Gå til innhold

iPhone 4/4S Café  Prat i vei...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det kommer helt an på hva slags abbonement du er på utkikk etter. Har inntrykk av at "folke-abbonementene" er relativt like overalt, uavhengig av operatør.

 

Et lite tips; Sjekk dekningskartene til Telenor og Netcom, så du får en viss peiling på hvilket selskap som har best dekning der du bor og beveger deg.. :)

Lenke til kommentar

Jeg har et litt klassisk spørsmål rundt iTunes biblioteker og synkronisering på flere PCer. Håper å få noen innspill selv om dette sikkert er spurt om mange ganger.

 

Tidligere har jeg kun syncet mot en stasjonær PC men i nyere tid har jeg ønsket å i tillegg synkronisere mot en MBP jeg har hatt en liten stund. Jeg la inn iTunes og autoriserte først MBPen mot apple-id kontoen (mener å ha lest at det må gjøres aller først og nå brukt 2 av 5 autorisasjoner). Deretter koblet jeg til iP4 og valgte "overfør kjøp" slik at jeg var sikker på at iTunes biblioteket på MPBen (som er tomt) ikke slettet kjøpte applikasjoner ved synkronisering. I tillegg valgte jeg å ta en sikkerhetskopi til MBPen først.

 

Så langt var alt bra men problemene startet når jeg så skulle synkronisere innholdet på telefonen til iTunes biblioteket på MBPen.

 

Når jeg så skulle starte synkroniseringen så fikk jeg meldingen "denne enheten har vært synkronisert mot et annet bibliotek, hvis du fortsettet vil innholdet og på enheten bli slettet" og jeg fikk valgene "avbryt" "fortsett og slett innholdet på enheten". Det samme skjedde også når jeg skulle velge innholdet jeg ville synkronisere, som toner jeg har kjøpt og e-bøker jeg har lagt inn via PCen.

 

Det som skjedde etter synkronisering var:

 

- Noen applikasjoner ble borte og måtte hakes til på nytt i itunes for å komme tilbake til telefonen

- All organisering og mapper ift. applikasjoner ble et rent kaos og måtte organiseres på nytt (en del med 150 apps)

- Toner jeg har kjøpt ble ikke borte på telefonen men står med utropstegn i iTunes på MBP og lar seg ikke spille på MBPn.

- E-bøker forsvant på telefonen og iTunes på MBPen. Men jeg hadde heldigvis bare 1 e-bok nå men skal nå kjøpe en del lydbøker som er litt av bakgrunnen for at jeg også vil synce mot MBPen. Før jeg kjøper en del av disse vil jeg være sikker på at synking mot forskjellige datamaskiner fungerer som forventet.

 

1. Hvordan gjør man dette på riktig måte? Måtte jeg først også kopiert alle itunes .xml/.it* filene fra Wintel maskinen til MBPen?

 

2. Hvordan rydder jeg opp i det som nå har skjedd?

 

3. Hvordan forsikrer jeg meg at jeg kan synke mot Wintel maskinen uten å få problemene tilbake?

 

Jeg kvier meg også litt for å velge "gjenopprett sikkerhetskopi" da jeg har hatt en del SMS og annen aktivitet på telefonen etter dette (sier at tekstmeldinger i etterkant blir slettet).

 

 

EDIT:

Hvorfor gir ikke Apple deg muligheten til å synce iTunes bibliotekets indeksfiler automatisk via iCloud kontoen tilhørende apple-iden?

 

På den måten ville man alltid ha et oppdatert iTunes bibliotekindeks tilgjengelig når man logger på en apple-id. Dette burde være mulig i tillegg til at man kan synke alt innhold som ofte krever mange GB og betalabb på iCloud.

 

 

Håper på opplysende innspill :thumbup:

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Jeg har et litt klassisk spørsmål rundt iTunes biblioteker og synkronisering på flere PCer. Håper å få noen innspill selv om dette sikkert er spurt om mange ganger.

...

Håper på opplysende innspill :thumbup:

Ingen som har noe erfaring rundt dette?

 

Dette er forøvrig meldingen jeg får så fort jeg forsøker å synkronisere innhold som toner, e-bøker og annet på en annen maskin enn den forrige. Det er kun 2 maskiner jeg har synket enheten mot og det skurrer for meg at jeg da skal få slike meldinger hver gang jeg går til den andre maskinen.

 

Er det slik at iP4 ikke kan synkes mot både en Wintel og MBP?

post-38451-0-86511600-1343299815_thumb.png

Eller er trikset at bibliotek filene må kopieres mellom enhetene manuelt? Virker uansett merkelig så lenge maskinen er autorisert for å synke enheten og kjøpene er overført til biblioteket på en "ny maskin".

 

 

Urovekkende:

Last Modified: 24-Mar-2012 14:12

This is for those of you who have no backup of your current iTunes library, and are replacing the computer your phone normally syncs with or are just replacing the hard drive. Again, no backup.

 

By design, the iPhone will sync iTunes content with one computer at a time. Any attempt to sync such content with a second computer will result in ALL iTunes content being first erased from your phone & then replaced with the content from the second computer. This is a design feature and cannot be overridden. Because you replaced your computer, or hard drive, your phone will see this as a "new" computer. The iTunes content sync is one way: computer to phone. If you have photos that were synced to your phone or music ripped on your own that were not backed up, you will first have to extract them from your phone using third party software, before you do anything else, as Apple makes no provision to do so:

Hvorfor i alle dager har de gjort det slik at en enhet ikke skal kunne synkes mot flere maskiner? Innholdet er jo bundet til apple-id/enhet uansett så dette virker helt merkelig *apple-skuff*. Og at "computer" alltid er sjefen i synkingen er helt hodeløst da man ofte kjøper innhold direkte på telefonen som jeg har gjort med eks. toner som bare er grået ut i itunes selv om jeg valgte å overføre kjøp før synking på ny maskin. *riste oppgitt på hodet av apple i denne saken*.

 

Jeg klarer ikke å se sammenhengen i hvordan dette skal "beskytte mot piratkopiering" og virker bare totalt i strid mot Apples rykte som brukervennlig.

 

videre prosedyre:

If on a Mac, use this:

 

http://www.ecamm.com/mac/phoneview/

 

If on a PC, use this:

 

http://www.wideangle...hcopy/index.php

 

Once you've done that, do the following in the order specified:

 

1. Disable auto sync when an iPod/iPhone is connected under iTunes&--#62;Preferences&--#62;Devices(under Edit menu if using Windows).

2. Make sure you have one contact & one event in the supported applications on your computer(iCal & Address Book on a Mac, Windows Address Book or Outlook if using Windows). These entries can be fake, doesn't matter, the important point is that these programs not be empty.

3. Connect your phone, iTunes running, do not sync at this point.

4. Store&--#62;Authorize this computer.

5. File&--#62;Transfer Purchases(To make sure all purchased content on your phone will be in your iTunes library).

6. Right click your phone in the left device pane & select "Reset warnings".

7. Right click again and select "Backup".

8. Right click again & select "Restore from Backup", select the backup you just made. When prompted to create another backup, decline.

9. This MUST be followed by a sync to restore your iTunes content, which you select from the various tabs, You'll get a popup regarding your contacts & calendars asking to merge or replace, select "Merge".

 

Your phone should look just like it did when you started, with no data loss.

 

You should be good to go.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

<snip>

 

Du har helt rett i at dette er klassiske spørsmål, for når Apple snakker om "synkronisering" i iTunes-sammenheng, så mener de noe helt annet enn hva de fleste av oss tenker når vi hører det ordet.

 

Slik iTunes fra gammelt av var bygd opp, så så Apple for seg at man hadde én maskin (f.eks. en iMac) som var mediesenteret i heimen. Her hadde man iTunes biblioteket sitt, og det var her man til vanlig nøt musikk og film. Andre Apple-enheter kunne "synkronisere" med dette iTunes biblioteket, men det det i realiteten var snakk om var at disse andre enhetene kunne få pushet (hele eller et subsett av) iTunes biblioteket inn på seg. Det var altså enveiskommunikasjon, det var aldri snakk om å pushe ting andre veien - hvor skulle det komme fra? Underholdningssenteret var jo på Mac'en, så det ville jo aldri være nødvendig å sende data fra enheten og til Mac'en. Har du hørt på maken? :roll:

 

Etter hvert som virkeligheten har utviklet seg, har ikke Apple helt klart å henge med her. Etter hvert som det gikk opp for Apple og bransjen at de kunne selge mer hvis folk kunne kjøpe i fra enhetene sine, gjorde de det så man kunne "overføre kjøp" i fra en enhet og inn til Mac'en, men igjen: kun til den ene Mac'en som tross alt var underholdningssenteret. Hvem i all verden skulle vel ha behov for å ha musikken sin flere steder?

 

Heldigvis har de i de senere år begynt å innse at folk har flere, ikke bare enheter, men også Mac'er (en iMac på kontoret, muligens en Mini under TV'en og en Mabook Air til når man er på farten?), og at den gamle løsningen med enveiskommunikasjon i fra ett og bare ett iTunes bibliotek og til diverse bærbare enheter er mangelfull. Tjenester som «iTunes in the Cloud» og «iTunes Match» er forsøk på å gjøre folks mediebiblioteker uavhengige av én enkelt maskin, men heller desentralisert og tilgjengelig fra alle enheter man kunne tenkes å eie. Men det er mye som gjenstår (ikke minst å gjøre disse tilgjengelige i Norge), og inntil videre må vi slite med makkverket som er iTunes-"synkronisering".

 

TL;DR: iTunes-"synkronisering" er noe møkk, og hvis du skal ha et bibliotek på flere maskiner, må du enten hacke det til med en løsning hvor du legger biblioteket på en nettverkslokasjon tilgjengelig i fra flere maskiner, eller så må du rett og slett kopiere "iTunes"-mappa manuelt i fra den ene maskinen til den andre.

 

Å bruke en iPhone eller iPad som "mellomstasjon" går dessverre ikke. Mange går rundt og tror at de har en "bacup" av iTunes-biblioteket og bildene sine på iPhone, og får et sjokk når det viser seg at de ikke får hentet ut ting når maskinen kræsjer og de er i gang med å sette opp en ny. Klart, alt er teknisk mulig med litt plunder og heft, men enkelt og greit er det ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

henrik:

Takk for en god forklaring. Det ble et salig rot av dette, men hva er poenget med å kunne autorisere 5 maskiner når man ikke kan synke mot disse på en enkel måte? Det var dette som villedet meg fullstendig til å tro at jeg kunne synce mot flere maskiner og da opptil 5 maskiner av gangen. Jeg tror mange andre også missforstår dette.

 

Man får håpe dette blir bedre snart. "Problemet" med "iTunes in the Cloud" er at jeg tvinges til å betale for en tjeneste (hvis mer data enn 5GB) jeg fint kunne tatt hånd om på egenhånd hvis jeg fikk styre lagringslokasjonen til iTunes bibliotek eller la bibliotekene på de forskjellige maskinene synkronisere seg i mellom på lokalt nettverk.

 

I tillegg hadde det vært flott å kunne sette opp tilgang mot dette bliblioteket fra internett som en type "iCloud@home". Men jeg skjønner at mer funksjonalitet i brukerens egne hender ikke er fokuset.

 

Jeg får nå forsøke å finne ut hvordan jeg får telefonen tilbake i opprinnelig stand, noe som virker som en liten hodepine akkurat nå da den siste backupen mangler 2-3 dager med bruk fordi dette skjedde. Jeg får evt. forsøke noen programmer som kopierer ut SMSer og den slags, så restore telefonen fra backupen på MBPen (slå av sync der også først) og så ta det derfra.

 

EDIT:

Hvordan er eksport funksjonen til biblioteket? Vil det forenkle noe av dette eller bør alt kopieres manuelt?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Helt enig.

 

Jeg vet ikke hvor mye av dette som skyles Apple selv, og hvor mye av det som skyldes platebransjen. Jeg vil tro at platebransjen har et ganske godt grep om ballene til Apple, og dersom en av de 5 store skulle trekke seg fra iTunes på grunn av at Apple gjør noe de ikke liker (ditt forslag ville neppe vært populært i styrerommet til Universal, f.eks.) så ville det skadet Apple ganske grundig. Det er uansett udiskutabelt at løsningen slik den er i dag - selv med disse nye tjenestene - er ganske dårlig.

Lenke til kommentar

:)

 

Med styring av lagringsområde for biblioteker og i tillegg en mulighet for "iCloud@home" så tenkte jeg at tilgang mot felles-biblioteket uansett begrenses til kun de 5 autoriserte maskinene for apple-ide og at deling ellers styres av hjemmedeling funksjonen. Da burde plateselskapene være trygge på delingsaspektet. Dog er det mulig jeg ikke har forstått alle sammenhengene godt nok ennå.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...