Gå til innhold

Big_JT

Medlemmer
  • Innlegg

    2 529
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Big_JT's innlegg in Telenor fiber hva blir alternativet? ble markert som svaret   
    Har heller ikke sett noe om at de skal legge ned kabel-tv enda. De gamle telefonlinjene er på full fart ut og blir i dag styrt avviklet, men coax lever videre iallefall en liten stund videre.
     
    Med jobben som er gjort med å flytte noder i kabel-tv nettet nærmere brukerne har man klart å tilfredstille kapasitetsbehovet så langt. Ettervært kommer nok utrulling av bedre docsis standarder også. I tillegg er det i områder med coax også lønnsomt for konkurerende bedrifer å komme inn og tilby utbygging med fiber.
     
    Værre er det i mere grisegrente strøk hvor man bor for spredt for å gi lønsom fiberutbygging...... Heldigvis har jeg god 4G dekning hjemme, men savner alternativer uten mengdebegrensning.
  2. Big_JT's innlegg in Kable om eksisterende ISDN kabler? ble markert som svaret   
    Kabelen er i henhold til Telenor (Televerkets?) standard fargekode. Er nok i beste fall god nok til å kunne tilfredstille kategori 3 og kan muligens klare 10BaseT.
     
    Beste rådet er å bytte kabling om du skal bruke dette til noe som krever mer en meget lav hastighet.
  3. Big_JT's innlegg in Diskusjon tråd rundt strøm og elektrospørsmål ble markert som svaret   
    Aldri vært lov å benytte 12/24 volt kabel til 230V anlegg.
     
    Smeltesikringer fungerer helt fint til induksjon og LED. Heller vært andre veien at dårlige automater/jordfeilbrytere har hatt problemer med disse.
     
    Det er ikke noe automatikk i at alle taklamper må jordes. Dette kommer ann på type lampe som monteres og dennes beskrivelse. (For eksempel vil det normalt ikke være mulig å jorde en dobbeltisolert lampe.)
     
    Det er ikke noe krav om å oppgradere et anlegg kun bassert på alder. Var det godkjent da det ble montert er det fortsatt godkjent i dag så lenge det ikke har vært utsatt for noe unormalt. (Lyn, skade osv.)
     
    Det finnes noen tilbakevirkende krav som for eksempel krav om ettermontering av jordfeilbryter på vårtrom vis en elektrikker rører et anlegg. (For eksempel at jeg skal bytte taklampa på badet til fru Olsen må jeg også montere jordfeilbryter om denne mangler.)
     
    Koblingsplinten du lenker til har jeg ikke sett blitt brukt av elektrikkere i Norge på lenge. Wago eller lignende gir bedere forbindelser og er vedlikeholdsfrie.
     
    Ikke noe ettervirkende krav om jording så lenge det opprinnelige anlegget var godkjent og ikke blir endret på.
×
×
  • Opprett ny...