Gå til innhold

Sier du gulost eller hvitost? V2.0!


Fredrik

Gulost eller hvitost?  

1 501 stemmer

  1. 1. Velg din:

    • Gulost
      719
    • Hvitost/kvitost
      729
    • Annet
      55

Denne meningsmålingen er stengt for nye stemmer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ok, men da har vi fått en klarhet i hva den handler om da? Det er snakk om kjente dagligvareoster, som Norvegia, Synnøve Finden og lignende.

 

I kjøleskapet mitt har jeg en pakke med Xtra opprevet ost. Den er ikke gul i det hele tatt. Det er heller ikke Norvegia-osten min. Og om man går på Ica og ser etter såkalt F45 (eller hva det var for noe)-ost, så vil man se at den heller ikke er nevneverdig gul. Den eneste osten som jeg vet om som er gul, er Synnøve Finden sin Gulost. Gräddost er forresten heller ikke gul, men like vanlig og like god som alt annet.

 

Derfor vil jeg holde på mitt standpunkt, at gulost eksisterer, ja, men den er en del av en gruppe lyse oster som går under navnet hvitoster, dermed er Synnøve Finden sin Gulost gul, men også en hvitost. Hvitost er en gruppe, og vi ble enige tidligere i tråden om at vi ikke skal bedømme hver enkelt ostesort, for da tar det for lang tid. Dermed er alle oster man får kjøpt i butikken (unntatt brunost og andre fancy oster) hvitoster, uansett hva de heter.

Dette er BS, og det burde du vite. Vi snakker om akkurat den samme osten - helt vanlig lys ost som Norvegia, Synnøve Finden ol. Gulost og hvitost er to ord for samme type ost. Hvitost er ikke et samlebegrep for lyse oster og gulost er ikke underlagt hvitost.

 

Dessuten er ikke Norvegia noe mindre gul enn Synnøve Finden.

Lenke til kommentar
Sånn strengt tatt, for at dette skal bli rett, så må man slå sammen resultetene fra trådene.

 

360+982=1342

335+1001=1336

34+54=88

 

Mangler bare 8 stemmer før det riktige er nådd.

 

Det var lurt la oss gjøre det med alle avstevninger :)gleder meg til å se hvor mange stemme det blir ved valg her i norge etterhvert :)

 

greit nok at folk vil kalle osten for hvitost. Men det å klare å benekte at den faktisk er gul det er godt gjort det

Lenke til kommentar

Det er ikke bare hvitostingene det ligger på. Mange gulostinger som kommer med det samme argumentet om og om igjen; "gulost er det riktige å si, fordi gulosten er gul" eller noe sånt som det. Må faktisk få lov å si at jeg er overraska at denne tråden ikke er død. Sikkert pga avstemninga.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...