Gå til innhold

Tesla1856

Medlemmer
  • Innlegg

    146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

1 689 profilvisninger

Tesla1856 sine prestasjoner

33

Nettsamfunnsomdømme

  1. Gikk inn på minpensjon.no for å sjekke hvor mye penger er spart opp for min pensjon fra alle mine arbeidsgivere. Forventet å se alle de idviduelle bidragene , men ser bare de to siste. Har vel hatt 8-9 hittil. Det jeg lurer på er fungerer det slik at når man bytter jobb så overføres oppsparte pensjonsmidler fra en arbeidsgiver til en annen sitt fond. Jeg er litt usikker på om det jeg ser på minpensjon.no er den totale summen. Har vel jobbet siden 2008 sånn ca. og før det har jeg hatt deltidsjobber, så synes det beløpet som sto på minpensjon.no var ganske lite. Var vel ca. 467 000kr. I tillegg kommer selvsagt pensjon fra folketrygden. Kan dette stemme ?🤔
  2. Finnes det lister der det står hvor noen er ansatt og jobber ? Feks kan en arbeidsgiver finne ut hvor du jobber per nå hvis du har jobb nummer 2?
  3. Fikk signatur av dem istad 😊
  4. Er i en jobbsøkerprosess og etter to intervjuer og referansesjekk fikk jeg jobbtilbud via email.Arbeidsakontrakt med årslønn spesifisert og alt ble sendt til meg i Word format. De ba meg spesifisere oppstartsdato i word dokumentet skrive ut og signere og til slutt skanne og sende tilbake i PDF til dem. Det har jeg gjort og ba dem om å sende meg kontrakten tilbake med signering fra leder i firmaet.Det sa de dem skulle gjøre forrige uke,når lederen kommer på plass denne uka,så han skulle da signere denne uken og jeg skulle få den signert fra dem på email.Det har de altså ikke gjort enda og nå er det torsdag. Kontaktet HR dama der i dag kl 10 for å minne henne på det, men ingen svar.Meget rart! HR dama har dog sagt forrige uke at de gleder seg til jeg skal starte hos dem 2 april og alt så det virket greit for meg. Men er den kontrakten gyldig slik den er nå?Jeg har ikke fått den tilbake med lederens signatur.
  5. Lovmessig har det mye å si i forhold til en usaklig oppsigelse. Ansetter du noen som fast ansatt så er vedkomne nettopp det, fast ansatt ressurs i firmaet som kan brukes overalt innenfor beskrevne oppgaver i kontrakten. Hvis du unnlater å fortelle dette så gjør du deg selv en bjørnetjenste. Jeg hadde ALDRI gått med på å starte i en jobb der jeg kun er tiltenkt på et prosjekt som i tillegg det er usikkerhet om jeg kommer til å få sikkerhetsklarering. Jeg nevnte fakatisk dette under intervjuet, at hva skjer om jeg ikke blir sikkerhetsklarert. Da sa de at de er landsdekkende multidisplin ingeniørbedrift og det er masse jobb hos de på andre prosjekter.
  6. Sikkerhetsloven Lov om forebyggende sikkerhetstjeneste, også kalt sikkerhetsloven, regulerer adgang til opplysninger som kan skade Norges eller dets alliertes sikkerhet, forholdet til fremmede makter, eller andre vitale sikkerhetsinteresser. Det er fire grader i stigende rekkefølge: BEGRENSET KONFIDENSIELT HEMMELIG STRENGT HEMMELIG Det er arbeidsgivers oppdragsiver.
  7. Det er egentlig ikke sånn i det hele tatt. Jeg må nok gjenta dette her i det unedelige, "Jeg har ikke blitt ansatt kun for å jobbe på det sikkerhetsprosjektet". Det finnes sånne kontrakter, de kalles prosjektansettelse. Jeg ser de stadig vekk på finn.no. Jeg ble dog fast ansatt i firmaet for å jobbe på alle prosjekter. Jeg hadde aldri gått med på å kun jobbe for et prosjekt. Så de kan ha tenkt at jeg skal på det prosjektet, men det er ikke mitt problem. En annen fyr i bedriften ble ikke sikkerhetsklarert fordi han skaffet seg russisk kjæreste, bør de fortelle han og at han må stikke? For å bruke din analogi: Det blir som å ansette en lastebilsjafør med tanken om at han kun skal kjøre en lastebil, den røde feks. Du har andre lastebiler i ditt selskap, men nekter lastebilsjaføren selv å prøvekjøre de andre fordi du kun har tenkt at han skal kjøre den ene. De andre lastebilene står bare parkert og venter. Ja jeg har søkt andre jobber.
  8. Man kan argumentere med hva man vil og hevde det man vil, men ikke gitt at det er fornuftig. Jeg mener jeg har blitt behandlet urimelig av arbeidsgiver hele veien. Jeg har bokstavelig blitt fryst ut nå og ikke fått noen konkrete oppgaver. Men greit å få flere nyanser så skjønner hva du mener. Jeg vet dog hvorfor de gjør dette. Tror jeg ligger ganske høyt i lønn i den bedriften, og den lønna kan kun rettferdiggjøres hvis jeg er på det sikkerhetsprosjektet for da betaler staten alt og det er bare å fakturere for min arbeidsgiver. Andre prosjekter har ikke så bra inntjeningsmargin. Dette er jeg temmelig sikker på er greia ettter å ha anlysert og tenkt en del.
  9. Jeg mistet midlertidig lappen i tiden hvor jeg var ansatt i jobben før den jeg har nå. Da hadde jeg sikkerhetsklarering på begrenset nivå. Jeg jobbet dog ikke lenger i prosjektet som krevde sikkerhetsklarering. Under autorisasjonssamtalen for den jobben jeg har nå så sa jeg ifra under første samtale ifra at jeg hadde vært i karatene i forhold til førerkortet. Det sa de ikke var noe problem og ga meg autorisasjon. Dermed så er det ikke der problemet ligger. Det de har hengt seg opp i er det forenkla skjemaet. Skjønner du nå ?
  10. Dette å ikke bli autorisert går ikke på ens arbeid,men hvorvidt en institusjon anser meg som sikker eller ikke for et konkret prosjekt. Jeg er ikke prosjektansatt og dermed så faller argumentet ditt. Så lenge firmaet har andre prosjekter jeg kan jobbe for, så kan de flytte meg over på de og det har de i dette tilfellet. Jeg har ikke fått beskjed på intervju at jeg kun er ansatt for å jobbe på dette ene prosjektet og hvis ikke jeg blir autorisert så står jeg uten jobb. Hadde de sagt det under intervjuet så hadde jeg aldri takket ja til denne stillingen.
  11. Igjen så skjønner jeg ikke hvordan du legger til informasjon som jeg ikke har nevnt noe sted? Ganske utrolig. Jeg trengte ikke sikkerhetsklarering på nivå strengt hemmelig, kun hemmelig. Jeg hadde begrenset fra før av fra min gamle jobb. Og jeg har ikke skjult noe informasjon når jeg faktisk nevnte det for dem at jeg mistet lappen 6måneder i 2022 under autorisasjonssamtalen og fikk autorisasjon likevel. Jeg fylte ut et forenklet skjema i mottakssenteret der jeg skulle ta bilde for å få adgangskort fordi Statsbygg ikke hadde komunisert internt til sitt eget mottakssenter at jeg var autorisert allerde. På det tidspunktet var jeg allerede autorisert så det å fylle ut dette skjemaet var noe jeg strengt tatt ikke skulle ha gjort. Jeg gjorde en feil,men jeg ljugde ikke eller prøvde å sjule noenting. Jeg hadde ingen verdens motiv til å lyve der og da.
  12. Ringte Statsbygg forrige uke og ba personen som har fratatt meg autorisasjon sende skriftlig begrunnelse på hvorfor dette har skjedd.Vedkomne var veldig skeptisk til det i telefonen og sa at han kun skal se på saken.Hvis jeg hører fra han så gjør jeg det, hvis ikke så er det avslått sånn som det er nå, dette var hans ord.
  13. Hva mener du at jeg prøver å ubetydeligjøre førerkortsaken? Jeg sa at jeg mistet førerkortet og var klart transparent og fikk autorisasjon. De har vært klar over det. Det er ikke sånn at jeg prøvde å skjule dette på noen som helst måte. Hvorfor skulle ikke jeg hatt rett til å stå i jobben mens denne prosessen pågår?? Det er forresten ikke noe prosess som pågår heller, dette er avgjort fra Statsbygg sin side, dette har jeg nevnt flere ganger i tråden. Du må nesten lese hva jeg har skrevet ikke bare komme med utallelser som det ikke er noe grunnlag for. Det står ikke i kontrakten min at jeg kun er ansatt for å jobbe på dette prosjektet.
  14. Jeg har allerede snakket med en advokat og han fortalte meg at det er for tidlig for han å bli engasjert. Hvis bedriften starter en oppsigelsesprosess så skal de først ha samtale med meg så på dette tidspunktet kunne ikke han gjøre noe speiselt. Han rådet meg til å se etter andre jobber. Jeg gjør selvsagt dette og har allerede vært på et jobbintervju på fredag.Jobben er i Lier, ca 40km fra Oslo der jeg bor, også snakket de om nesten 200k lavere årslønn så det blir lite aktuelt. Jeg hadde mistet mye inntetkt i tillegg hadde transportkostandene mine eksplodert. jeg har dog ikke fått noe konkret tilbud fra dette firmaet heller, så altfor tidlig å si hvorvidt dette blir aktuelt engang.
  15. Jeg føler at prosessen med å si meg opp eller rett og slett si at jeg ikke besto prøvetiden er rett rundt hjørnet. Grunnen til at jeg føler det er urettferdig er at jeg ikke har fått sjansen engang. Dette her er en landsdekkende mutlidispilin bedrift som har mange pågående prosjekter. Jeg finner det svært usannsylig at det ikke er jobb for meg i det hele tatt. Her er det noe som skurrer og jeg vet ikke hva? Jeg har liksom ikke gjort noe galt og har jo igrunnen hatt lite kontakt med mine kollegaer da de stort sett sitter på prosjektkontoret og ikke jobbkontoret. Så jeg satt mye alene på kontorlandskapet og ventet på autorisasjon imens jg tok online kurser. På intervjuet til denne jobben spurte jeg om det er kun det prosjektet de har og da ble jeg fortalt at de utvider har massse å gjøre og har flere avdelinger som holder på med det samme.Hadde de fortalt meg at jeg kun skal jobbe på et prosjekt så hadde jeg ALDRI akseptert tilbudet. Derfor føler jeg meg ført bak lyset. Jeg har i tillegg et barn jeg forsørger og har igrunnen ikke råd til å gå på dagpenger hvis det brått blir en realitet.
×
×
  • Opprett ny...