Gå til innhold

– Skal slå World of Warcraft (PC)


Anbefalte innlegg

EA har et rykte på seg for å ville vinne

Dette har vi jo sett tidligere, men vinne hva?

 

Har en dårlig følelse om at spillet kommer ut halvferdig, og som fører til at de mister en stor brukermasse som AoC gjorde.

 

Ellers, hva er det EA kan påvirke med? Siden Lucasarts gir ut spillet og EA er vel eier av Bioware? Er det EA som setter tidsfristene og bevilger penger til BW?

 

Uansett, dette vil nok ikke slå WoW siden verdenen er altfor voksen og "realistisk". WoW har sitt særegne univers (ihvertfall for tre år siden), og det at "alle" har prøvd WC3 i en eller annen form, eller prøvd et Blizzard-spill en eller annen gang og smakt kvalitet.

 

Men det har et sterkt potensiale, for all del, og jeg skal gi det en sjanse når det kommer :) .

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

EA har et rykte på seg for å ville vinne, sier Gibeau til vg247.com.

 

Nei Gibeau, det er ikke det ryktet EA har, EA har ryktet for å melke alle sine produkter ned til siste dødsdråpe slik de har gjort med The Sims serien og Need For speed.

 

Det er så mange som har sagt de skal overgå Blizzard's World of Warcraft og det er ingen som har klart dette. Age of Conan skulle bli den skikkelige konkurenten men snublet, Lord of the Rings: Online sa det samme. Guildwars skulle og bli denne konkurenten og faktum står fremdeles i 2008, World of Warcraft er den ledene aktøren. Selv med et 4 år gammelt spill klarer de å trekke nye spillere.

 

Det skal mye, veldig mye, til for å overgå World of Warcraft i popularitet.

Lenke til kommentar

Om de gjør det skikkelig, ser jeg dette kan fort bli det nest største MMOet. Men å toppe WoW, greier de nok ikke. For mange som har invistert tid og penger i det til at flerparten bare vil droppe det for noe helt nytt. Spesielt når Blizzard allerde har startet på en ny expansion ^^-

 

Jeg kommer nok helt sikkert til å spille the Old Republic i herdig, men

om jeg kommer til å ditche WoW for det, er jeg fortsatt usikker på.

 

WoW er jo faktisk så bra som man skal ha det til.. imo.

Lenke til kommentar

Et spill som skal slå WoW, må spille enda kraftigere på menneskets grådighet og samlemani. Flere episke items ! Dette er Blizzard eksperter på.

 

Men er det et mål å slå WoW da ? Er det å nå alle spillegrupper synonymt med kvalitet ? Er det synonymt med dybde og nyansert gameplay ?

Spill som alle skal like , blir ofte fordummet og platt - dette er fallgruven.

Endret av Bulletus
Lenke til kommentar

Joda WoW kan de slå om de trår til skikkelig med å angripe WoW sine svakheter.

Mindre resirkulering for eksempel og prøve å holde på spenningen uten at det føles som en jobb hele tiden.

Nr 2 de kan gjøre om de virkelig vil banke WoW er å ta de gode elementene de viste angående dialoger og valg i KOTOR serien og Mass Effect over til dette MMO spillet, da går WoW under på ett blunk og du har kvalitet, men det vil bli en vanskelig jobb.

Lenke til kommentar

Hvis de setter for stor fokus på historie så tror jeg det fører til at mange ikke gidder å ta seg bryet med å spille det. Se på WoW for eksempel, der vil jeg tippe et fåtall av "storspillerne" bryr seg om å lese historien og hvorfor du må drepe tigere eller samle sebrahover, eller hvorfor du må ta livet av (historiemessig) en figur.

Jeg vet med meg selv at jeg liker Warcraft-historien, og leste questene om hvorfor jeg skulle hva, det har med at historien engasjerte fra starten, men likevel så hadde en muligheten til å droppe å lese questene og bare se hva du skulle og hvor du skulle få det (nå gjøres det via diverse addons).

En fortelling som du kan lese selv for å få en innlevelse (WoW) er greit, men en interaktiv samtale med en NPC (AoC) er grusomt kjedelig og ikke fant jeg historien så interessant (jeg har da ikke noe forhold til Conan the barbarian).

Jeg har prøvd Mass Effect, men klarte ikke å binde meg til karakteren noe særlig. Det ble litt "barnslig" med tanke på hvordan du "overtalte" folk om du hadde poeng på karisma og jeg er sterkt uenig i at det jeg sa for å få tingene gjort ikke lønte seg i det hele tatt hadde noen snakket sånn til meg.

 

Konklusjon: Ikke ta lange dialoger med NPC-er i et MMO.

Lenke til kommentar
Jeg trur den eneste måten å slå WOW på. er at spillerene blir LEI wow, og DET kan ta sin tid

 

Å! Tror nå mange Wow-spiller er i grunn drittlei, men mange har bare epic items/gear å vise til i livet, så de føler vel at de må holde seg på topp i wow for å få den "respekten" og "anerkjennelsen" de er redd for å ikke få i det virkelige liv.

 

WoW er nok desverre blitt en sykdom for mange der de lever sitt alternative liv. Et patetisk et sådan.

 

Dette gjelder ikke alle som spiller WoW, men skremmende mange er jeg redd.

 

 

Nei, jeg håper bioware prøver å tenke HELT nytt. MMO trenger strengt tatt ikke å være slik det har blitt, med hack&slash, grinding og leveling.

 

Finner jeg ut at Star Wars: The Old Republic har quests som er som "drep x antall wookier slik at jeg kan lage en wookiepels" så kommer dette spillet aldri på min maskin!

Endret av langtongting
Lenke til kommentar
Nr 2 de kan gjøre om de virkelig vil banke WoW er å ta de gode elementene de viste angående dialoger og valg i KOTOR serien og Mass Effect over til dette MMO spillet, da går WoW under på ett blunk og du har kvalitet, men det vil bli en vanskelig jobb.

 

Haha, tull. Veldig mange av de som spiller MMO spill bryr seg ikke om dialoger osv, de bryr seg kun om raiding/pvp. Aldri i verden om innføring av et bra dialogsystem i et mmo hadde betydd slutten på wow.

 

For min del hadde det absolutt vært et pluss, men er svært mange som spiller wow pga. feks. grunner som langtongting nevnte. Desverre :p

Endret av M@R7!N
Lenke til kommentar

Potensialet ligger der, det er helt sikkert. Det er bare utførelsen av det som bestemmer om det blir en suksess eller ikke. Og la meg si det sånn, blir Jedi en klasse man kan spille så styrer jeg klar av spillet bare av den grunn alene. Jeg har for stor respekt for George Lucas sitt verk til at jeg orker å se på tusenvis av fjortiser som løper rundt med Light Sabers!

Lenke til kommentar

Money talks, bullshit walks :!:

 

Neida, flåsete. Men spenn > alt. EA = spenn. Kvalitet kommer langt nede i rekka over hva som gjøre et spill populært. Hjelper ikke om du lager det beste MMO'et i verden om ingen vet om det. EA har alt av kanaler mtp. markedsføring og distribuering klart, og er det noe de kan er det nettopp det å tjene spenn på å selge spill. Der er de kanskje best i klassen. Sånn sett ser det bra ut for et SW MMO.

 

Mennesker er enkle dyr, det er en grunn til at EA har gitt ut 700 forskjellige FIFA og NFS spill. Og de selger godt hver gang. Det teiteste EA kan gjøre sånn sett er vel å slutte å gi ut et nytt FIFA og NFS spill i året. Det er jo å si nei til gratis penger.

 

Dataspill (og spesielt MMOs) er ikke bare lengre for spesielt interesserte, som bruker dagen på spillsider og forums på nettet. Mange som har en xbox eller PC som ikke surfer gamer.no også. Og de vet om spill som det reklameres for på TV og i blader.

 

Uansett hva EA gjør, så vet "alle" om det, og det i seg selv er nok til å selge.

 

Ta WoW da. Det finnes utallige artikler i både VG og DB og lignende om dette spillet. Det samme kan ikke sies om mange andre MMO's. Akkurat sånne ting er en del av grunnen til at WoW er digert. Mye større/mer populært enn kaliteten skulle tilsi, i alle fall sammenlignet med alle andre spill.

 

WoW er ikke 12 millioner folk bra, mens LOTRO/WAR/AOC/etc. er langt under én hver. Det er mye mer enn kvaliteten på selve spillet som har noe å si her. Og i veldig stor grad på MMOs i forhold til andre spill.

 

Om det MMO skal bli størst i verden er det mye som skal klaffe. Og det er mange andre ting som teller inn enn klassebalanse og GFX glitches. MMOs skal holde på folk i årevis, og det er ikke nødvendigvis lett, uansett hvem du er.

 

Nei off. /rant off. Stikker og tar helg jeg :)

Lenke til kommentar
De må hvertfall ikke bruke EA logoen. Da vil jo folk hvertfall ikke kjøpe. Kommer sikkert med flust av DRM og annet spyware.

 

Ellers ser det lovende ut.

 

Hva er poenget med DRM, spyware og all den dritten der i et MMO? Det hadde ikke vært noe problem for alle andre enn EA å gi bort klienten og de første tretti dagene gratis. Faktisk ville det ha gjort at hvem som helst kan prøvde det i en måned uten å betale noe som helst. De ville tapt noen kroner på å ikke selge selve klienten, men de ville ha tjent inn igjen alt de tapte på det og mye mer på abonnenter. ;)

 

Jeg har mine tvil om dette. BioWare er kongene av rollespill, men det er en veldig stor forskjell på single-player rollespill MMO rollespill. Single-player rollespill drives først og fremst av historien (oppdragene) og karakterene, mens et MMO drives først og fremst av alt man gjør mellom oppdragene.

 

Er det ikke dette Bioware hele tiden har sagt at de vil forandre på, ved å gjøre story et like stort fokus som combat, exploration etc og ved å gi oss NPC medhjelpere til å drive storyen videre?

Lenke til kommentar

Jeg mener bestemt at kvalitet ikke alene kan måles ut fra populæritet. Wow er lite resurskrevende, enkelt å sette seg inn i og kom ut på et gunstig tidspunkt slik at det satte en standard. Dette er nok en stor grunn til at det har blitt så populært. Godt satt sammen er det og. Noe Blizzard er flinke til. eksempel på dette er gode gamle Warcraft og Warcraft 2. Begge spillene var langt mindre resurskrevende enn C&C var. Samtidig var det bra spill, slik de ble meget populære, og det med rette.

 

WoW har tross produktkvaliteten et kjedelig og meget repeterende gameplay, som ingen ærlig kan si er underholdene. Jeg nekter å tro at det er å bruke x antall sekunder på å hacke og slashe et idiotisk monster, om og om igjen, kan være.

 

Tabben til andre utviklere er, tror jeg, er å prøve å gjøre det samme som WoW. Å lage et spill med en annen dårlig historie, men med samme elendige gameplay. Det bringer lite nytt til bordet. For dem som skal ha gearet sitt for å vise andre, er det like greit å holde seg til WoW.

 

Nei, her må utviklerene kaste fra seg gamle ideer og start fra scratch. Håper Bioware gjør dette her.

Endret av langtongting
Lenke til kommentar

Haha - der fikk alle wow fans en kniv i ryggen, en følelse av å bli truet av en ny, uidentifisert art.

 

Spennende :) vi får se...

 

Bare release ikke kresjær med et annet spill, og at det hadde vært gratis i måneden (hvilket jeg ikke vet om det er ) + at SecuRom IKKE er med, så har det nok potensiale.

Endret av PcAj
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...