Jump to content

Big_JT

Medlemmer
 • Content Count

  2370
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

146 :)

About Big_JT

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Her i Trondheim lader vi allerede busser med 450kW. ABB jobber med ladere for 600kW Klart det krever teknologiske fremskritt for å komme til 5-600kWh på et kvarter, (2 - 2.4MW) men ser det ikke som en umulighet.
 2. Flere løsninger som jeg kommer på i farta: Om lyspærer i lampene ikke kan byttes av bruker er det ikke krav til 2-polt brudd Forankoble 2-polt bryter før dimmeren Få tak i en dimmer med 2-polt brudd (Sikkert ikke det svaret læreren vil ha, men ville vært det jeg hadde gjort på jobb.)
 3. Muligt jeg ikke har terminologien helt på plass. Større servere festes selvsagt enten på "hylle" eller med skinne som er festet i mellom front og bakende av racket. Finnes også små søte servere som kun festes i front. For eksempel de minste 1U serverene til Supermicro.
 4. Ofte er festerammene trukket 5-10cm inn i skapet. Så det kommer an på hvordan server festes. Er det kun ører i front, eller rails. Og om det er rails, hvordan er disse utformet og beregnet....
 5. Handlet direkte fra ekwb sist jeg bygget maskin. Ikke hatt problemer på de 2+ årene maskinen har rullet. (Skulle vel hatt en runde med rens nå snart......)
 6. Høres ut som du er på riktig kurs da. Kun vært borte i disse laderene på ett anlegg så kjenner ikke til de kjempegodt. Satt de da opp manuelt en og en. Var 3 ladere og en kontroller så heldigvis ikke store jobben. Det å benevne en IP adresse med /xx er bare en annen (og kortere) måte å oppgi nettmasken på. For eksempel vil en 255.255.0.0 være /16 og en nettmakse på 255.255.255.252 være /30 I praksis er det stort sett /24 som brukes, men man kan komme bort i andre varianter. (sett /16 og /30)
 7. Unmanaged switch funker fint. Som sagt må du sette statisk IP på PC i samme range som den standard IP laderene kommer med. Så må du skifte IP en etter en på laderne til ønsket range. For eksempel om det er EVlink du har. Sett 192.168.0.50/24 på maskina di (/24 = 255.255.255.0 som nettmaske) Koble til kun en lader og åpne konfigurasjon på 192.168.0.102 Skift IP på lader til 192.168.0.200/24 Gjenta 3 og 4, men øk adresse med +1 for vær gang. Du vil da få Lader 1 - 192.168.0.200, lader 2 - 192.168.0.201, lader 3 - 192.168.0.202 osv.
 8. Satt opp Schneider ladere selv. Funker fint å få tak i de så lenge du setter fast IP på PC og skifter til noe annet en standard på en og en lader. De støtter også DHCP, men ville styrt unna dette da det kun kan gi hodebry i framtiden. (Ruter dør eller kommer sent i gang etter strømbrudd osv.) Mye bedre med statiske adresser på slikt utstyr.
 9. Er maskinen en del av domene eller er den frittstående?
 10. Så lenge du ikke skal rute trafikk mellom forskjellige nettverk trenger du ikke en ruter. (Ligger litt i navnet.) Når du skal ha en internt nettverk mellom komponenter trenger du kun en switch. Vet også at noen ladere har to nettverkspunkt slik at man kan gå fra en til den andre uten å kable opp tilbake til den sentrale switchen.
 11. Tok selv Gr.L som telemontør for en del år siden. Måtte da ta tverfagelig eksamen for både VK1 og VK2 i tillegg til 2 år som lærling. Heldigvis fikk jeg en god avtale med firma slik at jeg hadde full montørlønn i læretiden. (Jobbet egentlig mest med svakstrøm i denne perioden, men det er en annen historie.) Beste råd er å høre med utdanningsavdelingen i fylkeskommunen. Disse kan vurdere kompetansen du sitter på og komme med fasiten på hva som må tillæres før man kan opp til fagprøve.
 12. Som Pop sier. Dette kommer helt ann på stiling og krav. Praktisk erfaring kan kompansere for mye skolegang, men til andre ting er man avhengig av de riktige pappirene. Hatt mang en prosjektleder med både mye erfaring og mye skolegang. Vil ikke si at den ene eller andre løsningen er best. Kommer mye mere ann på personlighet. Noen blir gode med erfaring, noen med skolegang og noen er like udugelige uanset... 😆
 13. Responstiden er viktig å ha kartlagt godt. Med responstid i 10-20 minutters vindu kan trådstarters komme seg ut av huset med pc og mobil. Men det setter selvsagt begrensninger som man må vurdere opp mot kompensasjonen. I tillegg bør man få inn regler om minumum x antal timer med xx% overtid når det skjer noe. Annen sak som er viktigere å avklare er om man inngår i et vaktlag. Ting dukker opp som det er upraktisk eller umulig å si nei til. Da må man ha noen andre som kan ta over vakta. Selv er vi 6 i vaktlaget slik at det er halvannen måned i mellom vær gang jeg er "låst" for en uke. Kunne ikke tenkt meg vakt noe mye oftere enn dette da det legger såppas med begrensninger i fritiden. Størelsen på vaktlaget gjør også at jeg har 5 andre å bytte med om det dukker opp noe som kommer i veien for vakt.
 14. Mener dette ble nevnt i forbindelse med NEK400:2018 oppdateringskurs. Så 2018-2019 alt etter hvilket regelverk det ble prosjektert etter og overgangsordningene.
 15. Ble vel endring i regelverket nettopp slik at to-polt bryter til våtrom ikke er noe man altid må ha. Så lenge det ikke er utskiftbare lyskilder så som downlights uten sokkel eller lampa til trådstarter trenger man ikke lengere to-polt brudd. Tanken til normkomiteen er at man uansett må ta sikringa ved bytte av pære så faren for strømgjennomgang er borte.
×
×
 • Create New...