Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

Har nå fått min nye SanDisk Extreme 120GB i hus, og må innrømme at jeg sitter med litt blandede følelser.. Mest pga. den mest sannsynlig meget dårlige Marvel 9123-kontrolleren på hovedkortet. Har 6 stk SATA2-kontakter og 2 stk Marvel 6GB/sec-kontakter. Koblet til sistnevnte, siden alle Intel-kontaktene var opptatt.

Her er resultatene:

 

Noen forslag til hva som bør gjøres? Sånn bortsett fra å bytte hovedkort og prosessor og skjermkort...

post-31295-0-67942200-1338040343_thumb.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det hadde egentlig vært greit å sett samme test på en "ekte" Intel port, det forteller egentlig mer om hvordan SSDen kan levere.

Uansett er det mest sannsynlig best å kjøre SSDen på en av Intel portene, disse 3dje parts onboard sakene er rent ytelsesmessig svært villedende og mer som en gimmick. (dessverre)

 

Etter min mening er nytt MB og CPU veien å gå, han burde ikke trenge å bytte mer og da behøver det ikke bli så voldstomt kostbart.

Lenke til kommentar

Ytelsen ved skriving gikk betraktelig opp etter at jeg byttet til Intel-kontakt. Maksimal leseytelse gikk ned en god del da, men det var forventet siden Intel-kontaktene ikke har SATA 6GB/sek.

 

Såååå, skal man si seg fornøyd med resultatene så langt, eller er det mer ytelse å hente ut?

Har ingen planer om å kjøpe et kontrollerkort til tusenlappen, såpass gidder jeg ikke.

Blir nok nytt hovedkort og CPU utover høsten tenker jeg, når (forhåpentligvis) Kepler-prisene går litt nedover...

 

Edit: glemte å legge ved bilde

post-31295-0-62325700-1338138091_thumb.png

Endret av newman221
Lenke til kommentar

@newman221: du må ikke se deg blind på maksimal sekvensiell peak lese og skriveytelse. Tipper du så og si aldri pakker ut eller kopierer filer på flere GB mellom ssder og/eller raid som klarer å mate unna disse hastighetene, tenk heller slik, om det tar 1.5 sekund å kopiere en cd med sata 3 så tar det 3 sekunder hos deg, mye viktigere at 4k ytelsen er best mulig i os.

Lenke til kommentar

Hei. Jeg skal bygge PC snart med SDD (Intel 330 60GB.) Det jeg lurer på er, hva burde jeg laste ned på den?

 

OS skal bli lasta ned på SDD.

 

Burde jeg laste ned Skyrim til SDD, eller merker jeg ikke forskjell? Samma med BF3.. F.eks hvilke programmer er det lønnsomt å laste ned på SDD? Skype? PS CS5, Sony Vegas eller andre kjente programmer.

 

Hvis jeg laster ned PS CS5 på min HDD i første omgang, kan jeg enkelt overføre den til SDD ved å gå inn på min HDD og finne PS CS5, så klippe ut, gå inn på min SDD, så lime inn random sted?

Endret av Odins sønn Thor
Lenke til kommentar

OCZ Agility 4

http://www.komplett....aspx?sku=753045

 

Nei jeg skal ikkje ha :p

Litt mer detaljer her:

Link

 

Det beste er sitatet i fra CEO i OCZ :rofl:

“For mainstream storage applications, there is no product better suited in the industry than our Agility 4 SSDs, providing the ultimate in access speed, application performance, endurance and reliability, at price points that most cost-conscious users will find appealing,”
Lenke til kommentar

Kan ikke annet enn å flire av den BAT :)

 

@Odins sønn Thor

Det heter installere, ikke laste ned. Laste ned er noe du gjør fra internet før du installerer.

På 60GB er det beste valget å plassere Windows og programmer på SSDen og bruke den som en kjapp "boot drive". Om du trenger mer plass til spill eller digre programpakker kan de legges på harddiskene dine, og om du senere kjøper en ekstra større SSD til disse må du REinstallere dem (avinstallere og installere på nytt) på den nye SSDen, dette er pga registeroppføringer. Klipp og lim av programmer fungerer bare for noen små nytteprogrammer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Finner ikkje win 8 RC... ? Hva gjør jeg feil

Edit: Fant det :D

 

Litt spennende med server 2012 ja, får teste den i stedenfor R2 som det er på hovedserveren. Men installerer på en ssd ved sidenav, er jo en del å konfigurere :cry:

Endret av Nizzen
Lenke til kommentar

Når det er snakk om ledige SSDer. Jeg har endelig fått all innmaten til en LGA2011 rigg (link) i hus nå, og skal bygge i helga. Siden x79 bare har 2 (brukbare) 6Gbps porter pensjonerer jeg 4R0 C300 64GB. Jeg hadde en Samsung 830 128GB liggende, så jeg gikk for en til og kommer til å kjøre 2R0 av dem.

Før jeg flytter C300 over i andre maskiner tror jeg jeg skal benche litt med dem på en Adaptec 5805, som jeg håper jeg endelig får til å spille pent med hovedkort. Det kommer sansynligvis noen nye benchmarks i SSD-tråden :)

 

Ellers har jeg en Vertex (1) 32GB og en Mtron liggende løst :)

 

Planen er å pensjonere en Vertex 32GB fra GHTPC som står i TV-stua og bytte ut med en av C300'ene, og oppgradere laptop til eldste søster fra en 5400RPM snurredisk også med en C300 (som er den siste OS harddisken i familien). De 2 siste blir nok kanskje donnert til andre nære slektninger, eller brukt som en kjapp USB3 ekstern harddisk :)

Jeg har brukt den Vertexen jeg har hatt liggende løst som ekstern USB3 harddisk (med denne), og det er morsomt å se store filer flytte seg med 150-180MB/s, ca 100-120MB/s for mapper med blandet innhold :)

 

Dere som har x79 rigger, hvilke drivere og ROMs anbefaler dere å bruke for GigaByte UD7 når jeg skal kjøre RAID-0?

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...