Jump to content

Turtledove

Medlemmer
 • Content Count

  895
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Turtledove last won the day on September 11 2015

Turtledove had the most liked content!

Community Reputation

1446 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 1. Skal se om jeg finner dokumentet. Mener å huske at alt de gjorde var å se hva som hadde blitt gjort i en lignende sak, og tok den samme beslutningen som dommeren gjorde den gang.
 2. Jeg hadde en sånn sak selv for noen år siden, og det endte i husleietvistutvalget. Vi tapte.
 3. 1707 Storbritannia ble skapt i 1707 da personalunionen mellom kongerikene England og Skottland (som hadde bestått siden Elizabeth 1s død i 1603) ble omformet til en realunion. Tre ganger tidligere hadde det blitt forsøkt å innføre en union mellom de to rikene, som siden 1603 har hatt felles monark. Acts of Union var to lover som ble vedtatt av Det engelske parlamentet og Det skotske parlamentet i 1707 som avslutning på forhandlingene om en union mellom kongerikene England (med Wales) og Skottland. Loven hadde to virkninger: Opprettelsen av kongeriket Storbritannia, og oppløsningen av de to parlamentene, som ble erstattet av Det britiske parlamentet. Kilder: https://snl.no/Storbritannias_historie https://no.wikipedia.org/wiki/Acts_of_Union_1707
 4. Jeg har en kompis som konstant signerer pakker han mottar på jobb med "Batman". Er det stuerent?
 5. Hitler var overhodet ikke en dyre-elsker eller vegetarianer. At du i det hele tatt påstår det viser hvor lite du vet. Rådgiverne hans ville at han skulle fremstå som en vegetarianer og en dyre-elsker for at han skulle bli mer populær og godt likt. Ingen ting annet.
 6. Turtledove

  Hva er lockout?

  Det er hvis man har to eller flere interesser (eks. to verv) som kommer i konflikt, for eksempel ved at man ønsker forskjellige ting. Du får et dilemma og må velge mellom interessene.
 7. Turtledove

  Hva er lockout?

  Ja, de får dagpenger, og dagpenger er ca 60% av vanlig lønn. Streikende får mer enn det i streikebidrag.
 8. Turtledove

  Hva er lockout?

  Det er et pressmiddel i form av at foreningen arbeidsplassen er medlem av må betale mer i støtte, og at de ansatte som ikke er organiserte kun får 60% av vanlig lønn.
 9. Turtledove

  Hva er lockout?

  Lockout brukes hovedsaklig for å minimere kostnadene ved en konflikt. Det ble eksempelvis brukt ved flere ganger i Oslo under vårens hotellstreik. Det stygge i saken der, var at noen av hotellene stengte et par dager for å få vasket alle rom (ikke for å minimere kostnadene), og så åpnet de igjen i et par dager, så stengte de osv.
 10. Turtledove

  Hva er lockout?

  Lockout er å stenge ned forretningen i en periode mens streik foregår. Da vil ingen ha anledning til å jobbe.
 11. For min del handler det om å kunne unngå ord-mot-ord. Og hvorfor skal man ikke ha kamera på rifle? Har man noe å skjule når man er mot det, lurer jeg på. Jeg slenger dessuten ikke tillitserklæringer rundt meg. Det at noen har bestått en jegerprøve, betyr ikke at jeg stoler på den personen om de står med et våpen i hånden. Målet med et våpen er å skremme, skade eller drepe. Jeg er ikke fan av noen av delene.
 12. De har rutinesjekker hver eneste dag før de åpner. Det går nok helt fint. Senk skuldrene, pust med magen, og kos deg med kjæresten din. ...og ikke gjør noe du ikke vil bare fordi kjæresten din vil det. Respekter deg selv. Det er lov å takke nei. Personlig er jeg sabla god på å holde vesker og ryggsekker hver gang jeg er på Tusenfryd.
 13. Virker som du har store fordommer og problemer med veganere. Folk som har tatt et etisk valg som er riktig for dem. Hvorfor plager det deg at de ikke vil støtte dyreplageri i norsk husdyrhold? Hvorfor er du så opptatt av å sette folk i bås? "Byfolk og veganere [...]"? "Dersom man er naiv veganer [...] fortjener man å bli middag for nettopp en ulv"... So angry! Men det er litt OT - beklager det. Jeg bare lurer. Ja, det er kjempegøy! ... Du kan ikke plukke ut en ting ulven gjør og si at fordi den gjør det, så kan/bør/skal vi det. Ulver lukter i bakenden på hverandre. Lukter du i bakenden på kollegene dine når du kommer på jobb? Ulver spiser også barna sine basert på flokkstørrelse og tilgang på mat. Gjør du? Funker det å si det i en rettsak at "Jammen, ulven gjør det, så hvorfor kan ikke jeg", tror du? Veganere spiser ikke noe som er fra dyr, og har i de aller fleste tilfeller også tatt etiske valg om hva de har på seg og hva de pynter huset sitt med, blant annet. En livsstil, altså. Det betyr at de vil beskytte dyr, uansett om de er altetere, planteetere eller kjøttetere. Mennesker trenger ikke kjøtt. Det gjør ulven. Ulven er en kjøtteter, men kan overleve på vegansk kost i perioder det er behov for det. Apropos morsomt: "Veganerkjøtt" - den var ny. Du vet hva kua spiser, ikke sant? Eller sauen, for den del? Nøyaktig eller omtrent? Forøvrig trenger vi ulven, fordi den fungerer som en renovatør. Den går primært etter svake og syke dyr, og holder derfor bestanden av byttedyr i "god form".
×
×
 • Create New...