Gå til innhold

Småprat om/rundt UiO (informatikk)


Sukkess

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tror det er obligatorisk. Du har vel java det semesteret også? 2220 eller hva det heter.

 

Selv er jeg ikke kjempefan av C, men kurset var artig. Spesielt de siste obligene der man programmerer med sockets.

 

Anbefaler oppfølgerkurset også. 3100? Husker ikke helt. Lenge siden jeg tok det. Mener det heter datakommunikasjon.

 

Og hvis du kan, ta søketeknologi. Meget artig!

Endret av Benbjo
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 2 uker senere...

Noen her som har efaring med Informatikk: Programmering og nettverk (2-årig master)? Hvordan er denne linjen? Hva slags tittel får du etter endt studie(Datateknologi ved NTNU gir f.eks Master of Science/Siv.ing)?

 

Har søkt både NTNU (Datateknologi) og UiO (Programmering og nettverk) til høsten. Fikk ikke tilbudt hybel i Trondheim (bor i Oslo fra før), og siden jeg reiser om et par dager (borte i 5 uker) blir det veldig stress med å finne noe privat. Vurderer derfor UiO. Hørt mye bra om studiet, men usikker på tittel man kan bruke! Vet at siv.ing ikke kan brukes, men har blitt fortalt at du får tittelen Master of Science. Stemmer dette?

Lenke til kommentar

Det er master of science ja, siv.ing får du ikke. Men hadde ikke brydd meg nevneverdig. Når det gjelder programmet så er det da greit. Et lite tips. Finn veileder tidlig ikke vent til like før fristen 1. november. Da er ofte de litt morsomme oppgavene/gode veilederene tatt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-INkUtP

Hei kom inn pa master I interaksjonsdesign ved UiO. Er dette en vei å gå? Har en BS i Informasjonssystemer og kunne tenkt å jobbe med noe type Erp/ sap.

 

Er det nødvendig med en master for å få en slik jobb? Er jeg sikret jobb?

 

 

Grunnen til at jeg vurderer master er at jeg føler jeg ikke har nok faglig tyngde. Så jeg burde spesialisere meg. Dette kan jeg ta mens jeg søker relevant jobb.

noen som har erfaring med studiet?

 

Takk

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-INkUtP

Trenger jo ikke en IT grad for å jobbe med SAP. De færreste som jobber med det hos oss har teknisk bakgrunn. Mange kommer fra BI og økonomiske fag f. Eks.

 

Ok. Men lurte også på om dette er en sikker vei å gå? Er dette en etterspurt kompetanse?

 

Ellers vurderer jeg å investere 1 år til for å ta en informatikk grad, mangler bare 4 fag så sitter jeg med informatikk istedet for informasjonssystemer.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-INkUtP

Interaksjosdesignere? Ja helt klart. De vi har er utsolgt og vel så det. Ansetter også en del nyutdannede med denne retningen nå i høst. Vil bare bli mer og mer behov for det

 

Ok. Det er jo bra å høre.

 

Skal snakke med veilder ved skolestart å se hva som lønner seg.

EDIT: må jeg ta exphil og exphac eller hva de het siden jeg starter på uni eller gjelder det bare bachelor?

Endret av Slettet-INkUtP
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Tenkte jeg skulle få denne tråden i mine innlegg.

 

Fikk beskjed fra SO i forrige uke at jeg har kommet inn på Informatikk: Programmering og Nettverk på UiO fra høsten av, så det blir spennende. Jeg er jo 30 år og etablert, så det blir stor forandring å gå fra å jobbe fulltid til å studere heltid og jobbe deltid ved siden av.

 

I og med at jeg har familie er jeg interessert i ferier og slik. Såvidt jeg har forstått er det "bare" ferie fra ~19. desember til ~5. januar og ~19. juni til ~12. august. Det avvikles ikke høstferie og vinterferie om jeg har forstått rett?

Jeg er også ekstremt spent på hvordan det blir å studere, og hvor lenge motivasjonen er på plass før det blir "vanlig" å studere igjen. Jeg har jo ikke sittet på skolebenken på nærmere ti år snart, så det kan bli interessant.

Lenke til kommentar

Ja, riktig. Det er jo et av frynsegodene med å studere. Men akkurat det rundt oppmøte var der jeg tabbet meg ut forrige gang jeg studerte. Jeg ble litt slapp, og det vil jeg absolutt unngå denne gangen. Planen er å møte opp til alle forelesninger, og heller bare ta fri når jeg absolutt "må" ta fri.

 

Takk for informasjon forresten!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...