Gå til innhold

VifteKopp

Medlemmer
  • Innlegg

    1 489
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av VifteKopp

  1. Hm. Men JK22 sa for et par uker siden at Ukraina hadde tapt...
  2. Du som kan mye om AI og teknologi er kanskje bevisst på hvor lett det er å forfalske videoer, bilder og stemmer. For den jevne mann i gata, spesielt i land som ikke er i nærheten av vårt teknologiske nivå, har ingen kompetanse for å si at den ekstremt realistiske videoen som spres på alle plattformer av en kjent politiker som holder en tale hvor han maner at alle *insert folkeslag/religion* må drepes, er ekte eller ikke. Så jeg er ikke redd for at dumme statsledere vil starte kriger over uverifiserte AI-videoer. Jeg frykter hvordan små gnister kan tenne enorme branner man ikke klarer å slukke (alt fra Første Verdenskrig til Den Arabiske Våren ble utløst av tilsynelatende små bagateller som spinte fullstendig ut av kontroll). Alt dette vil bli mye verre med AI. Det er jeg enig i. AGI er som å finne opp en Gud. Hvem vet om han vil frelse oss eller fordømme oss til helvete.
  3. Trusselen trenger ikke være ny for å være veldig skummel. Den trenger bare å være mer sofistikert. AI vil fremover kunne gjenskape stemmen og ansiktsmimikken til hvem som helst, og en aktør med onde hensikter kan dermed få en politisk motstander til å si nøyaktig hva den aktøren vil og spre dette falske budskapet i et omfang og med en troverdighet vi aldri tidligere har sett maken til. Slik propaganda kan være nok til å avgjøre valg og starte kriger. Også mellom atommakter. Dette er bare ett eksempel av tusen av hva slags skade AI potensielt kan gjøre. Og dette er "dum" AI. Hva skjer når vi får smart AI? AGI? Da er det allerede for sent.
  4. Ikke frekt ment, men da har du dårlig fantasi. Både dagens AI og den hypotetiske fremtidige AI-en kommer med en haug av ulike trusler, som spenner fra det disruptive til det eksistensielle, og som langt smartere mennesker enn meg har snakket mye om.
  5. Hvis den demokratisk valgte lederen blir despotisk og leder et militaristisk regime som utgjør en trussel for andre, endrer selvsagt kalkulasjonene seg. Robert Fico var åpenbart ikke i nærheten av dette.
  6. https://www.theguardian.com/football/article/2024/may/15/bayern-munich-seek-agreement-with-thomas-tuchel-to-stay-as-manager Ja, nå er det ingen grunn til å ikke fortsette med Ten Hag.
  7. Hvis man ikke ser problemet med å henrette demokratisk valgte ledere, så er man egentlig ikke en tilhenger av vestlige verdier.
  8. Bruno som falsk nier fungerte veldig godt. Diallo er mye bedre enn Antony og det burde Ten Hag skjønt for måneder siden. Fortsatt en million personlige feil som kunne kostet oss seieren, men jeg liker at spillerne faktisk legger ned en innsats og tror på prosjektet selv etter ørten ræva kamper.
  9. Absolutt. Problemet er ikke verktøyet, men måten det brukes på. Neste år kommer også semi-automatisk offside, så det vil jo bedre de situasjonene en del.
  10. 14 av 20 lag kommer aldri til å stemme for å skrape VAR. Heldigvis.
  11. Skyld på modernismen (pluss begrensede kommunebudsjetter). I følge modernistene er skjønnhet subjektivt og kan derfor ikke tegnes inn i arkitekturen. Da gjenstår bare funksjon. Heldigvis har vi fått en motreaksjon til denne grusomme ideologien i form av Arkitekturopprøret, med flere, som begynner å bære frukter
  12. Hamas pluss støttespillere vil ha hele greia, from the river to the sea. Dette er fordi tanken på at skitne jøder skal okkupere en centimeter av muslimenes hellige land er utenkelig. Dette er skaden religion kan gjøre med menneskehjernen. Det er også en del høyreekstreme israelere, som Snikpellikk viser til i innlegget over, som også vil ha kontroll over hele området. Så for å få varig fred, må disse destruktive kreftene på begge sider nøytraliseres. De israelske ultranasjonalistene kan stemmes ut ved valg. Det kan dessverre ikke Hamas, så de må fjernes med vold. Aller helst skulle man sett palestinerne gjøre opprør, men Hamas er dessverre både for populære og for autoritære til at det har skjedd.
  13. Det er vanskelig for oss "fjerne fans" å forstå hvor dypt slike lokale bydelsrivalerier stikker. De er emosjonelt tilknyttet klubben sin på en helt annen måte enn vi er.
  14. City er det laget med best dekning i alle posisjoner. Både fordi de har kjøpt smart, og fordi de har masse, masse penger (og mest sannsynlig jukset litt).
  15. Begge titteljagerne var svake i sin nest siste kamp. Virker som om sesongen begynner å tære på.
  16. Son har blod på hendene sine.
  17. Egypt bryr seg selvsagt ikke en døyt om det såkalte folkemordet. Det er en svært autoritær stat som bruker palestinerne for å oppnå egne innenriks- og utenrikspolitiske mål. Hadde Gaza vært en del av Egypt, ville hele området vært jevnet med jorden for lenge siden.
  18. For veldig mange internasjonale aktører er det viktig at Hamas ikke blir knust. Hamas binder opp store israelske ressurser, krigføringen svekker Israels globale omdømme og fjerner alle håp for at noe som helst form for demokrati kan spire på Gaza-stripen, noe som utgjør en trussel mot deres egne autoritære regimer.
  19. For Russland er denne konflikten en gavepakke, fordi den gjør verre for Biden å vinne presidentvalget i november. Og som vi alle vet betyr en Trump-seier at Putin trolig får fritt leide i Ukraina. Ironisk nok kan de venstreradikale bane vei for den mest høyrevridde amerikanske regjeringen noensinne, som trolig har diktatoriske ambisjoner. For Kina er det litt hipp som happ om hvorvidt Biden eller Trump er president, da begge deler en anti-kinesisk politikk, men som alle autoritære regimer storkoser de med seg splittelse i Vesten fordi kaos er dårlig reklame for frihet og demokrati. Det er mye som tyder på at kineserne har pumpet ut anti-israelsk propaganda på sin psy-op app TikTok, som kan være grunnen til at så mange unge mennesker plutselig fyller gatene og campuser og synger sanger om folkemord. Iran bryr seg ikke en døyt om palestinernes sak (pga. shia og sunni-splitten), men propper opp Hamas fordi alle autoritære regimer trenger en ytre fiende (jødene) for å stramme grepet om sin egen befolkning, dessuten liker de ikke at stor-rivalen Saudi Arabia tok steg for å nærme seg Israel, noe invasjonen av Gaza satte en midlertidig stopper for.
  20. Nei, det er ikke det jeg egentlig sier. Jeg sier at vi skal utøve en viss forsiktighet med ordene og begrepene vi bruker. Begynner vi som samfunn å kalle deprimerte mennesker for gale, så kan det i verste fall forverre depresjonen deres og gjøre at disse menneskene ikke oppsøker hjelp. Og skriker vi rasist!! hver gang noen ikke navigerer den flerkulturelle hinderløypa 100% perfekt, har det også et hav av negative konsekvenser. Ja, det er mulig den indiske restaurantsjefen er en rasist, men det er mulig at denne tilsynelatende forskjellsbehandlingen har helt andre årsaker. Det er en fin leveregel å prøve å skaffe seg litt informasjon om en situasjon før man når bastante konklusjoner.
  21. Selv om jeg er enig i at bosetningene ideelt sett burde fjernes, eller i det minste kompenseres med annet land, er det ikke slik at dødskulten Hamas slutter å eksistere. Uavhengig av hva Israel gjør andre steder, må Hamas vekk.
  22. Det stemmer, og jeg håper Netanyahu blir kastet ved første anledning. Mannen er ikke skikket til å lede regionens eneste demokrati. Men det bare understreker hvor uholdbart det er å ha en dødskult som nærmeste nabo. En mer rasjonell aktør enn Hamas ville sett verdien i å ikke angripe Israel, men siden disse fanatikerne tror at veien til paradis er å drepe flest mulig jøder så agerer de ikke rasjonelt
  23. Intet FN-land med tilstrekkelige militære kapasiteter ville tillatt å ha en dødskult som nærmeste nabo, så hele den gjengen der er dobbeltmoralske og bruker denne konflikten for å score innerikspolitiske poeng.
  24. Riktig. Men hele denne diskusjonen startet med et spørsmål fra OddZen om hvorfor ikke en FN-styrke kan gå inn på Gaza og bare ta over for Israel. Så det er viktig å presisere at den FN-styrken du snakker om er en fredsbevarende post Hamas-styrke. Problemet er at Hamas ikke har noen planer om å heise det hvite flagget. Så dette blir jo veldig hypotetisk.
  25. Det er heller ikke noe poeng med en FN-styrke hvis Hamas får ture på og bygge seg opp militært igjen.
×
×
  • Opprett ny...