Jump to content

HF-

Medlemmer
 • Content Count

  1018
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

HF- last won the day on January 26 2019

HF- had the most liked content!

Community Reputation

1291 :)

Recent Profile Visitors

3203 profile views
 1. "Dersom bilen er tilnærmet gratis, og drivstoffet er gratis, vil folk velge hydrogen"
 2. Slik er det også med matavfall. Om du råtner det ned til metan tell ikkje utsleppet. Men om du brenn det for å lage straum og varme, då tell plutselig utsleppet. Biodrivstoff baserer seg i stor grad på tøysematte.
 3. ? Staten har gitt fritak for mva og avgifter for å få færre fossilbiler. Då bør dei også legge til rette for at det ønska produktet (elbil) kan brukast.
 4. Situasjonen i år er svært spesiell og en kan ikkje bygge en industri under forutsetning av at unntaksituasjonen blir vanlig. No er kapasiteten til Danmark redusert og forsterker situasjonen. Det som er vanskeligere å forstå er at kapasiteten til Sverige er redusert til under 50% "fordi det er begrensa kapasitet mellom nord og sør"?!? Kapasiteten til Nederland er også redusert. Den einaste forklaringa eg ser er at dei ikkje vil at billig straum fra Norge skal senke prisane.
 5. Norsk Hydro? Nei vent, dei produserte hydrogen med straum for 100 år sida.
 6. Fins andre løysinga som å åpne et vindu, binde hunden i et tre etc. Det er det som er poenget mitt med høgere priser, at det vil vere et incentiv for å finne andre løysinger.
 7. Dobbel pris på bensin og diesel burde vere et minimum, det står stadig idioter med bilen på tomgang over alt. Den raraste forklaringa må ver "For at det ikkje skal bli for varmt for hunden min" wtf?!?
 8. Vil håpe dei også planlegger ei massiv utbygging av fornybar energi, og hydrogenproduksjon kun når gass og kolkraft har stansa opp.
 9. "Superenkel forskning viser at folk som kjøper nye, dyre biler har meir penger enn folk som kjøper gamle, billige"
 10. For å finne virkningsgrad må en ta heile kjeden frå elektrolyse, komprimering, lagring, brenselcelle, straum. Og evt meir dersom eg har glømt noke. Å trekke fram enkeltelement er irrelevant.
 11. https://www.tu.no/artikler/yara-skal-produsere-hydrogen-med-solenergi/460657?key=KaZUeFQ7 Tenkte du hadde lest om det vi diskuterer, men tydeligvis ikkje. Dei skal mellom anna sjå på om dei skal lagre energi til natta, eller om en kan produsere kun når det er sol. Og bruk av saltvann i hydrogenproduksjon.
 12. Først blir det å vurdere teknologi og lønnsomhet før ei eventuell investeringsbeslutning
×
×
 • Create New...