Gå til innhold

Er det lov å laste ned..?


Anbefalte innlegg

I følge spillbransjen er det ikke lov

I følge norsk lov kan du fritt lage en backup selv, det kan da også bruke no-cdcrack

For du kan lage den selv om du vill....

 

Viss ikke crack er lov er det heller ikke lov å sote ei rute på en bil, eller spikre opp ei hylle i ett hus du leier... og du må vertfall ikke finne på å sy på ett merke på boksa de :p

Endret av VikinGz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Tenk om Norge skulle latt spillprodusenter bestemme hva som er lov og ikke ;)

Kunne tenkt deg om musikk og filmbransjen hadde fått bestemt :p

Hadde fått fbi på døra om en kompis hadde kommet å uheldig sett filmen din eller hørt låta før du vant å skru av :p

 

uansett kan du fritt bruke slike cracker i norge. Det er fulstendig lov om du ikke finner på å dele spillet videre eller du alerede har skaffet det på ulovlig måte. Selv har jeg laget img av de fleste spilla mine og bruker deamon mot en server når jeg skal spille...

 

Både valv og THQ med spillet company of heroes har tenkt tanken om å unngå å bruke cden/dvden når du skal spille =) tror også quake 4 fungerer uten dvd plata :)

Endret av VikinGz
Lenke til kommentar

Tror folk her at de vil bli tatt av politiet for å laste ned spill?

 

De folkene politiet stopper, i Norge, er de som deler film, spill og musikk over flere tb, så det er ikke vits å engste seg.

 

Men, uansett, det er ulovlig å laste ned spill, men no cd crack er faktisk lov, når man har cd key.

Lenke til kommentar
det er jo en grunn til at det ikke skal være lov. spill og musikkbransjen taper mye på piratkopiering, så jeg forstår dem godt

ja, men i norge er det tilatt å ta egne kopier og på film og musikk er det også lov til å dele med venner, familie, også nettvenner. Eneste er at det må være anskaffet på lovlig vis.

Lenke til kommentar

Denne tråden har ingenting med piratkopiering å gjøre. Hvorfor bringer dere det opp engang? Angående å ta backup av spill på dvd/cd-rom så er du beskyttet av norsk lov og kan gjøre dette om du vil. Loven i USA kan være meget annerledes enn i Norge, så om det der er ulovlig å ta backup av spill, filmer osv så er det ikke nødvendigvis slik i resten av verden. Brudd på åndsverkloven skjer først om du distribuerer backup (eller original) til andre personer, som kan nyttiggjøre seg av den uten å betale for seg.

 

Angående no-cd patch, som tråden handler om, så er dette lov hvis det ikke står spesifisert i en EULA (end user license agreement) at man IKKE kan endre på filer og eller bruke andre filer. Dvs det kommer helt an på spillet og utviklerne hvorvidt no-cd patch (eller crack om man vil) kan nyttes.

Lenke til kommentar
det er jo en grunn til at det ikke skal være lov. spill og musikkbransjen taper mye på piratkopiering, så jeg forstår dem godt

ja, men i norge er det tilatt å ta egne kopier og på film og musikk er det også lov til å dele med venner, familie, også nettvenner. Eneste er at det må være anskaffet på lovlig vis.

hvor har du lest dette?

Lenke til kommentar

Klart dette er lov. Det skrevne lov er jeg usikker på, men jeg nekter å tro at en person ikke får lov å behandle egne kjøpt produkter og gjøre det de måtte ønske med den.

 

Er ikke lov å laste ned et komplett spill med en crack, men å bruke bare en en crack/no DVD crack fil på en egen spill er jo helt greit det.

 

Hvis det var ulovelig ville ikke siter som gamecopyworld.com ikke kunne vært opp i ufattelig mangen år uten angrep.

 

Jeg gjør dette selv på de fleste av spillene. Rett og slett for å sleppe å slite ned discene.

 

 

Men dersom du er i tvil så ta en copy/img av discen og kjør via Daemon tool eller lignende. Du kan også finne "mini img" på samme siten som jeg nevnete, men ikke til alle spill.

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Jeg synes folk er veldig kateforiske til å si at dette ikke er lov. Kanksje det står ett eller annet i EULA'n men det kan jo diskuteres hvor bundet du er av den, samt at det er i konflikt med retten man har til å framstille kopier til eget bruk. Og uansett, man kommer neppe i fengsel for å bryte EULA'en ettersom man ikke kommer i fengesel for å bryte avtaler.

 

Dessuten er det ingen lov mot å drive "reverse enginering" på kopibeskyttelse i norge, i motsetning til USA. Det er derfor ikke forbudt å lage en no-cd crack i seg selv.

 

Herregud, selv kjøper jeg spillene jeg spiller, men laster alltid ned eller lager meg en no-cd crack selv. Jeg gidder ikke å sette in CD-en hver gang. Det er tungvindt og unødvendig når du likevel har lastet alt inn på harddisken. Jeg mener det jeg gjør er helt lovlig

Lenke til kommentar
Er det lovelig og laste ned spill og bruke no cd crack vis du har orginal CD key??

Hvis det originale mediumet er defekt så er det som regel mulig å sende denne CD-en inn til produsenten og får den erstattet.

 

Det er vel den "mest riktige" måten å gjøre det på.

 

Loven sier at det er ulovlig å "Den som har rett til å bruke et datamaskinprogram, kan fremstille sikkerhetseksemplar i den utstrekning det er nødvendig for utnyttelsen av programmet." Skulle det oppstå en rettssak og du har kvittering for at du har kjøpt spillet så vil en advokat kunne argumentere at dette er å fremstille et sikkerhetseksemplar og at det er nødvendig da det orginale mediet er skadet eller tapt. Men hvis du ikke har kvittering eller på annen måte kan godtgjøre at du har kjøpt spillet så vil du kunne dømmes etter §12 i åndsverksloven.

Lenke til kommentar
...men laster alltid ned eller lager meg en no-cd crack selv.... Jeg mener det jeg gjør er helt lovlig

 

§ 53a. Det er forbudt å omgå effektive tekniske beskyttelsessystemer som rettighetshaver eller den han har gitt samtykke benytter for å kontrollere eksemplarfremstilling eller tilgjengeliggjøring for allmennheten av et vernet verk.

 

Det ser ut som at du driver med risikosport når du lager no-cd-cracks da dette kan sees på som å omgå tekniske beskyttelsessystemer for å kontrollere eksemplarfremstilling.

Lenke til kommentar
Er det lovelig og laste ned spill og bruke no cd crack vis du har orginal CD key??

Mange her har tydligvis latt være å lese trådstarters spørsmål. Ertter dette er det ikke snakk om en backup av en spill-CD han allerede har kjøprt og eier bruksretten til, men å hente en kopi fra nettet (les: piratkopi). Den kopien som lastes ned har trådstarter (og dere andre) ingen mulighet for å vite om er ekskat kopi av originalen, eller om den er modifisert på noen som helst måte (f.eks fått med spionvare, trojanere e.l.). Men hvis trådstarter har en gyldig CD-key vil han også ha en gyldig CD. Denne kan han i henhold til norsk praksis ta backup av og benytte sammen med den gyldige CD-keyen.

Lenke til kommentar
ja, men i norge er det tilatt å ta egne kopier og på film og musikk
Riktig
er det også lov til å dele med venner, familie, også nettvenner.
I bunn og grunn riktig, men veldig upresist formulert.

 

I følge åndsverkslovens §19 så har du lov til å spre det ene eksemplaret som du har kjøpt videre. Det vil si at når du gir det fra deg så kan ikke du ha flere kopier igjen av det eksemplaret og personen du har lånt det til kan ikke på lovlig vis fremstille en egen permanent kopi av dette eksemplaret da dette vil havne innunder §12 tredje ledd bokstav a.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...