Gå til innhold

frustrertfrue

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

frustrertfrue sine prestasjoner

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Dette skulle jeg ønske egenlig. I begynnelsen så var det bare nabo klager. Men han tar ikke vare på stedet i det hele tatt. Han har musikken så høyt at vinduene har blitt punktert. Han vasker ikke, sånn at muggen blir verre og verre, naboene sier det er ikke bare han som bor der men 2-3 mennesker, de røyker inne (men dette er vanskelig å ta han i, der vi ikke har konkret nok bevis, bare taler fra naboene f.eks at det lukter hasj og røyk fra vinduene som er åpne). Det er også vanskelig å få noen til å komme for å se å huset. Vi har prøvd på dette, men han hadde mange menn på besøk, med våpen i bakgrunnen, og var truende (spurte de hvor de bodde og hva de het) sånn at de var redde for å gå inn i huset for å sjekke.
  2. Han har betalt nå 70% av husleien for Desember, uten at noe har blitt avtalt enda. Vet ikke helt åssen det står til nå med dette.
  3. Hvis man ikke har jobb eller går på NAV, får man gratis rettshjelp. Man også får dekket retts hjelp gjennom innbo forsikring som han burde ha tegnet. Advokten han har er faktik berømt/kjent i norge, mye bedre enn det vi har råd til. Problemet vi har er med ordet "vesentlig". Det som vi tolker som vesentlig (sunnfornuft) er ikke tolket sånn i retten. Legger ut et par bilder av viktigste delene av kontrakten.
  4. Takk for at du la det fram sånn. Det var egentlig sånn jeg forstod det. Vi sa til advokaten at vi kunne flytte inn og hele pakka. Han mente det var noe vi kunne gjøre etter året hadde gått. Lurer også på hva vi har betalt advokaten for når han ikke klarer å hjelpe oss med å få huset tilbake. Det han hjalp oss med var å se om vi hadde noe grunn til å oppheve kontrakt etter advarslene vi hadde sent, men det viste seg at vi ikke var tydelig nok med advarsel om utkastelse og å dokumentere sakene.
  5. Det er et kontrakt på ett år, og etter det kan begge si opp kontrakten med 3 måneders oppsigelsestid. Det som jeg har lest er at hvis det er mindre enn tre år (som det må være etter norsk lov), så er det tidubestemt, men advokaten mener ikke det. 😭
  6. Takk håper at vi finner ut av dette også. Jeg har prøvd å ringe politiet men det høres ut som om de deler informasjonen med noen mennsker bare. F.eks, naboene som har klaget får vite mere enn når jeg ringer. Når jeg prøver å få noe informasjon sier de at de har taushetsplikt. Han betaler ikke i tide. Han holder tilbake penger og sier at det er ting som må fikses. Vi har nå fått brev fra hans advokat at han holder tilbake penger for å prute på summen, dersom det er farlig for ungene hans å bo der (det som er farlig er det kriminelle rus milijøet han er i, ikke huset! men det ser ikke loven).
  7. Takk for svar. Jeg er usikker på om det regnes som tidsbestemt eller tidsubestemt. Advokaten mener det er så å si ingen måte å få han ut på, uten at vi bygger opp sak og går til tingretten. Men om hva jeg har lest på lovdata så regnes det som tidsubestemt om det er mindre enn 3 år?? Loven er sikkelig forvirrende. Leit å høre at du også ville ut av ett års kontrakt, ble det ordnet eller måtte hele året gjennomføres?
  8. Hei takk for svar. Det setter jeg stor pris på. Er det noe som du tror jeg kan gjøre, uansett om det står ett år i kontrakten (å si at et familiemedlem treger huset)? Jeg skjønner at han har mulighet til å klage på oppsigelsen og lurer på hvorvidt noen hadde gått med på han sin side om han hadde klaget.
  9. I våres, døde en familie medlem av covid. Han etterlatt huset til meg (eldre hus), og siden jeg ikke bor i norge, valgte jeg å leie ut huset. Det er første gangen jeg har leid ut, og jeg har gjort mange feil (har jeg nå skjønnt). Jeg brukte alle mine feriedager i år til å reise til norge for å pusse opp huset med pengene jeg hadde (skjønnhets ting, male, legge nye gulv osv, ikke legge inn nytt bad eller kjøkken f.eks). For å tegne et bilde: Leietageren har vært i huset i 3 måneder. Innen første uken hadde han fest, og banket på dørene til naboene med kniv og truet dem. Leietageren jobber ikke, selger rus, er truende og henger i farlig milijø. Han har besøk 24-7. Politiet har blitt tilkalt flere ganger og de har funnet rus, kontanter og våpen. Han har en hund som han lar går løs rundt nabolaget (og naboene er redde for), som politiet har måttet hente en gang. Jeg har sendt advarsler pga uro i uros tidene, samt advarsler om hund, parkering på nabos eindomm osv. Vi prøvde å oppheve kontrakten etter gjentatte ganger med uro i uros tiden, men etter å ha kontaktet advokat så sa han at varslene var ikke skrevet riktig, det var ikke nok bevis og uansett så var ikke nabo klager nok til å oppheve kontrakt. I mellom tiden, så har han funnet mange feil ved leiligheten (den er jo gammel). f.eks at ventilasjon er ikke god nok og fører til mugg. (det er jo et gammelt hus, men det har aldri vært noe problem før han flyttet inn). Vi har hatt takstmann på besøk, og han truet dem med å spørre hva de het og hvor de bodde. De ble redde om hva de skulle skrive i rapporten, men sa til han at luftkvaliteten var god nok, og han måtte vaske bort sopp. Vi har fått brev fra advokaten hans at han ikke skal betale husleie pga mugg, at det påvirker astmaen hans (men han røyker og det er greit?), og det er vårt problem som må løses. Fyren, han kan systemet. Vi må ha han ut, men vet ikke hvordan vi skal få sagt opp kontrakten. Kontrakten er på ett år, med mulighet til å si opp med 3 måneders varsel etter det. Advokaten vår har sagt at gyldig grunn hadde vært at jeg flytter tilbake for å bruke det (som jeg egentlig ikke har mulighet til), men at det må gjøres etter ett år. Han nevner mange reparasjoner som er pga at det er et gammelt hus, og jeg har ikke råd til å fikse dette. Kan jeg si opp kontrakten pga at jeg ikke har råd til å reparere huset og det er ubeboelig? Vår advoat har ikke gitt noe råd om hvordan å få han ut og jeg har brukt for mye penger allerede på advokat. Jeg er i et marreritt som jeg ikke klarer å våkne av. Er det noen som kan hjelpe???? :'(
×
×
  • Opprett ny...