Gå til innhold

Tippeligaen 2008: Status: [22.Runde]


Raste

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tror aldri Alanzinho ender på det norske landslaget uansett. Har ingen tro på at han vil holde det samme nivået til tiden kommer hvor han faktisk kunne spilt for landslaget, han vil nok være glemt innen den tid.

 

Samtidig er jeg 100 % sikker på at det ville blitt fokusert mye mer på det som skjedde i går om hendelsen skjedde mot et større lag som Brann eller Rosenborg.

Lenke til kommentar
Hmm. Man må jo lure. Om det hadde vært Brann som hadde fått den feildømte straffen imot seg og ikke Ham-Kam, om det hadde blusset opp litt mer i media. I dag var det nesten: "Noen sånne må man regne med..", men om noen er borti Helstad inne i feltet skal det analyseres og snakkes om i hvertfall 10 minutter.

 

Urk, igjen med de her insinueringene. Så langt denne sesongen har jeg hørt Mini-Jacobsen si "Vi" (som han så spiser i seg) tre ganger når han kommenterer RBK og snakker om dem. Og jeg følger ikke sendingene regelmessig engang. Jeg roper ikke opp med OMG! TV2 er RBK-kanal! Med en tidligere LSK-trener (og østlending) som kommentator, en tidligere RBK-spiller som kommentator, og østlendingen Semb som kommentator er det jo en selvfølge at de er "Brann-kanal" :wee:

 

TV2 fokuserer mer på de klubbene som tiltrekker seg flest seere. Brann, RBK, Viking, VIF osv. Normalt det. Men her må man jo bare overdrive og være så unyanserte for å få frem et fiktivt bilde?

Lenke til kommentar

Trønderne har jo vokst opp med å høre norske kommentatorer heie på dem i et helt tiår i forbindelse med mesterligaen, så da blir det vel vanskelig å svelge å høre en bergenser kommentere Brann. :p

 

Syntes han klarer seg bra jeg, legger alltid spesielt merke til kommenteringen hans grunnet all whiningen. Og jeg skjønner ærlig talt ikke hva man klager over. Men det er enkelte ganger jeg tenker "det sitatet der kommer til å bli tatt helt ut av sin sammenheng". Slaget er tapt, polariseringen er såpass at man vil flisespikke kommenteringen hans i hjel. Om noe så virker det som om fyren nå er redd for å si noe skryt om Brann grunnet tullballet.

 

Sorry, men jeg klarer bare ikke ta det seriøst. Det blir så smålig, spesielt når man må ty til tåpelig overdriving for å prøve å få frem et poeng. :)

 

TV2 syntes jeg har en fin balanse. De har jo en sportsredaksjon med folk fra alle kanter av landet, så jeg tviler på at det i det hele tatt ville vært mulig å ha noen slik form for partisk kommentering. Om det er noe overvekt av Brann så skyldtes nok det mer logistikk og tilgjengelighet. Kanalen ligger tross alt i Bergen og forbindelsen blir tettere.

 

Akkurat som grunnen til at osloavisene fokuserer mer på klubbene der borte. Klager ikke av den grunn.

Lenke til kommentar

Fatter ikke hva folk klager over. For det første er Alsaker fra Florø. Dog har han lagt på seg en tykkere bergens akksent, så det er ikke så lett å høre forskjell at det gjør noe. For det andre holder han seg faktisk "nøytral" når han kommenterer, og det sier jo seg selv at han må. Selvfølgelig blir han engasjert om Thorstein Helstad stikker av bakre- fireren til motstanderlaget og scorer. Som nevnt ovenfor er det skarre- r en som gjør at folk reagerer.

 

For det tredje så er jo 90% av alle folk på TV/ media generelt folk som kommer fra østlandet, og snakker slik. Dere har overhodet ingenting å klage på.

Lenke til kommentar

Hørte et youtubeklipp her en dag, med jubelscener (tror det var i samme kamp) i forbindelse med scoringer. Ved Helstads scoringer var Alsaker helt i ekstase, mens når det andre laget scorte så var det mer høyt snakk.

 

EDIT: Fant klippet. Mulig han stort sett holder seg nøytral, men på disse scoringene gjør han ikke det.

Endret av Are..........
Lenke til kommentar
Hørte et youtubeklipp her en dag, med jubelscener (tror det var i samme kamp) i forbindelse med scoringer. Ved Helstads scoringer var Alsaker helt i ekstase, mens når det andre laget scorte så var det mer høyt snakk.

 

EDIT: Fant klippet. Mulig han stort sett holder seg nøytral, men på disse scoringene gjør han ikke det.

Hæ? Det der viste jo ingenting. Han er jo bare entusiastisk på scoringene, noe de fleste (bra) kommentatorer er. Og slik entusiasme viser han på nesten hver scoring, hvert fall de som er verdt å merke seg. Det skaperen av dette klippet fokuserer på, er at Alsaker ikke sier akkurat det samme på hver eneste scoring, noe man vel strengt tatt ikke kan forvente? Husker Viking - Brann, når Viking knuste Brann 5-0, Alsaker kommenterte målene på samme måte og med samme entusiasme. Med hans (og din) logikk så heier jo Frode Olsen på alle lag som scorer. Det er jo ikke som om han klikker når FFK scorer heller. Synes Alsaker greier overraskende bra å holde seg nøytral, det er ingen enkel oppgave, jeg hadde aldri klart det. Tror nok folk kun reagerer ut ifra dialekten, og Alsaker selv har jo heller ikke lagt noen skjul på at han heier på Brann. Samme når han kommenterte Liverpool-kamper på Canal+, jeg kan ikke huske at han kommenterte kampene noe særlig merkbart partisk, selv om han selvfølgelig innerst inne heier på Liverpool (og Brann) i kampene han kommenterer.

 

Og nei, jeg er ingen Brann-supporter, tvert imot. Alsaker og Davy heier på Brann, Petter Myhre heier på VIF, Ivar Hoff heier på LSK, Mini heier på RBK og Glimt, Frode Olsen heier på Viking og Bryne, osv. Så og si ingen i studio er nøytrale, men de gjør en god og objektiv jobb stort sett likevel. Det står det respekt av. Og når man er såpass fotballinteressert at man jobber med det, så sier det seg vel selv at man har noen favorittlag.

Lenke til kommentar

Og Bengt Erikssen heier på Stabæk, så det er stort mangfold når det kommer til hvilket lag ekspertene sympatiserer med.

Derimot er jeg også enig i at TV2 har et overdrevent fokus på Brann (positivt fortegn) og Lillestrøm (negativt fortegn. Jeg er ikke enig i at det kommer av hvilke lag som folk er interessert i å høre om, for erindrer vagt at Rosenborg - Stabæk som var rundens hovedkamp kun ble nevnt kort i oppsumeringen etterpå. Mens hvis Brann spiller hovedkamp kjøres det lange diskusjoner og analyser. TV2 holder seg etter min mening objektive i altfor liten grad, og selv om sendingene ofte er fantastiske er det litt for ofte uspiselige innslag, som f.eks innleggene fra Lillestrøm-treningene.

Endret av Multekrem
Lenke til kommentar
Jeg er ikke enig i at det kommer av hvilke lag som folk er interessert i å høre om, for erindrer vagt at Rosenborg - Stabæk som var rundens hovedkamp kun ble nevnt kort i oppsumeringen etterpå.
Hovedkampen får vel alltid ganske kort analyse i oppsumeringen Endret av ibrotha
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...