Gå til innhold

Hvordan ser du på Israel? Som en terrorstat eller en stat som kjemper mot terrorisme?


Midtøstenkonflikten  

1 038 stemmer

  1. 1. Hvem sympatiserer du mest med?

    • Israel
      278
    • Palestinere
      376
    • Ingen av dem
      238
    • Like mye for begge parter
      62
    • Vet ikke/ingen formening
      84


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
De stjal ikke nødhjelp fra sine egne sivile, de konfiskerte den, og med tanke på hvordan Hamas opererer er det overveiende sansynlig at de planla å faktisk dele ut nødhjelp til befolkningen i Gaza.

Forsvarer du virkelig handlingen deres?

Tja, forsvarer og forsvarer. Jeg påpeker bare at Hamas i tillegg til å være rablende gale religiøse idioter med bomber i baken, faktisk er en organisasjon som driver mye med velferdstilbud for palestinerne i de okkuperte områdene.

 

Vi synser begge. Men jeg synser på bakgrunn av deres kjente modus operandi. Du synser på bakgrunn av det du har hørt fra en eller annen som ikke liker Hamas så mye.

 

Beslaglegge FNs eiendom med en gang den krysser grensa. Eiendom som skulle gå rettferdig rett til sivilbefolkningen. Etter å ha klaget over at det ikke kommer inn nødhjelp pga "grusomme" Israel.

Det du mest sannsynlig kan anklage Hamas for er vel at de ønsket å ta æren selv. Det er kritikkverdig, men all tidligere erfaring med Hamas tilsier at du overdramatiserer situasjonen svært mye.

Lenke til kommentar
Etter krigen i Gaza har også Fatah skiftet politikk om dette. De vil ikke lenger betale for at okkupanten skal drepe med den éne hånden, og behandle med den andre

Snakk om å spinne! :lol:

 

Så når palestinske styresmakter nekter egne sivile å få behandling så er dette altså POSITIVT! :D

 

 

 

Hvor lenge skal du forsøke å bortforklare at de linkene jeg har vist til viser at Israel utøver rasisme mot palestinerne?

Det er gang på gang påpekt at det ikke er rasisme, siden bakgrunnen ikke er rase. Bakgrunnen er at palestinerne og israelerne er i krig. I Israel lever det vanlige arabere (som palestinerne) med både stemmerett og representanter i Knesset, så påstanden din er latterlig, irrasjonell og blind for de faktiske forhold.

 

 

 

Er det bedre å diskrimminere over religion enn å diskrimminere over rase?

Du mener altså at religion er genetisk? I såfall er det du som er rasisten.

Lenke til kommentar

På ingen måte. Men med tanke på at de fleste som tror, tror på grunn av forutsetninger de i liten grad har mulighet til å endre, er det ikke nødvendigvis et valg heller.

 

I stedet for å ta et lite element av det jeg skriver kan du jo heller svare på spørsmålet, mener du det er legitimt å diskrimminere mennesker over deres religiøse tilhørighet? Ja eller nei. Svar. :)

Lenke til kommentar
På ingen måte. Men med tanke på at de fleste som tror, tror på grunn av forutsetninger de i liten grad har mulighet til å endre, er det ikke nødvendigvis et valg heller.

 

I stedet for å ta et lite element av det jeg skriver kan du jo heller svare på spørsmålet, mener du det er legitimt å diskrimminere mennesker over deres religiøse tilhørighet? Ja eller nei. Svar. :)

 

Palestinerne blir forskjellsbehandlet (av staten. rasisme blant enkeltmenneskene florerer) på grunn av handlinger fra andre palestinere. Selvfølgelig er det uheldig og man skulle helst sett at alle ble behandlet likt. Når man blir forskjellsbehandlet på grunn av noe andre palestinere gjør er det selvfølgelig litt 'grumsete', men rasisme er det da virkelig ikke. Det har ingenting med deres rase å gjøre.

 

Gilbert støtter Hamas og Al-Qaeda (lagde propagandafilm med dem), ikke hør på mannen!

 

Disse bastante påstandene kommer som perler på en snor fra deg ser jeg. Hva med å begynne å dokumentere i motsetning til å bare påstå?

Lenke til kommentar

Mjo, jeg er enig i at vi må spørre hvorfor Jeppe drikker, GrandMa, men poenget mitt er at diskrimmineringen på mange måter har likhetstrekk med rasisme, bare at det ikke er rasisme. Det er på mange måter det samme som diskrimminering over seksuell legning, vil jeg si.

 

Det er en formalistisk forskjell, men effekten er den samme. :)

Lenke til kommentar

Jeg har vel egentlig et ganske balansert syn på de fleste spørsmål. Jeg kan kalles radikal i hijab-spørsmålet (om Dagbladets poll skal tas til inntekt er jeg blant bare 11 % av folket tilhenger av å tillate det) er jeg moderat over så godt som hele fjøla.

 

Jeg er tilhenger av demokrati og felleskapsløsninger, jeg er tilhenger av blandingsøkonomi og personlig frihet, jeg er tilhenger av fred men, innser at vold tidvis dessverre kan være nødvendig, jeg er ikke pasifist, jeg er tilhenger av et sterkt forsvar, kanskje litt i overkant patriotisk og liker faenskap dårlig uansett om den er pakket inn i rød eller blå innpakning.

 

:)

Lenke til kommentar

Ja. På tross av det åpenbart irrasjonelle i nasjonalisme er jeg glad i landet mitt. Jeg er stolt over å være norsk, og jeg vil aldri kunne leve uten Norge. Jeg ville også forsvart Norge med nebb og klør om svenskene fikk det for seg at de skulle angripe.

 

Det er kanskje nettopp derfor jeg blir varm og glad innvendig når mennesker fra andre deler av verden deler min kjærlighet for Norge og ønsker å bosette seg her, om det er amerikanere eller filippinere. :)

Lenke til kommentar

Beklager å måtte bryte inn i harmonien, men dette var interessant :

 

" "Løgn, løgn og løgn". Dette er dommen som Gershon Baskin feller over den israelske regjeringens påstand om at den ikke hadde noe annet alternativ enn å gå til krig mot Hamas-regimet på Gazastripen den 27. desember.

 

Ti dager før krigsutbruddet overleverte Baskin et tilbud fra Hamas til statsminister Ehud Olmert, forsvarsminister Ehud Barak og utenriksminister Tzipi Livni. Det kom aldri noe svar. I stedet kom krigen.

 

(...)

 

Gershon Baskin er en av lederne for tankesmien IPCRI (Det israelsk-palestinske senter for forskning og informasjon). I nesten tusen dager har han vært aktiv i arbeidet med å få løslatt den israelske soldaten Gilad Shalit, som siden 25. juni 2006 har sittet som gissel på Gazastripen.

 

Med godkjennelse fra israelske myndigheter har Baskin hatt løpende kontakt med Hamas-ledelsen både i Gaza og Damaskus med sikte på å få løslatt Shalit.

 

(...)

 

Opprinnelig godtok han påstanden om at regjeringen ikke hadde noe valg hvis den ønsket å få slutt på rakettbeskytningen fra Gazastripen mot mål i Israel.

 

Men etter at israelske nyhetsmedier de siste dagene har meldt om «gjennombrudd» i forhandlingene om en ny våpenhvile, besluttet han å gå ut med det han vet, blant annet i Jerusalem Post, om bakgrunnen for den påståtte fremgangen.

 

–Visst var det et valg. Og valget ble tatt – våre ledere foretrakk krig, uansett omkostninger, skriver han, og konkluder slik: Den våpenhvilen som nå er på beddingen, «vil være nøyaktig den samme som den jeg foreslo for Olmert, Barak og Livni ti dager før krigen startet». "

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2919121.ece

Lenke til kommentar

6 innlegg som inneholdt SMS-språk, provokasjoner, offtopic, eller annen nonsens intetsigende innhold er fjernet fra tråden. På et diskusjonsforum er det viktig å gjøre seg forstått med godt språk, god formulering og svar med tydelig relevans til emnet. Og sist men ikke minst vis respekt for andre, og ikke fremprovoser krangel. I dette tilfellet er det offtopic som er slettet.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...