Gå til innhold

Tråden for de hodetelefonofile


miCro

Anbefalte innlegg

Hvis du er på budsjett men fremdeles vil ha en bra optisk DAC kan denne varmt anbefales;

https://www.aliexpress.com/item/1005004083652039.html

Stålkontroll på lyden innenfor normalt lytteområde til en svært fordelaktig pris. Ikke en DAC man kjøper fordi den blåser hode av deg med høyt volum.

Spesielt at den tar optisk-inn gjør den velegnet til mange ulike løsninger, men den tar kun PCM/LPCM i stereo, ikke surround.

For å få ned prisen følger det ikke med strømforsyning, men den kan drives fra en enkel USB-strømforsyning de fleste har liggende.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Apropo Aliexpress.. Veldig mange fancy hifi kabler der til kjemperimelige priser, som ser bra bygget ut både til Hodetelefoner og hifi..

Venter på Balansert til Sennheiser HD560S spent på hvor lang tid det tar, mener å huske mellom 12 og 20 mai eller noe..

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Ble innkjøp av Sony WF-C500. Blir spennende å teste! 

 

Mye gode kabler å få kjøpt via Aliexpress. Har kjøpt massevis der. Måtte ha ny kabel til HE-400i hodetelefonene mine, og fant en kabel som så veldig grei ut på Aliexpress. Ikke noe veldig fancy, men skulle være antikrøll og den har fjær ved jack pluggen for avlastning. Merker ingen forskjell i lyd fra original kabelen, den har veldig lite tendens til å krølle seg, føles god i kvaliteten og den var billig. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

AliExpress har masse bra av helt grei kvalitet. Så lenge en ikke trenger ting med en gang kan man gjøre veldig mange gode kjøp, også på f.eks puter til hodetelefoner. De aller fleste selgerene er ordentlige, og om man holder seg til dem med mange bestillinger og høy score er man som regel safe. For min del har jeg hatt problemer med 2 av ca 400 bestillinger over årene.

Hvis du ikke har bestilt noe fra dem enda så kan du få en kode av meg etter at du har registrert deg som gir deg litt ekstra på din første bestilling.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Spoiler

spacer.png

For de av dere som har en Koss PortaPro av nyere type liggende (produsenten som produserte pulp til gamle elementene la ned produksjonen), så kan man bruke Equalizer APO til å faktisk gjøre dem brukbare.

I forhold til de gamle modellene har de faktisk ryddet opp i bassen, og de kan justeres på høyfrekvensen til å bli ganske brukbare.

Endringene du gjør i EQ holder seg i vanlig WASAPI (standard lydsystem i Windows 10 og ned til Vista) også ved restart.

Innstaller denne; https://sourceforge.net/projects/equalizerapo/ og konfigurer det for lydkilden du bruker

og erstatt C:\Program Files\EqualizerAPO\config\config.txt

med dette;

Preamp: -12 dB
Include: example.txt
Filter: ON PK Fc 24.1 Hz Gain 5 dB Q 0.3333
Filter: ON PK Fc 13213.9 Hz Gain 11.5 dB Q 0.3333
Filter: ON PK Fc 3076.31 Hz Gain 1.8 dB Q 0.5115
Filter: ON PK Fc 9550.59 Hz Gain 1.7 dB Q 0.8889
Filter: ON PK Fc 79.62 Hz Gain -3.4 dB Q 0.7326

som gir denne kurven;

KossAPO.png.8d3c3e5596c233cb950d3a049f5e5e75.png

Det er litt potensiell overshoot i HF-signalet med dette, men merkes ikke i 99,98% av tilfellene. Bedre at volumet er litt høyere.

Du kommer neppe til å kjenne igjen lyden etter denne endringen. Lyden er ganske stram og tight med mye detaljer.

Programmet kan selvfølgelig brukes til alt av hodetelefoner til fintuning, Jeg brukte pinknoise som guide for mine justeringer (som gjør at kurven passer generelt uten å favorisere enkelte låter). Intern EQ -justering fungerer godt og er instant så det er enkelt å justere videre for preferansen din med medfølgende Configuration Editor app

Edit: En interessant sak med denne versjonen av APO er at den støtter VST.

Endret av vidor
Lenke til kommentar
1 hour ago, Nwader said:

Equalizer apo er genialt da windows ikke har noen form for eq, men kun om man bruker peace gui i tillegg. Alt annet er for knotete i bruk.

Det interne verktøyet var ganske unøyaktig på kurvene sist jeg testet det for lenge siden. Fant da et GUI som fungerte bedre. Til forskjell fra nå skulle jeg da "transplantere" en EQ-kurve fra et annet proff-system, så derfor jeg reagerte. Algoritmene i APO er kanskje ikke de aller beste, men de tar veldig lite CPU.

Fikk i alle fall gjort jobben internt i verktøyet nå, men så er jeg også vant til ting som parametrisk EQ. Tilpasset dog justeringen til example.txt som inneholder bass-boost.

Hvis Peace GUI er bra får jeg vel ta en kikk på det.

Edit: Peace GUI bruker grafisk equalizer i GUI, noe jeg synes blir for begrensede bånd som lettere roter til lydbildet. Jeg foretrekker parametrisk EQ som gjør det mer transparent og musikalsk siden en maler med breiere pensel. Systemet ellers virker dog bra og gjør det lettere å bruke alle egenskapene i APO.

Endret av vidor
Lenke til kommentar
AveMORphine skrev (11 minutter siden):

Er det noen som har sett en tilsvarende løsning for crossfeed?

Edit: https://www.themadaudio.com/blog/crossfeed-what-is-and-why-you-probably-need-it

For en mange herrens år siden (rundt 2008-2009) hadde jeg en Meier Audio Corda Aria amp/DAC som hadde et slikt crossfeed filter innebygd, den hadde ikke justeringer slik som den analoge justeringen som vises til artikkelen her, men en av og på knapp. På den tiden syns jeg det var interessant med at det i større grad fikk hodetelefonene til å høres mer ut som høytalere, men ikke bra nok til at jeg så på det som noe nødvendig å ha i min neste amp. Dog svært interessant artikkel, jeg kommer til å prøve meg litt på den digitale tilnærmingen som nevnes. Takk for delingen :)

Lenke til kommentar
On 5/15/2022 at 1:10 PM, AveMORphine said:

Er det noen som har sett en tilsvarende løsning for crossfeed?

Edit: https://www.themadaudio.com/blog/crossfeed-what-is-and-why-you-probably-need-it

Peace GUI har noen konfigurasjonspreset som heter Chu Moy Crossfeed simulation, Crossfeed basic og Jan Meier crossfeed simulation. 

Edit: Tok en rask test av presetene og de minner litt om det jeg hørte på Corda fra Jan Meier. Et preset krympet i alle all stereo-image ganske merkbart.

Endret av vidor
  • Liker 1
Lenke til kommentar
11 minutes ago, vidor said:

Peace GUI har et par konfigurasjonspreset som heter Chu Moy Crossfeed simulation og Crossfeed basic

Takker. Sjekker dette ut senere. Har til nå brukt ROON til dette og EQ, men ROON har desverre ikke en løsning for å lage ett virtuelt lydkort for windows hvor lyden blir routet gjennom roonserver sin DSP for all windows lyd. Det er opptil flere ganger blitt fremlagt ønske om det til ROON men har lite tro på at det på noe tidspunkt blir prioritert (er nok litt for niche).

Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (På 13.5.2022 den 15.30):

Apropo Aliexpress.. Veldig mange fancy hifi kabler der til kjemperimelige priser, som ser bra bygget ut både til Hodetelefoner og hifi..

Venter på Balansert til Sennheiser HD560S spent på hvor lang tid det tar, mener å huske mellom 12 og 20 mai eller noe..

Kjøpte meg nettopp kabler til denon ah d7200 hjå aliexpress. Trur eg betalte rundt 200-250 kr.Virker greie dei 😊 Ville ha litt kortere kabler,enn dei som følgte med.

Lenke til kommentar

Kjøpte meg nettopp Philips X2HR (åpne over-ears), og tenkte å ha disse til hotellovernattinger på firmareiser etc, men jeg ble drøyt overrasket over lydkvaliteten. De er meget nøytrale og vil påstå de kan brukes i studio.

Har erfaringer med HD600, DT770 Pro, DT990 Pro og mange flere, men jeg tror X2HR står i fare for å bli mine nye daily's. Noen sanger ble så klare og fine at det nesten trakk på tårekanalene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Både X2 og X2HR har vel fått veldig god kritikk. Gratulerer med å ha kjøpt noe du virkelig er fornøyd med! Det er vanskelig... Haha.

Personlig har jeg bare testet X2, og mine ører likte de ikke... Fantastisk bass og mellomtone, men diskanten ble for skarp og uklar i mine ører. Det kan kanskje være noe de har forbedret med X2HR?

Lenke til kommentar

Mulig, har ikke hørt X2. HR står for Hi-Res, så de har kanskje pyntet litt i det øvre registeret.

Jeg er i hvert fall helt frelst. Har brukt 10 år på å finne hodetelefoner jeg syntes har en så nøytral og fin balanse gjennom hele registeret. Og sound stagen er helt sinnsyk. Føles ut som jeg kan høre hvor i studio de forskjellige lydene samples og tas opp, og stemmer er så klare at man hører studioets akustikk på noen sanger. Og bassen er overraskende dyp og fremtredende mtp at de er åpne.

Mine absolutte favorittsanger som jeg har hørt på sikkert 50 sett med hodetelefoner og high-fi systemer, har fått en ny dimensjon for meg. Jeg har fått demoer av headsett til flere titusener, med preamper som står på vibrasjonsdempende stativer til like mye penger osv (altså high fi mumbo jumbo) men jeg blir mer og mer overbevist for hver time at dette er den peneste lyden jeg har hørt.

Har spilt musikk foran PCen på jobb i hele dag på de, og 5-6 ganger i timen må jeg bare stoppe helt opp med jobbing og bare dagdrømme mens lyden presenteres på et nydelig silkeslør inn i ørene mine og blir oversatt til følelser.

Endret av IceBlitz
Lenke til kommentar

Nå har jeg fått testet Sony WF-C500 litt, og jeg må si at jeg er positivt overrasket! Tok tipset til Lyd og bilde og fikla litt med EQ i Headphones appen til Sony og må si det ble et ganske godt resultat. Liker lyden fra disse mye bedre enn de gamle Philips Fidelio S2 proppene mine. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...