Gå til innhold

Hva er best, Intel eller AMD?


bpetter

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Intel er best, det går overhodet ikke ann å mene noe annet hvis man er litt opplyst...

 

Og kom ikke her med dette flisespikkeriet at AMD XP1800 er 2,9 poeng raskere enn P4 1.8GHz i 3DMARK20008....

 

Fordi det er umulig å merke forskjell på de i vanlig bruk. Og når det først begynner å komme ting som krever såpass mye at de f.eks begynner å gå dårlig på en p4 1,8GHz, så er det 100% sikkert at det vil gå dårlig på AMD'en også!

 

Forøvrig så er det haugevis av ting P4 er raskere enn AMD i også (Da tenker jeg P41900Mhz vs 1900Xp, P41800Mhz vs 1800Xp osv). Gode eksempler på dette er f.eks Quake 3. P4 kommer forøvrig bare til å bli raskere og raskere, da stadig mer og mer programvare blir optimert for den. I visse tilfeller så har optimering vist seg å gi opptil 50% ytelsesøkning (f.eks i flaskmpeg encoding).

 

Intel er forøvrig BILLIGERE enn AMD for tiden...bare sjekk http://www.itbutikken.no (Norges billigste webshop for tiden).

 

Priseksempler:

 

Pentium 4 1.8GHz 2.661,-

Athlon 1800+ XP (1533MHz) "In a box" 2.672,-

Athlon 1800+ XP (1533MHz) 2.499,-

----------------------------------------------

Pentium 4 1.9GHz 3.205,-

Athlon Palomino 1900+ XP (1600MHz) 3.018,-

 

 

Alle cpu'ene kjører man på samme type ram, nemlig DDR Ram, og hovedkortene er like billige (i845D og VIA KT266a).

 

P4 prosessorer kommer alltid med kjølevifte, slik at man ikke trenger å kjøpe dette separat. Til AMD så må man som kjent kjøpe inn massive vifter/ribber for å kjøle ned den stekeplata som AMD cpuer er! (Det følger riktignok med vifte der hvor det står "in a box på amd'en", men på de andre så må man regne med ca 300,- for en ålreit kjøler. Men, disse bråker mer enn tilsvarende vifte på P4. Kabinettvifter er også en nødvendighet på de raskeste AMD prosessorene (Særlig hvis du har Miditower). Dette trekker jo igjen opp prisen for systemet.

 

Som de fleste vet, overlater AMD chipsettutvikling til 3.parts produsenter, som VIA, SiS og Ali. Det er vel ganske klart at disse har hatt enormt mye problemer med tanke på stabilitet og kompabilitet, og har vært plaget med ufattelig mye problemer av alle slag (både små og store). Utallige bios oppdateringer, og Via4-1 drivere som er påkrevd for å få et "stabilt" system. VIA har riktignok blitt bedre enn det de har vært, men fortsatt så er det langt igjen til den stabiliteten og sikkerheten et Intel chipsett gir. Som mange hardware sites har påpekt også (inkl Toms Hardware, Firingsquad, Anandtech...), er denne min favoritt

 

"

Another factor is the stability and product quality of a system: while all Athlon processors suffered from occasional instability in our tests, the Pentium 4 platform ran without a glitch.

"

Hentet herfra:

http://www4.tomshardware.com/cpu/01q4/0110.../xpvsp4-15.html

 

Bare den setningen der alene, teller mer enn 100 benchmarks.

 

Det kan forøvrig sies at Intel brukte lengre tid på og utvikle Chipsettet til P4 (i850), enn AMD brukte på og utvikle proessoren Athlon. Dette sier jo litt... Man kan jo da bare tenke, på hvor mye Ali, VIA, SIS osv bruker på og utvikle chipsetts. (en halvtime?). De lar nemlig forbrukerne være testkaniner i de verste tilfellene.

 

Det nye i845d chipsettet til Intel har hatt så lang utviklingssyklus at det ikke er til å tro. (Det begynte med BX chipsettet i 1998 (det var da allerede legendarisk), senere kom videreutviklingen (som var i845), og nå har altså i845D kommet (som har støtte for DDR-Ram). Det finnes altså ikke noe chipsett som er mer gjennomtestet og stabilt enn dette på markedet idag...

 

En annet kjempefordel som P4 har, er varmen. P4 (Og da spesielt Northwood, på 0.13micron) utvikler svært lite varme. Som gamepc.com sa det "Northwood runs extremely cool". De overklokket en 2.0GHz Northwood P4 til 2.5GHz(!) med STANDARD Boxed vifte på et Asus P4B266 i845D. (Boxed vifta spinner på ca 3000rpm og er av 80x80mm typen). Denne var aldri over 38grader på Max load! Ganske utrolig. Les det her. 100 Fahrenheit er ca 35 grader.

 

http://www.gamepc.com/reviews/hardware_rev...11&mscssid=&tp=

 

(Forøvrig så utvikler også 0.18 micron Williamette P4 lite varme, men dog litt mer enn Northwood på 0.13).

 

Så har vi det at P4 er en mye med teknisk avansert og delikat prosessor. Den har et mye mer gjennomtenkt og gjennomført oppbygning, og så har den en varmespreder oppå cpu coren, som gjør at varmen går mye lettere over til cpu kjøleribba. Her kommer nok en gang AMD til kort, da coren på en AMD er ganske bitteliten, og VELDIG skjør. Les gjennom alle postene her, og tell alle de som har ødelagt coren på en AMD pga stramme vifteklips. Ikke rent få! Varmespredern på p4 tilsvarer omlag 5-6 stk AMD cores rent arealmessig, så det sier seg selv at varme overføres mye lettere til kjøleribba på P4. Det skal veldig mye til for å klare og ødelegge en P4 prosessor når du skal sette på kjøler. Det er praktisk talt umulig, det er flere som har sagt dette her på forumet (som faktisk har prøvd), det samme prøvde overclockers.com engang...

 

Festemekanismen til Kjølere på P4 er også milevis foran AMD sin eldamle socket A festeklips. Hvem tør vel henge 300-400-500 gram kjøleribbe oppå den tynne hvite plastiksaken som er lodda fast i hovedkortet? Endel nye AMD kort har riktignok fått skruehull rundt socketen, slik at man kan feste store kjøleribber sikkert, noe som P4 har hatt siden den ankom markedet.

 

P4 har jo også en glimrende varmebeskyttelse. Det den gjør hvis f.eks vifta skulle stoppe, eller hele ribba skulle falle av, er å klokke seg ned. Verken cpu eller hovedkort tar skade av dette. P4 er jo designet for å bare kunne kjøre på varmesprederen den har montert oppå. Som de fleste vet så blir en AMD cpu svidd av, de raskeste går som oftest opp i fyr hvis ribba skulle dette av. Hovedkortet kan da også gå fyken.

 

Intel har også kommet lengst i utviklingen. De produserer 0.13 micron P4'er i dette øyeblikket, det gjør ikke AMD, og hvis ikke AMD får gjort dette fort, så går de en mørk fremtid i møte. AMD måtte jo si opp endel ansatte, og stenge en fabrikk pga den harde priskrigen mot Intel. Intel har visst rundt 28 fabrikker, mens AMD har 2. (Correct me if i'm wrong here).

 

Som man ser, er fordelene med Intel langt fler enn de AMD har. Og jeg kan egentlig ikke skjønne hvorfor noen idag frivillig vil kjøpe et AMD system framfor et Intel system. For ca et halvt år siden, og opptil 1 år siden ville jeg skjønt det, da Intel var meget dyre i forhold til AMD, men idag...nei!

 

Men, hadde ikke AMD vært her, så hadde ikke jeg kunne kjøpt min Intel CPU såpass billig som jeg gjør idag, dette kan jeg jo takke AMD for, og derfor er jeg jo glad at noen også kjøper disse cpu'ene, ellers hadde jo AMD gått konkurs!

:smile:

Lenke til kommentar

Ja, og så til deg som lurte på hva du skulle kjøpe. Hvis det ikke kom ordentelig klart fram i innlegget mitt over, så er det soleklart Intel P4.

 

En slik CPU, kombinert med et i845DDR chipsett, og et godt hovedkort (eksempelvis Asus sitt) vil gi deg mye mindre hodebry, og ergrelser enn det du ville gjort med en AMD løsning og VIA chipsett.

 

 

Bare en ting til som jeg glemte i innlegget over. P4 er også overlegne hvis man skal overklokke. De nye Northwood cpu'ene blir betegnet som den nye "celeron 300a". Disse kan overklokkes mye! (Som sagt den linken til gamepc.com). Sjekk også ut overklockers.com for mer informasjon. Det har vært noen eksempler på folk som har klokket 2,2ghz Northwoode'n til 3GHz(!).

Lenke til kommentar

extreme:

Tilfeldig valgt brukernavn? :roll:

Quote:

Og når det først begynner å komme ting som krever såpass mye at de f.eks begynner å gå dårlig på en p4 1,8GHz, så er det 100% sikkert at det vil gå dårlig på AMD'en også!


Nei. (hint: FPU)

 

Quote:

Gode eksempler på dette er f.eks Quake 3.


Nei, dårlig eksempel. Forholdet mellom P4 og Athlon i Q3 er svært avhengig av hvilket brett som benchmarkes.

 

Quote:

P4 kommer forøvrig bare til å bli raskere og raskere, da stadig mer og mer programvare blir optimert for den. I visse tilfeller så har optimering vist seg å gi opptil 50% ytelsesøkning (f.eks i flaskmpeg encoding).


Joda, absolutt et potensiale for å bli raskere gjennom optimalisering. MEN: det er i dag dessverre andre ting som prioriteres LANGT høyere fra programvareutviklernes side. Eksempelvis plattformkompatibilitet og feilfjerning. Hvor mange år var 386-prosessoren på markedet før softwareutviklerne fulgte etter? Greit, SSE2 har et potensiale, det unnskylder ikke at P4 yter så variabelt.

 

Quote:

Det er vel ganske klart at disse har hatt enormt mye problemer med tanke på stabilitet og kompabilitet, og har vært plaget med ufattelig mye problemer av alle slag (både små og store). Utallige bios oppdateringer, og Via4-1 drivere som er påkrevd for å få et "stabilt" system.


Jada, jada. :roll:

 

Quote:

En annet kjempefordel som P4 har, er varmen.


AMD XP 1900+ : 68 W

P4 2 ghz (478-pin): 75,3 W

P4 2 ghz (423-pin): 71,8 W

 

Quote:

Så har vi det at P4 er en mye med teknisk avansert og delikat prosessor. Den har et mye mer gjennomtenkt og gjennomført oppbygning


Argumentasjonen blir bare bedre og bedre...

 

Quote:

Varmespredern på p4 tilsvarer omlag 5-6 stk AMD cores rent arealmessig, så det sier seg selv at varme overføres mye lettere til kjøleribba på P4.


Jada, det utgjør selvsagt STOR forskjell at varmen fra P4 overføres via varmesprederen til kjøleribba, mens den for AMD går direkte...

 

Quote:

Her kommer nok en gang AMD til kort, da coren på en AMD er ganske bitteliten, og VELDIG skjør.


Se nedenfor. Når det er sagt, så burde selvsagt AMD inkludere en form for varmespreder på sin prosessor, det er en billig forsikring fra deres side. (det er selvsagt også lov å benytte shims...)

 

Quote:

Festemekanismen til Kjølere på P4 er også milevis foran AMD sin eldamle socket A festeklips. Hvem tør vel henge 300-400-500 gram kjøleribbe oppå den tynne hvite plastiksaken som er lodda fast i hovedkortet? Endel nye AMD kort har riktignok fått skruehull rundt socketen, slik at man kan feste store kjøleribber sikkert, noe som P4 har hatt siden den ankom markedet.


AMD anbefalte i sine spesifikasjoner fra begynnelsen av at hovedkortprodusentene skulle inkludere fire hull rundt prosessor-socketen. Det er IKKE deres skyld at så få produsenter (både av hkort og vifter) fulgte disse spesifikasjonene. Noen, som Abit, har hatt disse fra begynnelsen av.

 

Quote:

Intel har visst rundt 28 fabrikker, mens AMD har 2.


Uhm, og.... så?

 

Quote:

Og jeg kan egentlig ikke skjønne hvorfor noen idag frivillig vil kjøpe et AMD system framfor et Intel system.


Tro det eller ei, det finnes faktisk ganske mange applikasjoner som går betydelig bedre på AMD enn P4. Ups, holdt på å glemme, fremtidsplanlegging... må jo ha et system i dag som kjører optimalt om fem år...

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-01-17 10:15, mortenj skrev:

extreme:

Tilfeldig valgt brukernavn?
:roll:
Quote:

Og når det først begynner å komme ting som krever såpass mye at de f.eks begynner å gå dårlig på en p4 1,8GHz, så er det 100% sikkert at det vil gå dårlig på AMD'en også!


Nei. (hint: FPU)

 

Quote:

Gode eksempler på dette er f.eks Quake 3.


Nei, dårlig eksempel. Forholdet mellom P4 og Athlon i Q3 er svært avhengig av hvilket brett som benchmarkes.

 

Quote:

P4 kommer forøvrig bare til å bli raskere og raskere, da stadig mer og mer programvare blir optimert for den. I visse tilfeller så har optimering vist seg å gi opptil 50% ytelsesøkning (f.eks i flaskmpeg encoding).


Joda, absolutt et potensiale for å bli raskere gjennom optimalisering. MEN: det er i dag dessverre andre ting som prioriteres LANGT høyere fra programvareutviklernes side. Eksempelvis plattformkompatibilitet og feilfjerning. Hvor mange år var 386-prosessoren på markedet før softwareutviklerne fulgte etter? Greit, SSE2 har et potensiale, det unnskylder ikke at P4 yter så variabelt.

 

Quote:

Det er vel ganske klart at disse har hatt enormt mye problemer med tanke på stabilitet og kompabilitet, og har vært plaget med ufattelig mye problemer av alle slag (både små og store). Utallige bios oppdateringer, og Via4-1 drivere som er påkrevd for å få et "stabilt" system.


Jada, jada.
:roll:

 

Quote:

En annet kjempefordel som P4 har, er varmen.


AMD XP 1900+ : 68 W

P4 2 ghz (478-pin): 75,3 W

P4 2 ghz (423-pin): 71,8 W

 

Quote:

Så har vi det at P4 er en mye med teknisk avansert og delikat prosessor. Den har et mye mer gjennomtenkt og gjennomført oppbygning


Argumentasjonen blir bare bedre og bedre...

 

Quote:

Varmespredern på p4 tilsvarer omlag 5-6 stk AMD cores rent arealmessig, så det sier seg selv at varme overføres mye lettere til kjøleribba på P4.


Jada, det utgjør selvsagt STOR forskjell at varmen fra P4 overføres via varmesprederen til kjøleribba, mens den for AMD går direkte...

 

Quote:

Her kommer nok en gang AMD til kort, da coren på en AMD er ganske bitteliten, og VELDIG skjør.


Se nedenfor. Når det er sagt, så burde selvsagt AMD inkludere en form for varmespreder på sin prosessor, det er en billig forsikring fra deres side. (det er selvsagt også lov å benytte shims...)

 

Quote:

Festemekanismen til Kjølere på P4 er også milevis foran AMD sin eldamle socket A festeklips. Hvem tør vel henge 300-400-500 gram kjøleribbe oppå den tynne hvite plastiksaken som er lodda fast i hovedkortet? Endel nye AMD kort har riktignok fått skruehull rundt socketen, slik at man kan feste store kjøleribber sikkert, noe som P4 har hatt siden den ankom markedet.


AMD anbefalte i sine spesifikasjoner fra begynnelsen av at hovedkortprodusentene skulle inkludere fire hull rundt prosessor-socketen. Det er IKKE deres skyld at så få produsenter (både av hkort og vifter) fulgte disse spesifikasjonene. Noen, som Abit, har hatt disse fra begynnelsen av.

 

Quote:

Intel har visst rundt 28 fabrikker, mens AMD har 2.


Uhm, og.... så?

 

Quote:

Og jeg kan egentlig ikke skjønne hvorfor noen idag frivillig vil kjøpe et AMD system framfor et Intel system.


Tro det eller ei, det finnes faktisk ganske mange applikasjoner som går betydelig bedre på AMD enn P4. Ups, holdt på å glemme, fremtidsplanlegging... må jo ha et system i dag som kjører optimalt om fem år...

 

 

 

Oppsummering:

 

Northwood 2.2GHz 55.1W, Athlon XP 2000+ 75w?

 

SSE2 vs 3dnow: SSE2 vant

AMD skal lisensere SSE2 - dvs SSE2 får 99% markedsandel. Husk at det og kommer i P4 celeron med SSE2

 

Heatspredder på P4: SÅ BRA, hvorfor kan ikke ovn-produsenten AMD også snart gjøre det. (de tok dem 2 år å konvertere til organisk plate, håper dette kan gå fortere)

 

Vifte feste greier P4 vs AMD: Se og lær dresden!

 

Klart det "finnes" programvare som kjører bedre på Athlon en P4 med da snakker du om å kjøpe PC for "spesielt" bruk. De fleste som gjøre det kjøper Intel uansett.

Lenke til kommentar

Quote:


Og når det først begynner å komme ting som krever såpass mye at de f.eks begynner å gå dårlig på en p4 1,8GHz, så er det 100% sikkert at det vil gå dårlig på AMD'en også!


Nei. (hint: FPU)


 

Jo, det er sikkert. En PC har stort sett ikke lenger levetid enn 2 år uansett, rent ytelsesmessig. Jeg tenker på spill som kommer som f.eks Doom3 og Quake4.

 

Quote:


En annet kjempefordel som P4 har, er varmen.

AMD XP 1900+ : 68 W

P4 2 ghz (478-pin): 75,3 W

P4 2 ghz (423-pin): 71,8 W


 

Joda, men det er bare teoretisk strømforbruk. Les rundt på alle hardware siter du finner, og alle sier at Northwood P4 utvikler svært lite varme...

Ikke prøv og si at AMD ikke er en kokeplate...

 

Quote:


Så har vi det at P4 er en mye med teknisk avansert og delikat prosessor. Den har et mye mer gjennomtenkt og gjennomført oppbygning

Argumentasjonen blir bare bedre og bedre...


 

AMD sin prosessor er ikke akkurat nyvinnende og teknisk avansert, de har mest kopiert Intel sitt design oppi gjennom tidene, det er først nå at de har begynt å "tenke sjæl".

 

Quote:


Festemekanismen til Kjølere på P4 er også milevis foran AMD sin eldamle socket A festeklips. Hvem tør vel henge 300-400-500 gram kjøleribbe oppå den tynne hvite plastiksaken som er lodda fast i hovedkortet? Endel nye AMD kort har riktignok fått skruehull rundt socketen, slik at man kan feste store kjøleribber sikkert, noe som P4 har hatt siden den ankom markedet.


AMD anbefalte i sine spesifikasjoner fra begynnelsen av at hovedkortprodusentene skulle inkludere fire hull rundt prosessor-socketen. Det er IKKE deres skyld at så få produsenter (både av hkort og vifter) fulgte disse spesifikasjonene. Noen, som Abit, har hatt disse fra begynnelsen av.


 

Joda mulig det (Har ikke hørt det før), men det hjelper jo ikke når hullene ikke er der.

 

Quote:


Og jeg kan egentlig ikke skjønne hvorfor noen idag frivillig vil kjøpe et AMD system framfor et Intel system.


Tro det eller ei, det finnes faktisk ganske mange applikasjoner som går betydelig bedre på AMD enn P4. Ups, holdt på å glemme, fremtidsplanlegging... må jo ha et system i dag som kjører optimalt om fem år...


 

Igjen. Du vil ikke merke forskjell på en 2.0GHz P4 og en XP2000, eller en 1.8GHz P4 vs en XP1800...

 

 

 

[ Denne Melding var redigert av: extreme på 2002-01-17 14:56 ]

Lenke til kommentar

Quote:

Northwood 2.2GHz 55.1W, Athlon XP 2000+ 75w?


XP 2000+ 70w

Ja, Northwood ligger godt under, noe annet ville vel vært ganske urimelig å forvente fra en 0,13 micron cpu. Forøvrig også ikke helt sammenlignbare tall, AMD oppgir maksimal varmeproduksjon, mens Intel beskriver sine tall som: "Intel's recommended design point ... not indicative of the maximum power the processor can dissipate"

 

Quote:

SSE2 vs 3dnow: SSE2 vant

AMD skal lisensere SSE2 - dvs SSE2 får 99% markedsandel. Husk at det og kommer i P4 celeron med SSE2


Var det noensinne en konkurranse? Og, ja, jeg tror du har rett, om to-tre år så vil kanskje 99% av de interessante maskinene (for programvareprodusentene) i markedet ha SSE2.

 

Quote:

Heatspredder på P4: SÅ BRA, hvorfor kan ikke ovn-produsenten AMD også snart gjøre det. (de tok dem 2 år å konvertere til organisk plate, håper dette kan gå fortere)


Det er faktisk mange hensyn å ta for AMD, noe av det viktigste er at de forsøker å holde plattformen stabil og enkel å forholde seg til (stabil som i "skifter ikke socket flere ganger i året"). Inkludering av en beskyttende varmespreder vil nødvendigvis måtte medføre en spesifikasjonsendring.

 

Quote:

Vifte feste greier P4 vs AMD: Se og lær dresden!


? Se og lær hva da?

 

Quote:

Klart det "finnes" programvare som kjører bedre på Athlon en P4 med da snakker du om å kjøpe PC for "spesielt" bruk. De fleste som gjøre det kjøper Intel uansett.


Svært mye av den normale programvaren du kjører i dag (både Windows og Linux) går bedre på AMD enn på P4. Det finnes mange hensyn å ta ved valg av maskin, et hovedproblem på mange arbeidsplasser er begrensende innkjøpsavtaler som svært sjeldent tilbyr ideelle løsninger.

Lenke til kommentar

Quote:

Joda, men det er bare teoretisk strømforbruk. Les rundt på alle hardware siter du finner, og alle sier at Northwood P4 utvikler svært lite varme...

Ikke prøv og si at AMD ikke er en kokeplate...


Og som vi alle vet så er det jo UHYRE sjelden teori har noen relevans i praksis... :wink:

Dog: Northwood utvikler svært lite varme i forhold til tidligere P4 utgaver, mens AMD er en kokeplate. Jeg bare påpeker at FØR Northwood var ikke forskjellen så stor.

 

Quote:

AMD sin prosessor er ikke akkurat nyvinnende og teknisk avansert, de har mest kopiert Intel sitt design oppi gjennom tidene, det er først nå at de har begynt å "tenke sjæl".


Det begynner faktisk å bli ganske lang tid siden Intel og AMD begynte å gå hver sin vei...

 

En sammenligning av "avanserthet" mellom Athlon og P4 faller vel for det meste igjennom på sin egen urimelighet... På mange områder er P4 en svært avansert prosessor, på andre områder har Intel tatt snarveier, det samme gjelder Athlon.

Lenke til kommentar

Quote:


Joda, men det er bare teoretisk strømforbruk. Les rundt på alle hardware siter du finner, og alle sier at Northwood P4 utvikler svært lite varme...

Ikke prøv og si at AMD ikke er en kokeplate...

Og som vi alle vet så er det jo UHYRE sjelden teori har noen relevans i praksis... :wink:

Dog: Northwood utvikler svært lite varme i forhold til tidligere P4 utgaver, mens AMD er en kokeplate.


Jeg bare påpeker at FØR Northwood var ikke forskjellen så stor.


 

Jo, den er kjempestor i forhold til AMD. Williamette er ingen kokeplate. Har selv en på 2.0GHz som aldri er over 40grader på MAX Load med Swiftech 478 kjøleren og en Pabst 80x80 som spinner på 2050RPM (19db lydløs).

 

 

[ Denne Melding var redigert av: extreme på 2002-01-17 17:37 ]

Lenke til kommentar

Bare som en liten ettertanke på forumet: kan folk være så snill og quote kun det de trenger? det blir så enormt tungt å lese svarene når mesteparten av posten er quotes...

 

På forhånd takk,

DigitalOverride

 

--

"Angelheaded hipsters, burning for the ancient heavenly connection to the starry dynamo in the machinery of night"

- Ginsberg

Lenke til kommentar

Extreme? Åssen i svarte klarer du å holde din p4 2ghz på under 40 grader med en slik vifte? Selv har jeg en p4 1,9ghz med samme ribbe, bare jeg har den raskeste papst vifta på 37db (høres jo ikke sånn ut :grin: ). Og den kommer opp i 43grader (eventuelt litt lavere, kommer ann på kabinett temp).

 

Har du test cpu stab test? eller bare tester du et spill?

 

Hvilket hk har du egentlig? kanskje det er noe galt med sensoren min...eventuelt cpu.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-01-17 21:17, iceraven skrev:

Extreme? Åssen i svarte klarer du å holde din p4 2ghz på under 40 grader med en slik vifte? Selv har jeg en p4 1,9ghz med samme ribbe, bare jeg har den raskeste papst vifta på 37db (høres jo ikke sånn ut
:grin:
). Og den kommer opp i 43grader (eventuelt litt lavere, kommer ann på kabinett temp).


Har du test cpu stab test? eller bare tester du et spill?


Hvilket hk har du egentlig? kanskje det er noe galt med sensoren min...eventuelt cpu.


 

Jeg har et ABIT TH7 h.k.

Jeg har 2 kabinettvifter som går på 2050rpm (lydløse), men disse er satt rett rundt prosessoren. En som trekker luft ut rett bak, og en som blåser rett inn foran. Jeg bruker også Arctic Silver 2, og helt korrekt påsatt kjøleribbe.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...