Gå til innhold

Simen1

Medlemmer
  • Innlegg

    94 510
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    222

Alt skrevet av Simen1

  1. Simen1

    Elbil-tråden

    Med tanke på kronekursen og generell inflasjon på svært mange andre ting så tror jeg vi er inne i en tid det er svært gunstig å kjøpe ny elbil. Jeg tror marginene i bransjen er mye mer presset nå enn for noen få år siden. Jeg tror det er kjøpers marked og vurderer selv om jeg burde kjøpe noe før salget og marginene øker, samt at valutaen slår inn. Det kan bli en ganske brå prisoppgang de neste årene. Kanskje så mye at man slipper et år eller to med verditap.
  2. Simen1

    Elbil-tråden

    Kult er nok ordet. Jeg tror det er et ord som går igjen hos de som velger Tesla, fordi de lar seg facinere av kule ting. Personlig er jeg mer praktiker enn en som jakter på kulhet, fancy funksjoer, markedsføringsbling og sånt. Touch er ikke en dealbreaker alene, men det er én av de kvalmende mange kamelene som må svelges om man skal ha Tesla. Det siste jeg forventer ved kjøp av splitter fabrikkny bil er at man må ty til DIY-prosjekter med 3. parts løsninger for å få bilen til å fungere sånn den burde fungert rett fra fabrikken. Dørhåndtaktrikset visste jeg ikke om. Ikke spesielt intuitivt, men sikkert kjekt for de som liker snåle hurtigknapper på PCen. Håndtak-trikset minner meg litt om tastekombinasjoner som Alt-248 og Alt.Gr-PrtScr. Kjekt å vite om man er litt nerd og sånt, men ingen kan komme og fortelle røverhistorier om at det er særlig intuitivt. Panser-spake er noe man forventer og får med på kjøpet fra andre produsenter uten ekstra kostnad. Tesla har en drøss med den type mangler på brukergrensensitt som man åpenbart betaler for og får når man kjøper en annen bil. Folk som lar seg blende av fancy bling, eller som ikke har særlig erfaring med bil før de kjøpte seg en Tesla ser nok ikke slike ting som et tap, men personlig synes jeg det er et av mange tap/mangler når man kjøper en Tesla. En av de mange kamelene.
  3. Jeg tror den omstridte uttalelsen fra Amrit Kaur var et sjeldent ærlig innblikk i hvordan denne UR-fraksjonen egentlig tenker, før tankene filtreres av strategiske hvite løgner for å fremstå mer stuerent utad.
  4. Spenningsmomentet blir hvorvidt forsvarerens argumenter om formildende omstendigheter får gehør i dommerpanelet og hvilken rabatt det resulterer i. Jeg tipper: 70% sannsynlig 21 år + forvaring 20% sannsynlig 21 år uten forvaring 10% sannsynlig 15-20 år uten forvaring
  5. Simen1

    Elbil-tråden

    Det var ikke blindsonekameraet han klaget på, men grafikken som gjengir det han ser ut frontruta. Det virker bare overflødig og forstyrrende på kjøringa. Så du har sett videoen nå? Men misforsto da han snakket i 3. person om folk som klær seg i hodet over lite intuitiv touch-funksjonalitet (fancy bling) som erstatter noe så intuitivt som fysiske spaker og håndtak for panser og hanskerom.
  6. Simen1

    Elbil-tråden

    Han klaget på at skjermen tiltrakk oppmerksomhet for ting han uansett så ut frontruta. Blikket bør fortrinnsvis ikke ledes bort fra veien og til noe redundant skjermunderholdning. Han skjønte jo det da. Så du ikke videoen? Merkelig forsøk på å latterliggjøre en som har ærlige motforestillinger mot Teslas måte å gjøre ting på.
  7. Simen1

    Elbil-tråden

    Det er ikke det praktiske plunderet som irriterer meg mest. Ei heller "driving 4 answers" som det framkommer i videoen. Irritasjonen rettes heller ikke bare mot Tesla, men generelt mot at allskens normale daglige gjøremål "digitaliseres" ved å kreve brukerprofiler som identifiserer person, telefonnummer, adresse og allskens private detaljer og insisterer på å analysere brukermønster for å tvinge på oss reklame og annet hjernevask. Det er forbannet irriterende. Hver gang det brukes, analyseres og surrer i bakgrunnen som en konstant digital hodepine. Som han påpeker så elegant i videoen, skal man fylle bensin så trenger man ingen profil på noe som helst, ingen reklametilpasning, analyser av bruksmønster osv. Det er bare å plugge inn pumpa, fylle og betale med kort, eller til og med kontant, uten å vise ID noe sted. Tjenester som helt unødvendig digitaliseres er et stort irritasjonsmoment.
  8. Noen kjappe spørsmål fra sidelinja her. Hvor har Amrit Kaur sitt verdigrunnlag fra? Det står på Wikipedia at hun er fra Drammen, men noe, navn og utseende, sier meg at hennes verdigrunnlag stammer fra andre miljøer enn kjerne-norske bygde- eller by-miljøer. Jeg er bare perpleks over hvordan en norsk ledende ungdomspolitiker kan støtte opp om tyranner som Putin og terrororganisasjoner som Hamas, samtidig som hun karakteriserer Støre, Stoltenberg og Tangen som terrorister og skal "konfrontere NATO". Nå er ikke dette mine favoritt-politikere men begeret renner over når disse karakteriseres på den måten. Da må jeg bare lure på hvor i all verden hun har et så giftig verdisyn fra og hvordan i all verden hun har klart å infiltrere norsk politikk og media med anti-vestlig tyrannisk ideologi.
  9. Simen1

    Elbil-tråden

    Jeg har kjørt mye model S og litt model 3 så jeg lurer ikke på hvordan det er å kjøre disse bilene. Jeg er derimot enig med den kjente youtuberen og ville bare formidle det hit i tråden. Både den irriterende baksetesjåføren, manglende fysisk grensesnitt, det superskjøre panseret og det irriterende overvåkningssystemet, app- og profil-avhengigheten er en pakke med mange svært irriterende ting på en gang. Etter min mening. Det at bilen er gøy å kjøre - enn så lenge alt fungerer eller den bare er på lån, er helt klart pluss i boka fra min side også, men når man blir bedt om å svelge 20 kameler på en gang så kveles man i stedet for å bli fornøyd. Jeg er ferdig med Tesla for alltid og utviklinga etter jeg eide min har ikke gått i en positiv retning. Skjønner dog godt at folk blir blendet av rekkeviddetall og fancy brukergrensesnitt, spesielt unge folk som aldri har hatt noe forhold til bil, men er dypt sunket inn i en overdigitalisert hverdag, sparkesykkel-leie og denslags lar seg blende av Tesla-bling. Jeg går gjerne tilbake til elbil en gang i framtida, så fremt jeg finner en som passer mine preferanser, og politikerene ikke har trukket opp stigen etter seg.
  10. Simen1

    Elbil-tråden

    Denne karen holder på å gå i fistel over brukergrensesnittet i en Tesla model 3.
  11. @torbjornen Russifisering er som grevinnen og hovmesteren - The same procedure as every year, James. Russere som ikke er aktive spioner, informanter eller sabotører utenfor Russland er passivt bevisste om at de er en del av russifiseringen. De ønsker eller aksepterer passivt at deres ukultur skal ta over verden. Hvordan det skjer har jeg beskrevet tidligere i tråden: Jeg mener det eneste riktige er å aktivt reversere russifisering. Russiske arbeidsinnvandrere bør aktivt sendes hjem til Russland og aktivt erstattes av arbeidsinnvandrere fra vennligsinnede land som Ukraina, Polen, Baltikum etc.
  12. Hvor fritt er et marked som styres av statens stykkprisforskrift? Dette høres ut som planøkonomi. Med stykkpris på dagsverk, uansett faktisk arbeidstid så kan man jo fort se for seg at en advokat kan ta både to og tre stykk dagsverk per faktiske kalenderdag, fordelt på ulike saker. Med forbehold om at jeg ikke har lest stykkprisforskriften så høres det også ut som det ikke er noen begrensning på antall dager.. og da ligger det et incentiv til å maksimere denne multiplikasjonsfaktoren. Forøvrig mener jeg du var uklar tidligere når du skrev hva forsvarsadvokater får utbetalt. Jeg tolket det som utbetalt til privat konto, altså lønn etter skatt. Ikke brutto inn til foretaket. Skjønner nå at det var det du mente og da blir det likere håndtverkerpriser, fortsatt med forbehold om at det var snakk om likt timeforbruk.
  13. Elektrikeren fikk antagelig rundt 30% av den regninga utbetalt som lønn. Så da får en forsvarer i størrelseorden 3 ganger mer utbetalt, forutsatt at arbeidet til elektrikeren tok like lang tid. Det kan godt hende, men det ber jo om en forklaring på hvorfor slike saker kan koste millioner på millioner..
  14. Mohammed Deif Ahmed Yassin Mohammed kalles hovedhjernen bak terrorangrepet 7. oktober. Ahmed er grunnleggeren av terrororganisasjonen Hamas. Jeg tror ikke det var tilfeldig at Amrit Kaur trakk fram akkurat disse to navnene som eksempler. Det vellykkede kuppforsøket i Rød ungdom har vist seg å være giftig for demokratiet vårt.
  15. @Snikpellik Om det er noen trøst så gjør du de viktigste og riktigste grepene allerede. Full utlufting og bruk av tid. @Delvis Jeg har litt fargeteori å by på. Fargekoder er forenklede framstillinger av hvordan vi oppfatter farger. Det fungerer for de fleste praktiske formål. Ulempen er at de ikke forteller hele sannheten om fargeoppfattelse, som vil si at vi kan se nyanseforskjeller i en del sammenhenger, for eksempel når vi sammenligner to malinger med samme fargekode. For å utdype, øyets fargesyn har normalt tre fargereseptorer som fungerer i sterkt lys / dagslys, og en monoton reseptor med høyere sensitivitet som fungerer i lav belysning / nattlys. Alle disse reseptorene har sine spekter av farger / bølgelengder de kan fange opp. Reseptorene har en viss overlapp på bølgelengder de er sensitive for så dette er ikke noe perfekt RGBW filter. Sensitiviteten forandrer seg også gradvis med lysstyrke sånn at man oppfatter farger annerledes om i skumring enn om dagen. Poenget er bare at oppfattelsen av farge i øyet er mye mer komplisert enn det en enkel fargekode kan angi. Videre så har vi hvilke farger ting, f.eks maling, sender i retning mot øyet. Lyset produseres både av hvilket spekter lyskilden har (dagssol, kveldssol, glødelyspører, led etc) og hvordan hver enkelt bølgelengde reflekteres av malinga eller absorberes. Det gjør blant annet at farger kan forandre seg eller to malinger med samme kode kan se like ut i en type lys og ulike i en annen, eller variere med lysintensitet. Jeg var borti en sak der en tydelig rød sofa "skiftet farge" og ble grå når de skiftet lyspærer i et lokale. Det skyldtes at den klare røde fargen var i et smalt fargespekter som de nye pærene manglet. Men de nye pærene hadde andre deler av det røde spekteret, så andre røde ting så normale ut i det nye lyset. Men akkurat sofaen hadde et annet fargestoff, med akkurat "riktig" bølgelengde. Ennå videre har vi psykiske fenomener som kontrast og erfaring som kan drastisk forandre oppfattelse av farge. Eksempelvis en kjole som gikk viralt der noen mente den var sort og blå, mens andre mente den var hvit og gylden. Kontrast og synserfaring kan også lure hjernen. TLDR: Poenget er bare at fargekoder er forenklet og at man må forvente nyanseforskjeller til tross for samme kode.
  16. Haha, for en vits. Russland forsøker nå desperat å skape et bilde av seg selv som en rettsstat. Etter et utall russiske leiemordere og spesialsoldaters mordforsøk mot Zelenskyj. Dette har selvsagt ingenting å si for de på lista, men føyer seg inn i rekka over forsøk på hjernevasking av det russiske folket. Alle på lista kan fortsette dagene sine som før - med like gode sikkerhetstiltak for seg selv og sine familier.
  17. Jeg regner med du sikter til dødsstraff-diskusjonen. I så fall bør du lese hva jeg egentlig skrev der. TLDR: Dødsstraff bør ikke være en erstatning for vanlig 21 års fengsel eller forvaringsdom. Det bør være en dom som sitter langt høyere enn den typen dommer. En dom som bare skal brukes i helt ekstraordinære saker som langt overgår de forbrytelsene som vanligvis fører til 21 år fengsel eller forvaring. Sannsynligvis er ABB den eneste straffedømte i Norge siden 2. verdenskrig som burde risikert en sånn straff. Påstandene i sitatet avslører at du ikke har lest eller forstått hva jeg skrev i den tråden, men forsøker å raljere og latterliggjøre. Jeg synes det er ufint og useriøst. Hvis du har lyst til å diskutere seriøst så kan du starte med å lese hva jeg faktisk skriver - uten å vri på det - så får vi ta det derfra.
  18. Jeg er enig med både deg og grunnloven. Hva er poenget ditt? Bhatti skal ikke betale en straffesak selv. Det er litt av sånn rettsystemet vårt fungerer så det blir bare hypotetisk irrelevant prat. Poenget er ikke at Bhatti heter det han gjør, har den hudfargen han har eller har gjort det han har gjort. Poenget er at rettsvesenet - på generelt grunnlag - bruker for mye av våre samfunnsressurser på rettssaker, bare fordi det ikke finnes noen naturlig begrensende mekanisme. DETTE GÅR UT OVER SAMFUNNET, i form av mindre ressurser til saker som betyr bedre levekår for hvermansen. Bedre offentlige tilbud, lavere skattetrykk, bedre kjøpekraft, styrking av andre deler av det offentlige, som jeg eksemplifiserte med psykisk helsevern, eldreomsorg med mer. Noe er feil med rettssystemet når ressursbruken er generelt enorm. Jeg har påpekt både timepriser og tidsbruk. Rettsystemet kan fint opprettholdes om man fikk temmet timepriser og tidsbruk. Nå skal riktignok rettsvesenet være en tredje statsmakt uavhengig av de to andre, men de to første bør finne mekanismer for å begrense at rettsvesenets kostnader vokser som en ondartet svulst. Rettsvesenet har vært en for hellig ku alt for lenge.
  19. @AtterEnBruker Det er velkjent at universet ekspanderer og at ekspansjonen skjer i økende tempo. Men dette gjelder universet som helhet, altså ting som ikke er bundet av tyngdekraft. Det gjelder altså for eksempel ikke innad i solsystemet eller melkeveien. Men avstanden mellom galaksene øker generelt, selv om noen av de, som Melkeveien og Andromeda er på kollisjonskurs. Ekspansjonen er altså irrelevant for vår evne til å utforske verdensrommet innad i vårt solsystem og galakse. Ekspansjonen skjer såpass sakte at det ikke forandrer vår evne til å observere universet i vår levetid eller på millioner av år. Den største påvirkningen det har på astronomien er rødskift, som begrenser vår evne til å observere universet milliarder av lysår unna. Rødskiftet kommer til å være tilnærmet det samme i millioner av år.
  20. Hvem andre enn deg sier at lov og rett skal tilpasses hvem det er snakk om? Hva tjener du på å finne på slike ting? Bhatti er bare ét eksempel på hvordan staten sløser med penger som kunne vært prioritert til helsevesen og mye annet viktig for folks levekår. Jeg kan ikke se at hverken tidsbruken eller timeprisene er nødvendig for å kunne dømme eksempelvis Bhatti slik at rettstaten opprettholdes. Hvis du mener at de skyhøye timeprisene eller enorme tidsbruken er nødvendig så vil jeg gjerne høre din begrunnelse for det.
  21. Hvor mye rekyl (altså kaliber og hastighet) trenger man egentlig for å drepe en fiende? Og hvor mange skudd? Det burde kanskje utvikles et minimalistisk system nettopp for å kunne minimere størrelsen på dronene som skal bære de. Det er kanskje heller ikke viktig med et stort magasin/belte. Kanskje helmantel ikke er optimalt for slike flyvende håndvåpen heller. Jeg håper det blir utviklet et system som optimeres for å kunne komme nært innpå og ta ut fiender billig og effektivt.
  22. Det burde vi også. Eller i hvert fall stramme inn rammene for russiske fartøy i Norske farvann. F.eks sette krav om at fartøyene må slippe inspektører om bord når som helst hvor som helst i våre farvann og at landlov begrenses til lukkede havneområder, at all havhjelp faktureres Russland og at all næringsvirksomhet i våre farvann foregår 100% på våre premisser og nåde.
  23. https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_ukraina/id2429141/ Merk at det ikke finnes noe forbud mot reiser til Ukraina, hverken som turist, i jobbsammenheng f.eks som ansatt i våpenindustri eller forsvar. Russland kan heller ikke diktere hverken norsk utenrikspolitikk eller Ukrainas, f.eks med tilgang til landet med eller uten visum. Råd og oppfordringer er nettopp bare det. Nå er det opp til folk å vurdere hvorvidt en sånn reise er nok nødvendig og trygg nok. F.eks er det nok lite lurt å ta med familien på badeferie til Odessa, men frivillige hjelpearbeidere og fremmedkrigere kan reise dit om de vil trosse rådene. Jeg vil anta at politikken rundt reiser til Ukraina ganske likt i hele Europa. Jeg kan ikke se argumentet om at nordmenn, briter eller amerikanere i Ukraina betyr at NATO er inne i Ukraina. Ei heller at hjelpesendinger med alt fra klær til penger eller våpen betyr at NATO er inne i Ukraina i militær forstand. Det er noe putinistisk over det å ikke skille mellom private sfærer, arbeidsliv og statlige organer. Putins mafiavelde hever seg langt over alt som heter skattevesen, skille mellom statlige og personlige penger, skille mellom fiske og etteretning og sabotasjevirksomhet. Putin skiller heller ikke så veldig mye mellom Russland og Sovjetunionen, da han anser sin "interessesfære" som en gråsone. Men det er ikke sånn vi fungerer i Europa. Vi har klare skiller og NATO er IKKE militært inne i Ukraina.
  24. Så du tar tak i et av de mest ytterliggående uttalelsene i tråden og bruker det til å påstå at det ikke finnes kompromisser der man kan tenke både økonomi og lov og rett på en gang? Da klassifiserer jeg din uttalelse som like ekstrem. Det er fullt mulig å se flere nyanser enn sort/hvitt. Det er fullt mulig å tenke både økonomi, rettssak, dom og straff på en gang. Spørsmålet er ikke hvorvidt vi skal velge sort eller hvitt, men hvilken grånyanse som er best for Norges innbyggere. Jeg er helt klar på at rettsaken og straffen kan gjøres på en god måte uten at millionene trenger å renne ut i strie strømmer bare fordi en grådig advokatbransje elsker å bade i penger.
  25. En annen ting. I tittelen av tråden står det "utforske verdensrommet" og i første innlegg skriver du om en rekke med satellitter mellom jorda og sola. Hvorfor skulle vi utforske akkurat i den retninga? Hvorfor kaller du det "universet"? Med universet tenker jeg noe større enn solsystemet og da både reiser du feil vei og alt for kort. Jeg foreslår å lese deg litt opp på avstandene i universet. Både i solsystemet, til våre nærmeste stjerner, innad i vår egen galakse og videre til våre nærmeste nabogalakser.. Jeg tror du vil bli overrasket. Husk også at det å sende romsonder utover i solsystemet går veldig mye tregere enn å sende signaler. Den raskeste sonden hittil, i retning utover i solsystemet er New Horizons som nådde en topphastighet på litt under 0,01% av lysets hastighet. Det er ikke enkelt å øke hastigheten. Her er det ikke bare penger som setter begrensningene, men også teknologien vår. Hvis du egentlig mente å utforske vårt eget solsystem, så har vi allerede gjort dette i ca et halvt århundre. En rekke sonder er sent ut til mange interessante objekter i solsystemet. Noen har feilet og noen har hatt suksess.
×
×
  • Opprett ny...