Gå til innhold

nor.jorgen

Medlemmer
  • Innlegg

    153
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av nor.jorgen

  1. 150 timer tilsvarer 37,5 timer i 4 uker, så jeg vil anta at 150 timer bare betyr at det er en 100 % stilling. Det normale er å få betalt for de timene du har jobbet, men hvis du får så få timer at det ikke tilsvarer en 100 % stilling så vil det være et kontraktsbrudd. Nå du har du ikke skrevet hvor mange timer du har jobbet, men selv om du hadde skrevet hvor mange timer du hadde jobbet så vil du kunne ha rett på å få betalt for ubekvem arbeidstid. I yrker som har arbeidstid utenom vanlige kontortider, er det vanlig å få et tillegg for kvelds og natt-arbeid. Ubekvemstillegget kalles også "UB tillegg". Ulike tider har ulike tillegg. Dette er et type spørsmål som må bør få hjelp av fagforeningen sin til å avklare. De kan reglene og kan hjelpe deg. Hvis du ikke er fagorganisert så anbefales det sterkt, særlig i bransjer som restaurant/booking bransjen.
  2. Dette sitatet er sentralt, fordi det er en påstand som er direkte i strid med vegloven og det har vært en gjennomgående påstand i denne tråden. Kommunalt eierskap i seg selv gjør ikke veien offentlig, det avgjørende er om veien vedlikeholdes av kommunen og kommunen kan regulere seg bort fra vedlikholdsansvaret og overlate ansvaret til de som eier naboeiendommene.
  3. Påfallende at ingen i denne tråden så langt har nevnt veilag (eller veglag), som det trolig er snakk om her. Det spiller ingen rolle om kommunen eier veien/eiendommen, men hvilken regulering som gjelder. Kommunen har trolig fattet vedtak om å ikke vedlikeholde denne blindveien og har avregulert veien til privat formål. Kommunen overlater da naboene til å drive med vedlikeholdet. Naboene kan da danne et veilag, som er det jeg antar grendelaget kan ha gjort. https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1963-06-21-23/KAPITTEL_9#§55 Kommunen er eier, greit nok det spiller ingen rolle. Kommunen har trolig vedtatt å behandle veien som er privat, det er implisitt gitt av at naboene står for snømåkingen, vedlikeholdet skjer derfor ikke i offentlig regi og veien er å anse som privat. Du kan nekte å betale for dette, men er det dannet et veilag som forvalter veien og du ikke lengre ønsker å betale, så mister du også retten til å bruke veien.
  4. Det varierer nok fra butikk til butikk, eller fra minibank til minibank. Minibank kan jeg ikke huske sist jeg brukte, men på Rema 1000 har jeg kunnet be om størrelsen på sedlene.
  5. Enig med forrige innlegg, bare prøv flere banker. Prøv noen av de store nasjonale bankene som kan ha litt mer erfaring med utenlandske pass. Oppsøk et lokalt kontor, gjerne et kontor som har erfaring med mange fra utlandet (Oslo øst, grønland etc?) Kanskje disse linkene kan være aktuelle for dere: https://www.dnb.no/kundeprogram/bli-kunde/ny-i-norge https://www.sparebank1.no/nb/smn/privat/kundeservice/bestill/bli-kunde/bli-kunde-med-utenlandsk-pass.html
  6. Sjekk fakturaspesifikasjonen fra borettslaget ditt, det kan hende det allerede er spesifisert der. Et problem med å ha kabel-tv/internett inkludert i felleskostnadene er at kostnadene vil være fordelt etter fordelingsnøkkelen / andelsbrøken slik at de ulike andelseierene betaler ulikt for kabel-tv/internett. I et borettslag med små og store leiligheter kan f.eks. en stor leilighet betale dobbelt så mye for internett som en liten leilighet. Den eneste måten å unngå denne urimeligheten på er at kabel-tv/internett holdes utenfor felleskostnadene, og at man heller fordeler kostnadene likt via et tillegg til felleskostnadene. Dette tillegget kan godt komme på samme faktura som felleskostnadene, men vil være spesifisert.
  7. Ser ikke noe regel i hverken borettslagsloven eller eierseksjonsloven om at årsmøtet kan omgjøre møteleders avgjørelse. Årsmøte kan velge møteleder, men når lederen er valgt ser jeg ikke noe mulighet til å omgjøre møteleders avgjørelser.
  8. For både borettslag og sameier så skal styreleder velges særskilt: Eierseksjonsloven: https://lovdata.no/lov/2017-06-16-65/§55 Borettslagsloven: https://lovdata.no/lov/2003-06-06-39/§8-2 De øvrige vervene i styret kan man ha et samlet valg for eller individuelt. Mener at i OBOS sin digitale løsning for årsmøter så stemmer man individuelt. Med fysiske årsmåter kan det være vanlig at man stemmer over forslag fra f.eks. en valgkomiten og hvis det ikke er noen benkeforslag så bare stemmer man for å godkjenne valgkomitene sin innstilling (en avstemming for styreleder, og en avstemming for resten av innstillingen).
  9. Skulle tro det holdt å legge til firma-epostadressen i "Sendt til .." og krysse av for "Stopp behandling hvis denne regelen aktiveres" Uklar formulering, du ønsker jo ikke å sende noe varsel? Anyways... en annen ting som gjelder med epost regler er at det er forskjell på å konfigurerer regler for epost-serveren og epost-klinten. Avhengig av epost-konto (egentlig hva epostleverandøren støtter) kan Outlook la deg konfigurere begge deler. Du ønsker sannsynligvis ikke å la en datamaskin eller mobil stå på hele tiden mens men er bortreist for å la klient (outlook) sjekk ny epost og kjøre reglene. Regelen bør være definert for serveren.
  10. En ulempe med LastPass er den er veldig lite fleksibel med tanke på å fylle ut andre felter som i koden heter noe annet enn "username" eller "password". Programmet sikter mot å kun brukes til pålogging, og ikke andre felter som også kan være veldig greit å ha automatisk utfylling av. Programmets manglende fleksibilitet gjør at pålogging ikke alltid være være støttet på siter som bruker noe annet enn standard engelske navn på sine påloggingsfelter. Der er BitWarden mye mer fleksibel, som for de litt mer datakyndig kan spesifisere navnet på input-feltet, label og til og med regex for å finne rette html-attributtet. Både BitWarden og Lastpass støtter 2FA og kan fylle ut Google Authenticator koder for deg, men BitWarden krever en betalt tilleggstjenste for det.
  11. Ser ut til å være mange websiter der ute som kan gjøre dette gratis for deg. Google "generate Data Matrix code online"
  12. Typisk må man konfigurere mobildata på nytt igjen. Sjekk med din telefonoperatør. Telenor kunder kan se på punkt 3 her: https://www.telenor.no/kundeservice/mobil/din-mobil/mobildata-og-mms/
  13. "Bankid på mobil" var jo ganske dårlig brukermessig syns jeg. Hvis man kom borti i en annen knapp når man skulle lese varslet så var det ikke mulig å finne varslet igjen og man måtte vente på å BankId-sesjonen utløp. Nå derimot etter innføringen av bankid-appen, hvis man klikker vekk et varsel så kan man alltids gå manuelt til bank-id appen og gjøre bekreftingen derifra.
  14. Står en del her da: https://www.kg.vgs.no/videregaende-skole/soke-kg/inntaksreglement-vgs/ Merk ulike regler for vg1-opptak og vg2/vg3-opptak. Ellers foreslår jeg å ringe de for å avklare uklarheter.
  15. Det banken skriver er at hvis du ikke aksepterer de nye vilkårene så du si i fra til banken om det. Og hvis du sier i fra til banken om at du ikke aksepterer de nye vilkårene så vil banken avslutte avtalen. Du _må_ ikke gjøre noe som følge av dette. Hvis du velger å si til banken at du ikke godtar endringene, så vil avtalen bli sagt opp av banken 22. mars. Om dette er en enkel måte å avslutte på? Nei, syns ikke det. Hvorfor gidde å sende banken en formell henvendelse om dette tullet og vente til at avtalen blir sagt opp 22. mars. Hvorfor ikke bare flytte sine fond nå, og i en prosess som du har kontroll på. Merk at banken henviser til en avtale som blir endret om økning av pris på indeksfond. Så du kanskje en fondskonto eller en spareavtale om sparring i fond. Jeg kan ikke fra dette trekke ut at banken skal avslutte øvrige bruks/sparekontoer og kort. Nei, ta kontroll selv og flytt over det du trenger å flytte til en annen bank. Du trenger forsåvidt ikke å avslutte noen kontoer, bare flytt pengene. Kort som du betaler årsavgift for bør avsluttes.
  16. Hvis du har blitt ledet inn på en falsk nettside via en epost (og det kan man ikke så lett vite) hvor du har gitt bort personnummer og bankid-passordet så er det ikke så rart at man blir svindlet. Dette kan også godt ha skjedd på ulike tidspunkter. Svindlerne kan sitte på en liste med navn og personnummer fra før av. Kodebrikke er fint, men hjelper ikke hvis svindlerne linker til en falsk nettside hvor du bekrefter ting med bankId. Si at det falske nettstedet ber deg bekrefte at du ønsker utbetaling av restskaten. Koden du oppgir til nettstedet blir ikke brukt til noe hos skattetaten, men svindlere kan bruke den til å logge seg inn i nettbanken din og tømme kontoen din. Følg aldri linker fra eposter og bruk bankId kun når du selv har tatt initiativ til å gå inn på skatteetaten, banken din, en nettbutikk osv.
  17. Dette er det nok mange som gjør fortsatt så det er grunn til å påpeke igjen at man skal aldri følge linker i eposter. Det kan være vanskelig å vurdere å en epost er ekte, troverdig osv, men for folk flest må regelen være å aldre følge linker i eposter som ønsker at du skal logge på et eller annet sted, få deg til å bekrefte et kontonummer, id, etc. I stedet, hvis man tror man har fått en epost fra skatteetaten, så går man selv manuelt i nettleseren inn på skatteetaten.no. Ville F-secure ha reddet deg? Kanskje, men ingen sikkerhetspakke kan garantere deg når grunnleggende nettvett mangler. Trenger man F-secure? Neppe. Flere sikkerhetseksperter mener derimot at anti-virus programmer prøver å overstyret operativsystemet sine egne mekaniser i den prosessen så lager de sikkerhetshull. En del maskiner vil overtid også bli veldig trege, og hvilket program er det som ofte står og bruker mye cpu? Har ofte opplevd at det er anti-virus programmet som er problemet hos folk som jeg har hjulpet.
  18. Høres uryddig og uproporsjonalt ut fra begynnelsen av. Du har sagt opp jobben og skal ha ingen eierandel første seks månder, han har fast jobb ved siden av og vil ha hoveddelen av dine inntekter i starten. Jeg hadde aldri gått med på noe sånt, men jeg er heller ikke så eventyrlysten at jeg hadde startet opp et firma med et par ukjente partnere og en som man delvis kjenner.
  19. Låneopptak i seg selv krever ikke 2/3 flertall, kun hvis lånet skal "gis prioritert foran innskuddene". De fleste lån har ikke det som krav, og styret kan etter vedtak i styret ta opp lån på egenhånd til egnet formål. Vedlikehold av vinduer og balkonger er høyst nødvendig vedlikehold. Dette er ting som påvirker bomiljøet i stor grad og kan være en fare hvis det ikke blir vedlikeholdet i tide. Styret kan gjøre vedtak om vedlikehold av det, samt ta opp lån til dette etter eget vedtak i styret. Den ekstra etterisoleringen kan derimot medføre store endringer av fasaden og dermed kreve 2/3 flertall.
  20. Spres veldig aktivt med farlig misinformasjon om bergvarme her. Vi har bergvarme i borettslaget har, vårt prosjekt reduserte energibehovet med nesten 2/3 og en halv million i årlig besparelse. Og det var mens strømprisene var normale. Bergvarme i et borettslag med radiatorer er gull, man kan nesten ikke gjøre noe smartere enn. Motstykket er borettslag som har gått for fjernvarme. Fjernvarme gir ikke noe redusert energibehov, men er billig å installere. Bergvarme krever litt investeringer, men for et borettslag med et gammelt fyrrom som har behov for oppgraderingen uansett, så er ikke dette en vanskelig sak.
  21. Jesus, ikke bruk sånne spam-sider som er auto-oversatt, som er tilpasset kun for å trigge på søke ord og vise annonser. Det gir ingen mening i å hele tatt vurdere hva noen skriver på en slik side.
  22. Det pleier å være nok av fagforeninger i det offentlige. Fagforeninger har innsynsrett i medlemmenes lønn, så de kan trolig hjelpe deg med å finne ut om du har for lav lønn.
  23. Sett opp en tabell for holdinger og en for innflytelse hvor du har dine verdier i en kolonne og vektingen i neste kolonne. I registrerings-tabellen din, bruk vlookup-formelen. Vlookup tar inn som parametere først verdien du ønsker å slå opp ("meget positiv" etc), en referanse til tabellen hvor du definerte verdi/vekting og hvilke kolonne i referanse-tabellen som du ønsker å bruke. De referanse-tabellene kan du også bruke som grunnlaget for en drop down liste, slik at når du registerer et nytt navn så kan du velge "meget positiv", postiv osv fra en liste. Da får du eksakte verdier og unngår skrivefeil som kan gjøre at vlookup ikke finner de verdiene du var ute etter: https://support.microsoft.com/en-au/office/video-create-and-manage-drop-down-lists-28db87b6-725f-49d7-9b29-ab4bc56cefc2
  24. Kanskje lage en makro for å opprette arkene hvis du er komfortabel med VBA-programmering? For spørsmål 2, se https://www.extendoffice.com/documents/excel/3619-excel-increment-worksheet-reference.html. Her brukes INDIRECT-funksjonen til å referer til en celle i annet ark. Ved å bruke en standard navngivning for arkene kan du enkelt referer til hvert enkelt ark med INDIRECT-funksjonen. Etter å fulgt eksempelet på siden, så kan du enkelt summere sammen verdiene som er hentet frem, sum(A1:A100)-aktig, også endelig i ditt oppsummering-ark så referer du bare til cellene med sum-funksjone. Ingen lange formler er nødvending, men et enkelt mellomsteg. Vedlikeholds enkelt etterhvert som du legge til nye ark også.
  25. Det er som er bedre enn å ha generelle ferdige svar på disse spørsmålene, er at du kan vise til erfaring og konkrete situasjoner hvor du har tatt ansvar, taklet konflikter osv. Erfaringer hvor du har tatt ansvar bør være med i søknaden / CV også.
×
×
  • Opprett ny...