Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hvordan er det med EMG HZ-H4 ?

er de active eller passive? og hva er fordelen med active pickups?

Fordelen med aktive pickups er at man kan ha en lang gitarledning uten og miste signalet slik som med passive pickuper.

Fordelen/Ulempen er at aktive pickuper tar ikke i like stor grad i bruk treverket i gitaren slik som passive pickuper. Kjekt med billige gitarer da :)

Lenke til kommentar

Som Wikipedia sier, så er aktive pickups helt støyfrie såfremt alt er satt opp riktig. Man kan også trøste seg selv med at aktive trenger ingen jordtilslutning til jord. Hvis du skulle være såpass uheldig med å være borti et elektrisk apparat med jordfeil, så slipper du å tenke på det å fare til sykehuset for å ligge under EKG-overvåkning i 24 timer.

Lenke til kommentar

Virkelig fått sansen for Jackson DKMGen min nå som den er satt opp skikkelig, og jeg har blitt vant med floating bridge.

Fikk forresten alle reperasjonskostnadene betalt av selger, i tillegg til $100 tilbake for det ynkelige lakkproblemet.

 

Er forresten på utkikk etter en brukt JCM800 eller Silver Jubilee, helst 50w med to kanaler, men alt går, både head og combo.

Om noen vet om noen så blir jeg veldig takknemlig om du sier ifra (på PM, såklart). =)

Sett det som er på musikkweb, finn og gitarnorge i skrivende stund, og fant en på gdg, men vet ikke om andre plasser. Er interessert i tips til andre plasser jeg kan lete, også.

Endret av Innos
Lenke til kommentar
Fikk meg ny gitar med EMG-mikker i forgårs, og jeg lurer på om noen her vet sånn ca hvor lenge batteriet holder før det må skiftes? Og om det er slik at batteriet tappes så lenge kabelen står i (regner med det er slik, så jeg har dratt ut kabelen når jeg ikke har spilt, er vant til å la den stå i når jeg skrur av)?

Edit: Har fått svar fra EMG. Tallene skal IKKE deles på 2. Verdiene de oppgir som typisk tar utgangspunkt it at du har to aktive pickuper i gitaren, det er ikke pr. pickup, derfor er timetallene bare halvparten av hva man skulle forvente. Har endret det nedenforstående tilsvarende.

 

Det kommer an på hvor mange aktive komponenter du har i gitaren og som batteriet skal drive. En vanlig EMG pickup bruker ca 80 mikroampere. (Vintage serien bruker 220.) Et 9V batteri holder 400-600 milliampere-timer. (Billigbatterier kort, dyre batterier skryter på seg lenger levetid.) Siden 80 mikroampere er ca 1/12 av en milliampere vil de si at med en enkelt EMG pickup (type 81, 85, SA eller lignende) så varer batteriet teoretisk i rundt 7000 timer.

 

Putter du inn to pickuper går det selvsagt mere strøm. Merk at de trekker strøm selv om de ikke er sjaltet inn. Spiller du bare på bridge pickupen så trekker allikevel neck pickup strøm. Og setter du gitaren fra deg i stativet med ledningen i så trekker den strøm uten at du spiller på den i det hele tatt... (Det sitter en kontakt i jackinngangen som strømmen fra batteriet går gjennom, den kobles inn når ledningen sitter i og kobles ut når ledningen dras ut.)

 

Så med to pickuper i gitaren varer altså batteriet 2500-3500 timer. (Spørs hvor sprek Duracellkaninen er.) Spiller du to timer om dagen hver dag så tilsvarer det rundt 4-5 år før du må bytte.

 

Dersom man kobler inn aktive kontroller som EXG og SPC er det en helt annen historie. De trekker fort en 3-400 mikroampere hver, og dermed er levetiden nede i 10-delen av hva en enkelt pickup utgjør alene og du må fort skifte batteri to ganger i året.

 

Min Mary Kaye har tre pickuper, en SPC, en EXG, en booster, og en fasevender. Det gir 80+80+80+270+410+290+175=1,385 milliampere, altså rundt 400 timer aktiv spilletid. Men jeg har jo flere gitarer og spiller ikke så lenge på den om gangen, så batteriene (jeg har to koblet i serie til 18V) varer sikkert et par år.

 

Edit: Noen som kan forklare hvorfor effektiv spilletid er oppgitt til under halvparten av den teoretiske for pickupene? (Men ikke for tonekontrollene?)

 

Edit2: Jeg sendte en epost til EMG og spurte. Skal poste forklaringen når den kommer (om jeg forstår noe av den da... ;) )

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar

Takk for opplysende innlegg. Da er det ingen vits i å finne seg noen lader, slik det ble nevnt tidligere. Hadde gjerne ikke blitt noen lett oppgave, jeg kan ihvertfall ikke huske å ha sett oppladbare batterier av typen LR61/røykvarslerbatterier, eller ladere til slike.

Lenke til kommentar
Når vi er inne på dette med batterier;

 

Har nettopp bestilt en Crybaby. Hvor lenge varer batteriet før man må bytte? Standard 9V-batteri.

 

Lenge, bare husk å trekk ut jack pluggene når du ikke spiller.

Det er pluggene som trekker strøm/aktiverer batteriet og ikke selve spillingen.

 

Av egen erfaring så vil du nok aldri klare å huske det til enhver tid.

Etter en stund innser du det er enklere å ha skuffen full av 9v-batterier i reserve for å hindre raserianfall i tide og utide og wah'n er død... ;)

 

 

*edit: så litt i etterkant at dette hadde jo faktisk blitt omhørlig omtalt allerede! :)

Endret av Montgomery
Lenke til kommentar
Når vi er inne på dette med batterier;

 

Har nettopp bestilt en Crybaby. Hvor lenge varer batteriet før man må bytte? Standard 9V-batteri.

Det skulle vare en stund, men her er det samme som med aktive pickups. Den trekker strøm så lenge input-kabelen står i. (Tror jeg)

 

Edit: Nei, men så artig, her har vi svart om hverandre.

Endret av Arnold Layne
Lenke til kommentar
Takk for opplysende innlegg. Da er det ingen vits i å finne seg noen lader, slik det ble nevnt tidligere. Hadde gjerne ikke blitt noen lett oppgave, jeg kan ihvertfall ikke huske å ha sett oppladbare batterier av typen LR61/røykvarslerbatterier, eller ladere til slike.

 

Joda. Det finnes. Jeg har flere stykker, jeg har en Fernandes Retrorocket II som spiser batterier, her snakker vi om en halvtime før batteriet er tomt, hvis sustainersystemet er på. Den laderen som jeg bruker nå, kjøpte jeg på Clas Ohlson. De har også batterier.

Endret av CastorFiber
Lenke til kommentar

Kan få en Marshall JCM800 2205+Marshall 1922 fra 1987 for 6500+frakt, men det er noe skurring i volumpottet før den blir varm sier han (tar visstnok ca. 5min).

Bør jeg slå til, eller kan skurringa tyde på at alvorligere ting er i vente? Noen som vet hva det kan skyldes, og om det er lett å fikse?

 

Kan få en feilfri JCM800 2210 fra 1985 til 6000 kr, som nettopp har vært på service i tillegg til å ha fått nye rør, men 100w er litt mye, og da får jeg jo ikke kab.

 

Noen råd?

 

edit: 2210 var fra 1985, ikke '84.

Endret av Innos
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...