtledove

  Hva er lockout?

  Ja, de får dagpenger, og dagpenger er ca 60% av vanlig lønn. Streikende får mer enn det i streikebidrag.
 8. Turtledove

  Hva er lockout?

  Det er et pressmiddel i form av at foreningen arbeidsplassen er medlem av må betale mer i støtte, og at de ansatte som ikke er organiserte kun får 60% av vanlig lønn.
 9. Turtledove

  Hva er lockout?

  Lockout brukes hovedsaklig for å minimere kostnadene ved en konflikt. Det ble eksempelvis brukt ved flere ganger i Oslo under vårens hotellstreik. Det stygge i saken der, var at noen av hotellene stengte et par dager for å få vasket alle rom (ikke for å minimere kostnadene), og så åpnet de igjen i et par dager, så stengte de osv.
 10. Turtledove

  Hva er lockout?

  Lockout er å stenge ned forretningen i en periode mens streik foregår. Da vil ingen ha anledning til å jobbe.
 11. For min del handler det om å kunne unngå ord-mot-ord. Og hvorfor skal man ikke ha kamera på rifle? Har man noe å skjule når man er mot det, lurer jeg på. Jeg slenger dessuten ikke tillitserklæringer rundt meg. Det at noen har bestått en jegerprøve, betyr ikke at jeg stoler på den personen om de står med et våpen i hånden. Målet med et våpen er å skremme, skade eller drepe. Jeg er ikke fan av noen av delene.
 12. De har rutinesjekker hver eneste dag før de åpner. Det går nok helt fint. Senk skuldrene, pust med magen, og kos deg med kjæresten din. ...og ikke gjør noe du ikke vil bare fordi kjæresten din vil det. Respekter deg selv. Det er lov å takke nei. Personlig er jeg sabla god på å holde vesker og ryggsekker hver gang jeg er på Tusenfryd.
 13. Virker som du har store fordommer og problemer med veganere. Folk som har tatt et etisk valg som er riktig for dem. Hvorfor plager det deg at de ikke vil støtte dyreplageri i norsk husdyrhold? Hvorfor er du så opptatt av å sette folk i bås? "Byfolk og veganere [...]"? "Dersom man er naiv veganer [...] fortjener man å bli middag for nettopp en ulv"... So angry! Men det er litt OT - beklager det. Jeg bare lurer. Ja, det er kjempegøy! ... Du kan ikke plukke ut en ting ulven gjør og si at fordi den gjør det, så kan/bør/skal vi det. Ulver lukter i bakenden på hverandre. Lukter du i bakenden på kollegene dine når du kommer på jobb? Ulver spiser også barna sine basert på flokkstørrelse og tilgang på mat. Gjør du? Funker det å si det i en rettsak at "Jammen, ulven gjør det, så hvorfor kan ikke jeg", tror du? Veganere spiser ikke noe som er fra dyr, og har i de aller fleste tilfeller også tatt etiske valg om hva de har på seg og hva de pynter huset sitt med, blant annet. En livsstil, altså. Det betyr at de vil beskytte dyr, uansett om de er altetere, planteetere eller kjøttetere. Mennesker trenger ikke kjøtt. Det gjør ulven. Ulven er en kjøtteter, men kan overleve på vegansk kost i perioder det er behov for det. Apropos morsomt: "Veganerkjøtt" - den var ny. Du vet hva kua spiser, ikke sant? Eller sauen, for den del? Nøyaktig eller omtrent? Forøvrig trenger vi ulven, fordi den fungerer som en renovatør. Den går primært etter svake og syke dyr, og holder derfor bestanden av byttedyr i "god form".
 14. Jeg kjenner jeg blir sint! Enkelte eier bare ikke skam!!
 15. Dette er jo egentlig litt interessant. Kan han ikke sette den opp på plena si, som han ville gjort ellers, og så legge ut "rommet" på airbnb.com?
 16. Det var ikke nødvendigvis puppebilde jeg siktet til, men heller litt mer sexy enn at man har noe i øret og sterk sol i ansiktet. Kutt ut nå, jeg prøver å rakke ned på korthårede damer så kommer du og ødelegger alt Haha Folk kler forskjellige ting. Miley var mer jentete og sexy på en annen måte da hun hadde langt hår. Med kort hår, så er hun litt mer røff og dirty, kanskje? Jeg vet ikke, jeg synes det er dritkult iaf. Forøvrig synes jeg hun kledde halvlangt hår også: Det kommer jo helt an på hvordan man "bærer" det.
 17. Det var ikke nødvendigvis puppebilde jeg siktet til, men heller litt mer sexy enn at man har noe i øret og sterk sol i ansiktet.
 18. Hvis du skal sammenligne Nicole Scherzinger og Miley Cyrus, så må du nesten stille med samme type bilder, da.
 19. Kleineste situasjonen jeg har vært i på en matvarebutikk! Stilte meg i køen og alt var fint. Sto og funderte på om jeg skulle slenge på en pakke tyggis, og ellers var jeg langt inne i en tankerekke. Plutselig fikk jeg en litt sånn rar følelse som gjorde at jeg slutta å dagdrømme om tyggis. Mens jeg så på varene ved kassa var det en som stilte seg så nære meg at jeg kjente kroppsvarmen hans. Tenkte at dette måtte jo være en jeg kjenner som gjorde dette for å se hvordan jeg reagerte, eller bare for å være litt "morsom", men neida. En helt fremmed fyr. Han hadde ikke vogn eller noe, og han var mye høyere enn meg (kanskje han ikke så meg? Jeg ekke såå liten da, men. ) Ble letta da køen rykket fremover og jeg kunne få tilbake intimsonen min, men han fulgte tett på gitt. Jeg kan ikke skjønne annet enn at jeg må ha stått der med tallerkenøyer. Ja, jeg er kjempenorsk! Jeg setter pris på intimsonen min, og jeg sier "ja" på innoverpust! Da jeg endelig fikk betalt løp jeg ut av butikken og låste meg inn i bilen fortere enn jeg noen gang har gjort før. Måtte ha noen sekunder helt i fred og bare fordøye hele situasjonen. Blir Kolonial fremover, ass.
 20. Tja, jo. Det handler jo i stor grad om å vite hva man er verdt.
 21. Å få betalt for å være elev er luksus, spør du meg. Har vært lærling selv. Synes det var helt topp. - Jeg lærte meg å leve med lavere kostnader. - Jeg fikk mye mer respekt for penger og pengesløseri. - Jeg fikk opplæring og kurs som en del av pakka (det alene er faktisk verdt de kronene du mener du taper på å være lærling i stedet for å være ansatt på ufaglærtlønn) - Jeg knyttet nettverk - Jeg fikk lære av de som jobber i faget (ikke bare lærere som har lest seg opp på faget) - Jeg fikk satt kunnskap ut i praksis med rom for å feile - Jeg fikk innsikt i hvordan bransjen fungerer (måtte innom alle avdelinger i bedriften) Dette, og mange andre grunner, gjør at det er verdt den lave lønna. All annen utdannelse, så og si, koster mye mer enn mellomlegget mellom lærlinglønn vs. ufaglærtlønn. Men det er selvfølgelig helt opp til deg.
 22. Fra arbeidsgivers perspektiv ser det ikke spesielt bra ut å hoppe av en plan, slik som du vurderer å gjøre. Jeg ville fullført. Da har du en utdannelse å falle tilbake på, pluss at fremtidige arbeidsgivere ser at du er villig til å lære og at du har gjennomføringsevne. Det er positive ting å ha med seg uansett hvilken jobb man søker på eller er i. Lykke til!
 23. Vær så snill, ikke sett kull på katten. Sommersesongen er i gang. (OBS: vonde bilder!)
×
×
 • Create New...