Gå til innhold

BK: En liten hvil i soft fokus


Anbefalte innlegg

Jeg tok noen kjappe bilder med 50mm mellom de seriøse bildene da jeg blant annet tok det bildet jeg presenterte sist gang. Det ble bare noen kjappe bilder mens modellen slappet av på en nærliggende trapp. Jeg var litt kjapp i vendingen, men fikk et interessant resultat. Effekten av soft fokus er ganske uvanlig, synes jeg. Nesten litt glødende. Noen som er enige?

 

Jeg har såvidt økt kontraster og vibrance, men har latt være å gjøre noe annet. Altså null skarping. Men en crop måtte bildet ha.

post-76334-1217369727_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Effekten av soft fokus er ganske uvanlig, synes jeg. Nesten litt glødende. Noen som er enige?

 

Ja, det tar seg mye bedre ut med den type "blur" enn hva som skapes i ettertid i for eks. photoshop.

Har eksperimentert litt med det samme i det siste, bare intensjonelt da. Begynner å få litt dreisen på teknikken også.

Lenke til kommentar

Skjorta er ikke skarp. Fokuspunktet er bak ham.

 

PM, jo, det funker greit i bildet ditt. Jeg syns fyren ble litt vel mørk i øyene til at det blir noe spesielt. Bildet generelt sett ble litt for mørkt.

 

Edit: for øvrig følte jeg at jeg svarte på det du konkret spurte om i første posten. Effekten er uvanlig og det gjør det nesten litt glødende. Jeg er enig i det.

Endret av Carny
Lenke til kommentar
Jeg er ikke helt overbevist - det virker som om skjorta er skarp, men ansiktet ikke. Og da funker det ikke for meg.

Må nok støtte meg til Tom her. Skjorta virker skarp, mens hodet og spesielt hendene virker uskarpe - på en blurret måte. Dessverre, men dette funka ikke helt for meg.

Lenke til kommentar

Jeg syns derimot at det ble tøft. Snodig effekt, skjønner ikke helt hvordan du har klart å gjøre det optisk. Ser ut som klassisk soft-focus, men bare enkelte steder.

Malingsflekkene på skjorta gir meg inntrykk av at dette er grafittikunstneren som nettopp er ferdig med jobben.

Jeg pleier å sette pris på dine sære bidrag, noe dette også er. Kanskje det kunne tålt å være litt lysere, men jeg er ikke sikker. Det er en slags tung stemning på bildet nå, og den burde ikke fjernes.

Lenke til kommentar

Litt forskjellige meninger her, og det er bra. Jeg liker selv at han blender inn i omgivelsene på den rare måten, men det med at bildet er for mørkt skal jeg være enig i. La meg fikse en litt lysere versjon.

 

Et kvart trinn lysere. Er det lyst nok for dere? Jeg vil helst ikke over et kvart trinn her.

 

Forresten finner kvinner våre mørke øyne tiltrekkende. Det er genetisk.

post-76334-1217381814_thumb.jpg

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Jeg tenkte også det samme som cruel her, og uvisst hvorfor, så synes jeg det lysere bildet faktisk retter litt på det? Virker veggen mindre skarp, eller er det bare trøtte øyne som innbiller seg ting?

 

Ellers så var det nevnt at dette var nok et sært bidrag fra din side, men det har jeg egentlig begynt å forvente. :p Og det er ment positivt. Du kommer alltid med noe jeg aldri har tenkt tanken på, og det er inspirerende.

Lenke til kommentar

Du kunne nok gjerne dratt den litt lengre. Gått enda nærmere veggen, og gjort personen enda mer uskarp (fokus enda nærmere macro-grensen). Grunnen til at folk liker slike bilder, der personen er uskarp, er fordi man faktisk ikke kan se personen nøye. Og det dannes en mystikk. Hvis det var effekten du var ute etter, that is.

Lenke til kommentar

Selvfølgelig hadde det vært en mer tydelig effekt, og dermed ville den nok gått mer hjem her på bruket. Men dette var egentlig ikke bevisst, men en teknisk feil. Årsaken til at jeg likevel liker bildet er at jeg aldri har sett en slik optisk effekt av en liten fokusfeil. Det ble jo helt speisa med den rare gløden bildet fikk. Er det noen som har sett slikt før? Jeg lurer på om det kan være en sær egenskap til objektivet jeg brukte. Det gir jo en ganske klar følelse av mystikk slik det er også, men langt mer subtilt. Ofte kan det subtile være mer mystisk enn det overtydelige, men ingen av delene var egentlig tilsiktet da jeg tok bildet. Det skulle egentlig bare være et personlig bilde mellom de seriøse opptakene.

 

Det hadde vært morsomt hvis noen visste noe om det, eller om de kan vise til bilder med samme eerie look.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Jeg forstår ikke helt hva du mener med glød, klarer ikke se det. Men jeg syns det er rart at han har fokus litt på magen, men ikke i ansiktet. Jeg tror jeg har misforstått dybden i bildet. Er veggen skrå, eller rett mot kameraet? Står han inntill veggen eller litt unna. Hvis han står litt unna forstår jeg hvorfor det er skarpt på magen.

Lenke til kommentar

Nei, han er ganske nær. Og veggen er på skrå, ja. Ser du ikke den sære gløden i bildet. Den skyldes som nevnt feil fokus, så det er ikke rart at fokusen er på feil sted. Men jeg synes det er rart at du ikke ser hvor merkelig uskarpheten er. Av en eller annen grunn synes jeg den er mer lekker enn skjemmende. Det er flere enn meg som ser det, så det er ikke jeg som innbiller meg det.

Lenke til kommentar

Takk for den. Jeg kjenner til objektivet, men jeg har aldri vært borti det selv. Artig at det faktisk finnes et slik soft fokus-objektiv til småbildeformat også. Det brukes en del på storformat. Kanskje jeg burde se etter brukte eksemplarer, for jeg liker effekten. Jeg vet bare ikke hvordan jeg skal lokke den frem igjen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...