Gå til innhold

Selge eller bare å hive??


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kan jeg få noe for denne??

 

Intel 486 66mHz

4 stykk simm-ram (ukjent hvor mange mb ram det er)

850mb quantum harddisk

4x cd-rom tror jeg...

200w PSU

Creative lydkort

Ukjent skjermkort

15" skjerm

 

 

Mvh Tomzern... :D

 

Kanskje ikke så dumt å gi brukte pc`er, til de som trenger dem.

Lenke til kommentar

Ikke brenn den er du smart... (Det er mange giftige flammehemmende stoffer all plast rundt på den, og det har hverken du eller naturen bra av) Lever heller skrapet hos nærmeste elektroforhandler. (De er forpliktet å ta i mot sånnt gratis)

 

Ellers så kan du ta vare på et par reservedeler:

Kjekt å ha en reserve CD-rom liggende om det skulle ryke en på PC'n din eller til noen du kjenner. Da kan du fint gi den bort og få litt goodwill tilbake. Samme gjelder lydkortet.

 

Skjermen kan du bruke til dual-skjermoppsett som nevnt. (Kjekt å ha selv om den er liten) + at det ser litt kult ut.

 

Om det er et PCI skjermkort så kan det også være greit å ha i reserve om skjerkortet ditt skulle ryke. (f.eks ved feil i flashing av skjermkortets firmware)

 

Prosessoren er morsom å knuse bare for å se hva som er inni... Særlig om du har et mikroskop tilgjengelig. :lol:

 

Prosessorkjøleren kan du kanskje bruke som en chipsettkjøler.

 

Om det er 16 eller 32MB brikker du har kan det være greit å ha å gi bort til besteforeldre med PC fra forrige århundre... (godwill igjen)

 

Diskettstasjonen kan jo være grei å ha i reserve. (man gidder ikke å kjøpe en NY diskettstasjon når man skal ha seg PC. Det er jo eldgammel teknologi, og en fra 1989 duger like bra som nye)

 

Harddisken kan jo også være grei til å ha i reserve... Eller du kan demontere den. Det bruker jeg å gjøre med alle disker på under 2GB. Så plukker jeg ut magneten rundt spolen på lesearmen og bruker den som kjøleskapmagnet. Disse magnetene er knallsterke. Løfter fint en kammer eller en jerngryte om man vil. ( Sjekk litt nedover denne siden her ) Selve disk-platene kan du bruke som sånne dekorative brann-beskyttere som du setter på stearinlys. (En plate/ring ved foten av stearinlyset i stedet for de brannfarlige plastdekorasjonene)

 

Om du liker å mekke litt på elektronikk sp er jo PSU'en en perfekt sak som enkelt leverer mange forsjellige stabile spenninger til alt mulig du måtte ønske. Den kan seff. også brukes til å drive et lite peltierelement, vifter, eller rett og seltt noen pene spotlights rundtomkring på rommet ditt.

 

Bare pass på å kast restene forsvarlig hos en el-forhandler.

 

Mao. bruk fantasien.... det er mye gøy man kan bruke en 486 til.. :D

Lenke til kommentar
Har aldri sett kjøleribber på en 486 :shrug:
Som sagt, det varierer en del. Jeg har bare sett 2-3 486'er med plastinnkapsling og uten kjøler, men sikkert 30-40 486'er med en eller annen form for passiv kjøleribbe oppå. 486'er kommer jo også i både plast og keram-innpakninger, i sokkel-faktor (ca 150-200 ben) eller en mindre utgave med kun en rad med ben tett i tett rundt hele kanten. (tipper ca 100-150 ben, i hvertfall ser det mindre ut enn de med socket)

 

Jeg pusset faktisk ned en 486 i plastinnpakning en gang med fint sandpapir og finere sandpapir når jeg begynnte å nærme meg kjernen. Til slutt polerte jeg kjernen og kikket på den i et mikroskop på jobben. Det er ufattlig mye små ledninger der. Selv på en 486 som bare har ca 1 mill transistorer. Jeg vedder på at det jeg så var langt mer kompliert enn veikartet til hele oslo by inkludert hver minste gangsti. I tillegg lå det "veier" i hele 4 delvis gjennomsiktige lag (Hadde slipt litt skjevt så jeg så alle lagene). Selve transistorene er de minste delene og var knapt synlige i det proffe lysmikroskopet jeg brukte. Facinerende... :D

Lenke til kommentar
hvis den funker kan jeg gi deg 150 kr for den. synd at du bor i asker, eller så kunne jeg ha lekt meg med den...   :cry: med mindre du er villig til å betale for frakt... send meg epost hvis du er interessert, [email protected]
Hvor bor du da meat-loaf ? (Det står ingenting i profilen din)

 

Hvis du bor i eller gidder å hente her i Trondheim så kan du godt få 3-4 stk (486'er) fra meg for tja, la oss si en hundrelapp per stk.

Lenke til kommentar

hei!

 

 

hva med å kjøre litt hardcore overclocking på den? :lol:

 

sjekke om du får speeda den opp et par 100mhz...hehe..

 

kunne vært spennende å hørt hvor høyt du greide å få den..

 

man kan sikkert bruke den til å skrive og sånn..men noen bra 3d spill pc er d ikke=( men men

 

 

lykke til!

 

fortell hva du har tenkt å gjøre :woot:

 

ps. mener jeg leste et sted at noen greide å klokke en 386 el. 486 til 250mhz +- eller no..det er jo ganske bra det da :D om d stemmer? prøv å slå rec'n og sol deg i glansen :yes:

 

hilsen cool_boy :lol:

Lenke til kommentar

Tusen takk for alle svar!!

Og simen1, takk for alle de tipsene du kom med...!! :)

Dødskult!!Får se hva jeg finner på... :D

Meet-loaf: Må nesten vite hvor du bor før jeg kan vurdere det...

Veit ikke om jeg gidder å selge den..Ække noe vits liksom, men takk for tilbudet.. :D

 

Mvh Tomzern

Lenke til kommentar

Jeg kom akkurat på en ting til du kan gjøre med harddisken:

 

Kapp til en passende bit med plexiglass og bytt ut lokket på disken med plexien.. Det er litt risky for disken men.. det ser jo kult ut om du får det til. Du kan "pynte" på kabinettet med å ha en sånn disk synlig.

 

Eller om du skal åpne den å ta ut magneten(e) og platene(e) så kan du koble til disken etter å ha åpnet lokket. Litt gøy å se hvordan det hele beveger seg og hvor raskt lesearmen hopper frem og tilbake (tar ca 0,02 sek.) og så kan du hell småskruer, erter eller andre småting på disken "skyte" alle ertene rundt deg. (Ok, en smule barnslig da, men om du likevel skal åpne den så..)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...