Gå til innhold

Ser du forskjell? 28-135 IS USM vs. 18-55 IS


Anbefalte innlegg

Var ute å tok litt bilder i kveld... Alle bildene er tatt på 50mm f/8 iso 100. Jeg ser kun at klokka på kirka er ørlite skarpere på 28-135, ellers er det veldig likt. Dette syns jeg er litt rart, iogmed at det koster tre ganger så mye. Hvis noen har noe bedre forslag til hvordan jeg kan teste det, må de gjerne si ifra, iogmed at det sikkert ikke er gjort riktig :p

 

Øverste bilde er et bilde tatt fra veranda på veldig lang avstad og det nederste er tatt i et blomsterbed på relativt nært hold.

 

De er kun importert i photoshop fra rawformat, med null endringer (brukt kamera-instillingene) og croppet for så å bli lagret til maks-kvalitet jpeg. (ble for stort med tiff/png)

 

sammenligning.jpg

 

Edit: La til mer info i teksten

Edit2: Lagt til høyoppløselig bilde, fjernet frimerket :)

Endret av Wartorn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ser det når dere sier det. Mye av prisen er vel rett og slett IS, USM og byggekvalitet... Sånn sett er jeg fornøyd, hadde egentlig bare et håp om større forskjell på skarphet :)

Jeg synes forskjellen i skarphet er mer det du kunne forventet. Jeg hadde forventet en mindre forskjell, og er faktisk litt overrasket over at den lange zoomen faktisk er bedre på det området.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...