Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

Dette var svære saker ;) Større en 5 1/4" diskettene vi brukte på 80-tallet.

 

Her har det gått over stokk og stein. Det skal selvfølgelig være 9,5 mm.

 

Er det noen som vet hva jeg skal ha for partition alignment og block size på TLC (Samsung 840 500 GB)?

 

Tenker å lage en partisjon på 128 GB til OS og 360 til programmer.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg gikk for TLC (Samsung 840 500GB). Kapasiteten og grei nok ytelse er det viktigste. Tar sjansen på den fremfor å betale ekstra for Pro når det mest sannsynlig ikke gir noe utslag i praktisk bruk. Tror ikke det svarer seg å betale ekstra for 840 Pro i en bærbar som ikke har kraftigste grafikkort og prosessor. Det blir uansett et kraftig løft fra den disken som maskinen ble levert med.

 

userman:

Det varierer fra SSD til SSD og enkelte holder seg godt i ytelse men det kan tenkes det er mulig å miste inntil 1/3 ytelse over tid. Selv om man måler lavere ytelse er det ikke sikkert man legger merke til det i praksis. I verste fall kan man ta en wipe.

 

Takk for svar!

Lenke til kommentar

Fant ut at det enkleste var å kjøre recovery-funksjonen som fulgte med notebooken. Da fikk jeg automatisk to partisjoner og 1024 alignment. Først prøvde jeg tre ulike kloningsprogrammer, men det var langt fra problemfritt. Ikke minst pga begrenset funksjonalitet i programvaren som fulgte med SSD-en og de to gratisutgavene jeg prøvde var svørt begrenset.

 

EDIT:

Ble en mye bedre opplevelse å bruke notebooken etter jeg installerte SSD-en. Angrer litt på at jeg ikke kjøpte MLC, men det går det an å ordne på senere. Kom i det minse rimelig ut og alt i alt er jeg fornøyd.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Hæh? Uten strømkabel? Mener du datakabelen leverer strøm?

Sata-datakabelen har tre jord, og to doble signalkabler (sende og mottak) som kommuniserer digitalt.

 

Aka, firkantpulser som sender med 400-600 mV. Ettersom det ikke er noen DC-strøm som går gjennom kablene, og SATA ikke kan levere strøm så er ikke strømtrekket oppgitt. Velger vi å se bort fra dette, og kun fokuserer på hva som er fysisk mulig:

 

For at det skal overføres noe, så må det gå en strøm, rent fysisk, så om vi tar en kjapp kalkulering:

Mottakerdelen takler ned mot 325mV, altså et maksimalt spenningsfall på 75mV i Worst Case. Men 1m lange kabler, og de tykke kablene med AWG26, så er den maksimale strømmen som kan gå gjennom kabelen uten at den går ut av spesifikasjonene 108mA.

Dette gir 325mV*108mA = 0,035W maksimalt.

 

Rundt 100 ganger mindre enn det SSDen trenger. Ikke er det DC engang, og vil variere KRAFTIG etter hva slags data som blir skrevet. Data med mange 1'ere vil gi mer enn data med mange 0'ere for eksempel. Ergo er det helt umulig å få en stabil strøm.

Det er kanskje mulig om du har et par kondensatorer etc. da det er 8b/10b encoding, og det vil alltid komme en 1'er etter maksimalt fem 0'ere, men det forandrer ikke det faktum at det ville blitt horribelt hakkete og dårlig kvalitet på DC-strømmen du ender opp etter en hel del strømstyring og enda mer tap, som nå er så lavt at det ikke funker for å tenne en lysdiode engang.

 

Kort sagt: Om du ser bort fra det faktum at det er firkantpulser og ingen DC-strøm som blir levert, så skal det ikke være fysisk mulig å levere nok strøm gjennom de små kablene til å få gjort noe fornuftig. De kan ikke per definisjon levere strøm heller, bare så det er sagt...

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Skal kjøpe meg ssd ganske så kjapt nå. Men jeg er litt usikker på om jeg skal velge ocz vector 256gb som er på tilbud hos ps.no til 1499kr eller om jeg skal gå for samsung 840 pro 256gb. Har jo hørt/lest litt av hvert om ocz sine ssd. Men vector har jo en ny kontroller som skal være bra og har jo lest litt at vector er bra. Hva ville dere ha valgt?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...