Jump to content

Big_JT

Medlemmer
 • Content Count

  2451
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

206 :)

About Big_JT

 • Birthday 09/29/1982

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

10176 profile views
 1. Det at huset er solgt er ikke en oppsigelsesgrunn i seg selv. Ny eier trer inn i utleiekontrakten slik den var med gammel eier. Ny eier kan benytte salget som en oppsigelsesgrunn vist h*n skal benytte arealene selv. Men må da følge oppsigelsestid som er i utleiekontrakten.
 2. Følte jeg drepte sparekontoen når jeg kjøpte 1080Ti for noen år siden. Greit nok at det er mangel på komponenter, men føler bransjen tar vel av i prising. Har lyst på nytt kort med RTX, men ikke til disse prisene...... 😖
 3. Gikk selv for xComfort når jeg pusset opp for noen år siden. Har fungert godt så langt. Eneste problem jeg har hatt er at batteri på gulvsensor går tomt og gulvet da plutselig blir kaldt når gulvvarmen går i beskyttelsesmodus. Kunne vært unngått om jeg hadde fulgt litt med i web-grensesnittet. Har som du nevner ikke vrihjul på dimmere, men føler det ikke er noe mangel da jeg stort sett bruker scenario for lys. Viktig ting å tenke på når man velger system er at man skal ha dette i veldig mange år og det bør funke smertefritt. Elektrisk anlegg er liksom noe man ikke bytter ut før man totalrenoverer igjen. xComfort er som du nevner en løsning som har vært på markedet i en årrekke og blir stadigt utvilklet. Vil også regne det som et stort pluss at produsenten bak er stor og anerkjent. Plejd kjenner jeg ikke til så kan ikke utale meg direkte, men vil si jeg er generelt skeptisk på "nye" leverandører da man risikerer at de mister dampen og utviklingen stopper opp eller i værste fall kaster inn håndkleet.
 4. Bedre eksempel er vel at det faktures for materiellet når dette er levert på byggeplass. Da slipper håndtverker å være bank for kunde og kunde har sikkerhet i at varene står hos han. På samme måte kan håndtverker sende delfaktura på arbeidet ettervært som arbeidet skrider frem. Sagt på en annen måte så fakturerer man bassert på verdien man har tilført prosjektet. Slik fakturering er ganske normalt på "større" byggeprosjekter som drar ut lit over tid. Når det kommer til trådstarter sin sak synes jeg det ikke er greit å komme med slikt krav ut av det blå. Det hadde iallefall fått alarmlampene til å lyse hos meg.
 5. https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/bolig-og-eiendeler/bolig-eiendom-tomt/formuesverdi/egen-bolig-primarbolig/endre-formuesverdien/ Så ser ut som det kommer opp spørsmål om dokumentasjon når du setter ned formuesverdien på dokumentasjon man skal legge ved.
 6. Og DNS server adresse. (Ikke tall på hvor mange ganger jeg glemmer denne og lurer på hvorfor ikke internett fungerer når jeg driver med faste adresser...... 😅 )
 7. Når jeg var sekretær i et borettslagstyre selv var det rimelig standard med kopi til klager på brevet vi sendte til påklaget. Nå var brevet veldig standardisert og inneholdt ingen personlig informasjon. Mer generell info om at det var mottatt klage, presisering av vedtekter og ordensregler. Samt presisering om hva som kunne skje om forholdet ikke ble rettet opp i. Fikk vi svar tilbake fra påklaget (noe som var ekstremt sjeldent) ble det gjort en vurdering på om dette ble delt med klager og i hvilken grad.
 8. Om det er brannkrav til veggen må vel også vinduet være av en type som er sertifisert for dette. Se om det er merker, sertifisering ol. i karm. Er det ikke noe slik å se er det et vanligt vindu og ikke noe krav i forbindelse med å stoppe brann iallefall. (Rømningskrav kommer selvsagt utenom dette.)
 9. Greit nok jeg får god hastighet ute i ingenmannsland over 4G, men betaler jo det hvite ut av øyet for data........ Eller så kan jeg betale 599, 699 eller 799 for 10, 30 eller 60Mb/s og ha 2TB...... Er man utenfor allfarsvei er det dermed et valg mellom å ha god fart, men lite data eller greit med data og lav fart.....
 10. Fagforeninga i Trøndelag lager statistikk på dette for sitt område. Lønn vil nok være veldig forskjellig for andre deler av landet, men undersøkelsen gir en pekepinne. Lønnsstatistikk 2020 33 klubber med 1059 fagarbeidere har deltatt i undersøkelsen Tallene er hentet inn i februar-mars 2020 Det sentrale tillegget på 3,10 kr fra 1. mai er lagt til Vektet snittlønn: 260,27 kr/t Fagarbeidertillegg kommer i tillegg https://fagforeninga.no/lonnsstatistikk-2020/
 11. Benytter stort sett denne utendørs på jobb, men muligens værre å skaffe som privatperson. https://butikk.lanse.no/index.php/kabel/kabel-s-ftp-1x4-par-kat-7-utendors-305m Ellers har man følgende kabel fra elektroimportøren som fungerer greit nok. https://www.elektroimportoren.no/kat-6-u-utp-pvc-pe-utendoerskabel-sort-305m-linkit/6919464/Product.html?Path=10101891&Event=pathlist
 12. Er vel også somregel biltilsynet som stiller seg opp på kontroller og ikke politiet. Kjenner ikke regelverket, men antar biltilsynet har rettighetene på sin side for å stoppe deg i teknisk kontroll og måle makshastighet. Politiet har vel ikke normalt utstyr tilgjengelig for å teste hastighet annet enn om de tar deg med laser el. i fart?
 13. Skjønte virkelig ikke det nei. 😅 Uten link til avissaken og litt lite kaffe tolket jeg det som om at elev var ute alene med ledsager over telefon. Usansynlig, men ikke umulig at noen luringer hadde funnet på. Stiller seg da selvsagt litt annerledes, men som flere påpeker. Ledsager skal følge med på kjøringen og bør ikke sitte med andre ting. Når det kommer til løse ting så er vel det anbefalt å unngå. Men som envær som har hatt barn og tenåringer i baksetet er det vanskelig å sette en stopper for i dag.
 14. Hvordan skal ledsager følge med på kjøringen, rettlede og eventuelt kunne gripe inn over telefon? 🤯 Ledsager vet jo ikke hva som skjer før det plutselig smeller...... Ser ikke hvordan dette kan være i nærheten av innafor i jussen. Traffikkopplæringsforskriften sier også at det skal være ekstra speil for ledsager som jeg ikke ser helt hvordan skal kunne benyttes over telefon. 😅
 15. Med hovedinnhold menes at saken må legges frem med litt detaljer i innkallingen. Det holder med andre ord ikke å ha en sak med kun en tittel som for eksempel el-bil ladere, dyrehold eller kabel-tv. Man må også legge frem saken med hva som ønskes vedtatt slik at andelseiere kan forberede seg. Som eksempel kan overskriften dyrehold bety alt fra full åpning til "totalforbud", noe man ikke kan vite uten å kunne lese hovedinnholdet.
×
×
 • Create New...