Gå til innhold

Rhabagatz

Medlemmer
  • Innlegg

    1 473
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Rhabagatz

  1. Fordi de håpet på at palestinerne skulle krysse grensen, og ikke ville hindre dem.
  2. Poenget er at Israel gjør dette hele tiden: Helsemyndighetere? Terrorister Leger? Terrorister Politi? Terrorister Journalister: Terrorister Brannvesen? Terrorister Matutdeling? Terrorister FN? Terrorister Nesten alt kan knyttes til Hamas på Gaza. Det er jo de som har kjørt stedet.
  3. Så de arbeidet som journalister i "feil" mediehus ... Out of 100 Palestinian journalists on the list on May 17, 33 worked for “Hamas-affiliated” media, such as Al-Aqsa Voice Radio, Al-Quds Al-Youm, Quds News Network and others. Another two worked for Palestinian Islamic Jihad outlets Kan’an and Mithaq Media Foundation. eller lokale medier, som det også heter.
  4. Jeg lærte leksa en gang jeg snakket om den "jødiske kirkegården" ved Sofienberg kirke med lederen for det Mosaiske trossamfunn i Oslo...Han korrigerte meg på en fast, men hyggelig måtte.
  5. Du tar opp en helt ny problemstlling. Normalt sett vil naturlige dødsfall få utstedt dødsattest med dødsårsak, men i dagens situasjon i Gaza er alt mulig. Men dette går på tallenes generelle pålitelighet, som stort sett alle aktører, med unntak av Israel, stiller seg bak. Men, jo, det skjuler seg nok noen dødsfall som ikke burde være på listen, det kan vi ta for gitt. Men det er vel som å diskutere centimeter eller meter når avstanden måles i kilometer....
  6. Dette er ren gjørmebryting baser på løgner. Over og ut.
  7. Det skal viss nok mangle 10 000 lik å identifisere, men jeg har vanskelig for å tro på at disse likene er tilgjengelige lenger. Andelen kvinner og barn har sunket til ca. 56 % (trolig mer, da det finnes flere eldre kvinner enn menn) blant de identifiserte likene. Men vi kan fortsatt ende opp på 70%. Argumentet om at dette er umulig, er det samme som Trump-idiotene bruker som argument for at valgfusk må ha funnet sted. Vi vet ikke hvor stor andel av de uidentifiserte som er menn, kvinner eller barn, men utfra tallene vi har fra helsemyndighetene, som alle parter med unntak av Israel anser er pålitelige og troverdige, er det et stort flertall barn og kvinner blant disse. Men som du er inne på, arbeidet pågår under svært vanskelige omstendigheter, og det er naturlig at det er feilregistreringer. Spesielt alder på uidentifiserte barn er vanskelig og en mulig stor feilkilde. Uansett, vi ender nok opp med et anslag fra Røde Halvmåne over savnede og identifiserte til slutt, slik vi har fra Kosovo og som holder på å utarbeides for Ukraina. Men dette arbeidet er tidkrevende.
  8. Slutt med forsøplingen din. Det er forskjell på justeringer av tall etter identifisering, og løgnaktige påstander om at tallene på omkomne kvinner og barn er halvert, som FN for øvrig har dementert, og du og de andre trollene likevel velger å kjøre full megafon på. Dette skjønner enhver idiot. Når du prøver å arrestere meg, oppnår du bare å fremstå som uredelig.
  9. Regnestykket ditt er feil, fordi du ikke tar med de eldre som er identifisert, og som vi ikke kjenner kjønnet på. Ellers ville det ikke være noe stor overraskelse om det skjedde en betydelig endring i antall barn etter hvert som de identifiseres, alle forstår at det er vanskelig å fastslå alderen på et uidentifisert lik.
  10. Det er epler og pærer. Det ene er andeler av 35000, mens det andre tallet er andeler av 25000 av disse. FN har vært ute og bekreftet at tallene ikke er endret. Når påstandene om endring bygger på et av FNs nettsted, og denne dementerer, er det redelige å legge ballen død.
  11. Jo, FN har dementert at tallene er forandret. Dette er du blitt gjort oppmerksom på, men velger å fortsette å kjøre på med denne historien...
  12. Egypt mener at Israels overtakelse av grensestasjonen er ulovlig, og nekter å samarbeide før Israel avslutter okkupasjon. Jeg antar at det er spillteori i spill her, men de er også slik at det er hungersnød i nordlige Gaza, altså langt una denne konkrete grensestasjonen. Egypt er åpenbart svært misfornøyde med situasjonen, har valgt å støtte Sør Afrika i ICJ og har antydet at fredsavtalen er i fare.
  13. https://www.theguardian.com/world/article/2024/may/13/gaza-ministry-revises-figures-for-women-and-children-killed The UN has denied that the estimated death toll of women and children in the war in Gaza has been revised downward, Jeg har prøvd å finne forklaringer på hvorfor andelen kvinner og barn er lavere blant de identifiserte likene. En, av flere mulige forklaringer, er at menn i økende grad har identifikasjonspapirer på seg, mens kvinner og barn i større grad er drept i eller ved hjemmene. Barn har normalt sett ikke identifikasjonspapirer. Identifikasjonspapirer letter identifiseringen av et lik.
  14. Nei, FN har kommet ut og har bekreftet at de ikke har redusert andelen kvinner og barn. Men det de sier er at andelen blant de identifiserte likene er 60% (her må jeg bemerke at dette omfatter gamle, tar vi bort halvparten av de gamle som vi antar er hannkjønn, blir tallet kvinner og barn 56 %). Pro-israelske kilder, som kjemper en informasjonskrig der alt dreier seg om å vende oppmerksomheten bort fra IDFs handlinger, påstår at dette er et bevis på noe. Men, det avvises av FN, og forklaringen er trolig at det er en overrepresentasjon blant menn som er identifisert, fordi disse bærer identifikasjonspapirer på seg.
  15. Det er samme tallmaterialet som stammer fra samme kilde. Det er ca. 35000 lik, hvorav ca. 25000 er identifisert. Andelen kvinner og barn er ca. 70% i førstnevnte og ca. 60% i sistnevnte tall. Mulige forklaringer er at barn ikke har identifikasjonspapirer på seg eller at unge vokse har blitt tatt for å være mindreårige. En annen forklaring kan være at kvinner og barn i større grad har sprengningsskader, mens menn har skuddskader og derfor er lettere å identifisere. Poenget var at pro-israelske aktører slo dette stort opp, men påstandene deres tilbakevises av FN.
  16. [...] pointing towards a confusion [...] Hilsen FN.
  17. Nå har Røde Kors kommet med tall for antallet savnede i Ukraina, som sammen med antall registrerte drepte gir en god pekepinn på antallet ofre. Tanken er at man kan ringe inn hvis man savner noen, eller har kommet bort, slik at kontakt kan gjenopprettes eller dødsbudskapet formidles. De som er savnet, men ikke funnet, anses som varig savnet. Samme metodikk ble brukt i Kosovo og Serbia, og figurerer nå som det anerkjente tapstallet (13000). Disse tallene blir ganske presise når jobben med å koble sammen er gjort. Tallene for Gaza er det derimot bare antall lik, og tar ikke med antallet savnede. Det vil si at alle de som ligger i ruinene ikke telles med.
  18. Men nå avviser FN at tallene er feil, falske eller endret. De sier i grunn det samme som jeg forklarte deg for lenge siden: https://www.theguardian.com/world/article/2024/may/13/gaza-ministry-revises-figures-for-women-and-children-killed The UN has denied that the estimated death toll of women and children in the war in Gaza has been revised downward, pointing towards a confusion between the total numbers of dead bodies recorded, and the number of those who have so far been fully identified. After the Gaza health ministry’s revised totals of those killed first appeared on the website of the UN’s office for the coordination of humanitarian affairs (Ocha), they were quickly seized on as proof by pro-Israel media and commentators that the UN had previously been exaggerating the toll.
  19. Dette må du nesten utdype. Jeg har derimot reagert på at vi ikke har fått tall på antall voldtekter og at rapporterte antall drepte barn var lavt.
  20. Jeg forstår at du heller vil snakke om påståtte feil i rapporteringen enn de tusenvis av døde kvinner og barn. Du tar bort 10200 uidentifiserte lik, da faller jo de absolutte tall for kategoriene, det er naturlig. Andelen kvinner faller til 24 % fra 27 % (vi må ta med eldre kvinner også), mens andelen barn faller fra 42% til 32%. Jeg antar at det ikke er lett å fastslå alderen på et lik er pubertetsalder, eller at barn er vanskelige å identifisere fordi de ikke bærer ID-papirer. La oss se på tilsvarende eksersis for 7. oktober. De meldte jo først 1400 terrorofre, men det var "løgn" Det var "bare" 1200. Men det var også løgn, for bare 750 var sivile. Og bare 36 av disse var barn. Ser du? Noen som har påstått at Israel lyver om tapstallene? Eller er det slik at man forstår at situasjonen var uoversiktlig?
  21. Det følger av grafikken. 8 mai var det 34 844 rapporterte dødsfall hvorav ca. 25 000 var identifisert. For 6. mai gjøres igjen spesifisering av antallet identifiserte lik. Dette er en ikke-sak, fordi man som regel vil kunne slå fast om et lik er mann eller kvinne sel om det ikke er endelig identifisert. Den eneste endringen er altså bedre datakvalitet. Prosentandelene for identifiserte lik er angitt. Men klart, for de som først og fremst er opptatt av å fremstille Hamas som løgnere (som om Israels massemord skulle forsvinne av den grunn...), så er dette en mulighet til å spinne og feilinformere.
×
×
  • Opprett ny...