Gå til innhold

Western Digital gjør knefall for underholdningsindustrien


Anbefalte innlegg

Det er ravende likegyldig om det bare er ett program fra WD som hindrer deg. Poenget er at WD har underkastet seg RIAA/MPAA... det er nok til boikott i seg selv. Det er ingenting som tilsier at de skal måtte strupe mulighetene på programmene sine, de gjør det bare for å tilfredsstille MPAA/RIAA. Og det synes jeg at vi ikke burde støtte ved å fortsette å kjøpe diskene. Den bransjen må lære seg at det ikke er tyngre og tyngre restriksjoner som må til, men en grunnlegende endring i hvordan å selge produktet deres.

Helt enig! Man burde boikotte produkter fra forbrukerfiendtlige produsenter.

 

dessverre ser det nesten ut til at folk ønsker slike programmer bare så de kan være l33t og cracke det! Ser jo det samme med andre dårlige produkter som MS og Apple sine. Folk elsker jo å finne fikser og hacker, i stedet for å bytte til løsninger som er laget på brukernes premisser.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Men her mener jeg faktisk du klarer å starte verdens største kjede av hønse farmer av den berømte fjære.

Nja, nå handler vel hønsehistorien kun om overdrivelser. Det jeg gjør er bare å overføre de samme prinsippene over på sammenlignbare områder uten mektige medieselskaper som RIAA, MPAA osv i ryggen. En helt legal og riktig parallell overføring. Rettferdighet handler om at tilsvarende grupper skal ha tilsvarende rettigheter og muligheter. Derfor er det naturlig at f.eks tiltak mot kopiering av musikk og video også gjelder forfattere og oppfinnere. Men jeg skal innrømme at det ble plass til litt overdrivelse også da jeg gikk over fra ordet "motarbeide" til "forby".

 

Altså, hadde de bare slettet programmene fra diskene for å unngå å bli saksøkt ville hverken du eller noen andre lagt merke til det eller brydd dere noe om det, da det så godt som aldri er i bruk hos noen(fortsatt ingen her inne som sier de bruker det, og dette er norges største HW relaterte forum). Så det å lage en prinsipp sak ut av begrensninger i et program som ingen bruker synes jeg er ganske tåpelig.

Det synes jeg ikke. Det er nettopp prinsipp det handler om. Dersom man godtar motarbeidelser (selv om man ikke rammes av det) og kjøper WD's produkter så vil de se på det som en aksept for å ha slike motarbeidelser i produktene sine. Dermed kan vi forvente at de er åpne for å implementere mer omfattende motarbeidelser i neste omgang. Slik vil det snikinnføres fordi folk ikke reagerer på prinsippene. Derfor er det viktig å si i fra med en gang, selv om man ikke rammes direkte eller klarer å omgås problemet. Neste gang kan det være dine formater, ditt filsystem og dine programmer som rammes.

 

WD har ikke noe spesielt med diskene sine, men det er gode disker med god ytelse og veldig hyggelige priser.

Vel, WD har funnet sin nisje i markedet og skiller seg ut fra konkurrentene på flere måter. Ikke bare på grunn av denne malwaren men også på grunn av den tekniske løsningen. GreenPower-serien deres inneholder disker med bare 5400rpm og yter dermed ekstra dårlig. Rotasjonshastigheten skjules godt på sidene deres slik at folk skal anta at det er samme rotasjonshastighet som konkurrentene. Unnadragelse av informasjon, omtrent slik Terra-meglerne holdt på. Diskene er kjølige og trekker lite effekt, men påstanden om god ytelse er jeg uenig i. Støynivået er jeg ikke sikker på siden det er sterkt motstridende resultater på nettet. Alt fra rekordlavt til rekordhøyt blir påstått.

 

De er også veldig gode på service, i min erfaring, når noe går galt. Dette synes jeg er såpass viktig at jeg hadde syntes at det var synd om de ble saksøkt(noe som koster masse penger selv om man skulle vinne) og dermed måtte skru opp prisene sine.

Jepp, advokatarbeid er ikke noe vi kunder får noen som helst glede av. Men nå skal det nok sies at advokatutgiftene drukner nok lett i regnskapet og ikke får noen merkbare konsekvenser for oss. Får de en krone ekstra per disk det neste året så er nok regninga betalt.

 

Nei, skyt heller de som faktisk er skyld i dette. Altså plateselskapene, RIAA osv...

Vel, det gir svært feile signaler til opphavsrettmafiaen om vi godtar slike metoder. Hvordan har du tenkt til å ramme RIAA osv? La være å betale noe til dem direkte men gjerne kjøpe produkter de har presset inn brukshindringer i?

 

RIAA har nok enten betalt fett til WD for å få de til å legge inn dette eller truet med et krevende rettsoppgjør. Ingen firmaer skal ha noe annet enn økonomi som førsteprioritet. Hvis WD tror det er mer lønnsomt for dem å godta å ha dette på diskene så gjør de det. Det er vår oppgave å overbevise dem om at det ikke lønner seg. Det eneste forståelige språket er selvsagt "penger". Andre produsenter følger nok også med på hvordan kundene reagerer på WD's knefall. Reagerer ikke kundene så vil flere produsenter godta de samme begrensningene under press.

Lenke til kommentar
Ok, dårlig sammenligning. Ironi er ikke min sterkeste side når jeg sitter på jobb...

 

Men med litt godvilje skjønner dere poenget mitt, og også WD sitt. Er ingen vits å svartemale et firma på den måten dere gjør her pga dette...

 

Det er tross alt ikke de som bestemmer lovene(selv om ingen egentlig har helt klarhet i hva lovene faktisk er rundt dette for tiden), og jeg forstår godt at de dropper støtte for dette når ingen bruker det.

 

Som sagt flere ganger, skyt heller de som faktisk får dette til å skje...

Poenget er at WD tolker lovene på absolutt strengeste måte.

Som om minibanken skulle nekte å gi deg mer enn 100 kroner i tilfelle du skulle kjøpe narkotika for pengene.

Har du en slik lagringsenhet koblet opp i nettverk i et hus så er det i 99% en og samme husstand.

Det er fullt lovlig for far å dele avi filer med kone og barn forutsatt at innehav av avi filen er lovlig. (Og skal man forutsette at den ikke er lovlig så burde han ikke hatt lov å lagre den i det hele tatt)

Lenke til kommentar

Greit WD, Da er det aldri mer disker fra dere uansett.

 

Hørt på noe sånt vås. Så jeg kan ikke få legge ut mine egne avi filer (som er råformatet til mitt Videokamera) eller mp3 som er mine?

 

Da kan man ikke selge brekkjern lengre heller. Det kan brukes til kriminelle handlinger... Jævla tullinger.

 

Er det RIAA som står bak dette håper jeg det snart blir forbudt selv. Faen å jeg merker jeg blir irritert over det!

 

De dør nå artister og kunder finner ut at man ikke trenger det supperådet av mellomledd noe mer.

Endret av L O G I M A N
Lenke til kommentar
Nei, skyt heller de som faktisk er skyld i dette. Altså plateselskapene, RIAA osv...

 

Eller, for å si det på din måte med Ironi: boikott BMW fordi staten har innført fartsgrenser så du ikke får lov til å kjøre M5en din så fort som den egentlig kan gå...

 

WD får ta ansvaret for implmenteringen selv, det er ingen vits av de å late som de er tvunget av RIAA til å innføre dette tullet, de kan sto imot om de vil, akkurat som MS kunne stått imot med vista. Videre er jo saken utrolig latterlig uansett om man føler for boikott elelr ikke, de kastrere et allerede ganske unyttig program, i tilegg er det eksremt lett å komme rundt det, det er jo nesten parodisk tåplig.

 

AtW

Lenke til kommentar
Er det ikke bare å formatere disken når du får den? Da fjerner du jo all programvare som følger med på disken. De kommer jo i Fat32 og ikke NTFS.

 

Burde være lett å omgå :)

 

Løsningen. Tror neppe det er så mye på selveste disken (joda det er vell det). Men jeg tror det er hardware bassert i selveste elektronikken? Eller?

 

Da kan noen glupe folk lage en firmware som støtter det WD ikke vill at den skal støtte. Ellers så går det sikkert ann og endre på softwaren på disken viss den er der da...

 

Vi kan rette på dette! Vis det ikke blir alà xbox 360 med fysisk hinder...

Lenke til kommentar

Herregud da folkens, er ganske viktig å få med seg at det er et program som FØLGER MED på disken som innholder denne limitasjonen. Harddiscen og annen fildeling funker som alltid, og er nok neppe noe hardware bassert ute å går.

 

Selv har jeg en WD ekstern harddisc, og det første jeg gjorde var å formatere for å bli kvitt dprogrammene som følger med :p

Lenke til kommentar
Hørt på noe sånt vås. Så jeg kan ikke få legge ut mine egne avi filer (som er råformatet til mitt Videokamera) eller mp3 som er mine?

Jo. Du kan lagre akkurat det du vil på disken.

 

Men du kan ikke dele det med vennene dine via Anywhere Access. Du kan dele filene dine så mye du vil med hvilket som helst annet program.

 

Den mest trivielle løsningen er å ikke installere Anywhere Access. De færreste bruker programmer som kommer med harddisken uansett, så jeg ser på dette som et ikke-problem. Hønsenytt.

Lenke til kommentar
Det er ravende likegyldig om det bare er ett program fra WD som hindrer deg. Poenget er at WD har underkastet seg RIAA/MPAA... det er nok til boikott i seg selv.

 

 

Vel, hvorfor ikke snu på flisa. Hva med alle HD-produsenter som overhodet ikke tilbyr et tilsvarende program? De må jo i såfall være så underkastet RIAA/MPAA at de ikke engang gidder og forsøke å lage noe for å dele filer på denne måten - som WD faktisk har gjort. At det er visse begrensinger for så være, men det er fortsatt mye bedre en ingen muligheter i det hele tatt.

Skal du boikotte disse produsentene også?

Lenke til kommentar
Det er ravende likegyldig om det bare er ett program fra WD som hindrer deg. Poenget er at WD har underkastet seg RIAA/MPAA... det er nok til boikott i seg selv.

 

 

Vel, hvorfor ikke snu på flisa. Hva med alle HD-produsenter som overhodet ikke tilbyr et tilsvarende program? De må jo i såfall være så underkastet RIAA/MPAA at de ikke engang gidder og forsøke å lage noe for å dele filer på denne måten - som WD faktisk har gjort. At det er visse begrensinger for så være, men det er fortsatt mye bedre en ingen muligheter i det hele tatt.

Skal du boikotte disse produsentene også?

 

WD lager et totalt bortkastet program, oppfordrer kjøperne til å bruke dette, og begrenser brukernes valgmuligheter gjennom dette programmet.

 

Andre produsenter konsentrerer seg om sin kjernevirksomhet, altså å produsere lagringsenheter og ikke programvare.

De andre produsentene verken promoterer eller oppfordrer brukerene til å bruke et program som begrenser brukerens frihet.

Lenke til kommentar
Det er ravende likegyldig om det bare er ett program fra WD som hindrer deg. Poenget er at WD har underkastet seg RIAA/MPAA... det er nok til boikott i seg selv.

 

 

Vel, hvorfor ikke snu på flisa. Hva med alle HD-produsenter som overhodet ikke tilbyr et tilsvarende program? De må jo i såfall være så underkastet RIAA/MPAA at de ikke engang gidder og forsøke å lage noe for å dele filer på denne måten - som WD faktisk har gjort. At det er visse begrensinger for så være, men det er fortsatt mye bedre en ingen muligheter i det hele tatt.

Skal du boikotte disse produsentene også?

 

WD lager et totalt bortkastet program, oppfordrer kjøperne til å bruke dette, og begrenser brukernes valgmuligheter gjennom dette programmet.

 

Andre produsenter konsentrerer seg om sin kjernevirksomhet, altså å produsere lagringsenheter og ikke programvare.

De andre produsentene verken promoterer eller oppfordrer brukerene til å bruke et program som begrenser brukerens frihet.

 

Det han sa mens jeg transplanterte PCen over i annet kabinett :p

Lenke til kommentar

Nå har jeg lest litt igjennom denn tråden og sett folk sine synspunkter og har litt å tilføye.

 

Jeg har et scenario som jeg tror vil passe veldig godt inn her.

"Hjemme hos gamlingene har vi et nettverk med flere maskiner. 2 stasjonære (der den ene er kobla til HD-TV'en i stua) Så er det faktisk i noen tilfeller jeg overfører filmer som jeg har rippet over BitTorrent fra maskin min i byen til maskin hjemme på rommet. Noen av disse har jeg faktisk kjøpt og betalt, noen er lånt (biblotek o.l.) og noen er så klart lastet ned fra BitTorrent trackere. Så klart er det mange her som driver med warez og ulovlig nedlasting, jeg har i allefall sett fornuften til å kjøpe de filmene jeg liker etter jeg har sett dem.

Problemet lyder da, hvis jeg skulle overført imaget av en eller annen film jeg har rippet og eier ned til maskin nede i stua for å sett den på TVen hvordan i det huleste skulle det gått? (Så klart ville jeg sikkert funnet på å lagt inn en tredjeparts firmware uten denne sperren) Men for folk flest. Folk som driver å lager egen musikk, driver med hjemmevideo og lignende. Disse lovlige tilfellene oppstår de også (selv om mange av disse ikke er lovlige da)"

 

Jeg ville egentlig bare komme med et "scenario" der folk som driver med lovlig overføring blir lammet. (Selv kommer jeg til å boikotte WD fremover nå av prinsippsak, kjører samung fult ut nå)

 

Edit:

Bare for å ha det sagt så har jeg hatt veldig god tro på WD før helt til 4 av mine WD disker har død av unaturlig grunn (IDE disker det er snakk om, alle disse har død i løpet av 2-3 år)

Egentlig så ville jeg aldri funnet på å kjøpe interne WD disker av dårlig erfaring men har myst på eksterne WD disker og de har egentlig fristet mest. Etter alle disse dårlige erfaringene har jeg kjøpt samsungdisker for å bruke til lagring, har også kjøpt 2 brukte raptorer siden sommerferien som brukes i raid 0, er veldig fornøyd med de. Har også overtatt en 320 gb disk til en hyggelig pris hos en kompis som var ganske blakk og trengte cash.

Endret av Klekkus
Lenke til kommentar
Impulse Tracker, FAR, Cubic Player/Cross-View Music Module Description... Vet ikke om jeg skal le eller grine.

 

Hele greia er ihvertfall patetisk, og jeg håper virkelig ikke andre følger etter.

 

Haha, har fortsatt tilgode å se impulse tracker fil blitt piratkopiert. Lager selv alle låtene mine i impulse tracker format (IT2), samtidig rart å se de andre formatene som omtrent ikke er brukt i fy fy listen. Hva i all verden skjedde med fast tracker, scream tracker og renoise?

 

De fleste lanserer sine låter uansett som mp3 filer nå.

Lenke til kommentar

Det neste blir vel at Windows 7 har et nettfilter som hindrer alt annet en notepad filer å sendes på lan og internett.

 

Organisasjoner som f.esk RIAA oppfører seg som diktatorer. Kutt å kjøp en dritt inntil de frafaller alt tullball.

 

Filmer og musikk kan selges direkte på nett fra osv, enten gjennom et eget nettsted eller en samlet side (gfinnes allerede og er allerede gjort). De er ikke avhengig av at plateselskaper osv ødlegger alt. Både på produsent og kunde siden. De taper også de som ellers ville kjøpt. Noen pirater vil det alltid finnes uansett. Men om dette systemet tar et oppgjør med seg selv kan det være at de som er pirater faktisk ser nytten av å betale for seg.

Lenke til kommentar
WD lager et totalt bortkastet program, oppfordrer kjøperne til å bruke dette, og begrenser brukernes valgmuligheter gjennom dette programmet.

 

Bortkastet for deg og meg ja, men vi er heller ikke noen majoritet blant databrukere. Du tror vel virkelig ikke at et veletablert firma som WD bruker en haug med milioner på å utvikle software ingen har nytte av?

 

Og hvor står det at WD oppfordrer kjøpere å bruke dette programmet noe mer enn andre produsenter oppforderer sine kjøpere å bruke sine mer eller mindre velykka programmer? Det ligger enten vedlagt, helt eller delvis installert, og du må enten svare nei, avinstallere det, eller bare la være å bruke det. Verre er det ikke.

Det er ingen forskjell på WD og Hitachi, IBM eller Seagate i denne saken. De lager alle forskjellige typer software, noe direkte dårlig og annet som sikkert er helt ok. Det eneste WD gjorde var å lage et program, (som faktisk har fått god kritikk på mange punkter) med begrensinger på enkelte filtyper - som "tilfeldigvis" fikk nørds til å se rødt...

 

Reaksjonen på det hele er storm i et vannglass. 70% "datakyndige" bare i denne tråden har tydeligvis store problemer med å skjønne hva det egentlig dreier seg om. På den annen side er hele saken glemt om en uke, og lanserer WD en HD som er 20% raskere eller mer stillegående enn konkurrentene så er boikotten glemt like fort. Den skal nemmelig alle ha...

Sann mine ord.

Lenke til kommentar

Hmmm, hva i alle dager er det folk sier om meg? :p Jeg er helt sjokkert!

 

Tenkte ikke på at nicket mitt kunne stå for Western Digital den gangen jeg registrerte meg, og hvem kunne vel vite at noe sånt skulle dukke opp? :p

 

On-topic: Har en ekstern western digital harddisk, er sånn høvelig fornøyd med den, ser ikke bort fra at dette kan tippe vekten over til en annen produsent neste gang jeg kjøper harddisk, hvis det skulle gjelde samme pris og funksjonalitet.

 

Virker som det er en del her som poster uten å ha lest tråden (den er da ikke så lang ennå?), som ikke har fått med seg at dette ikke er en begrensning på selve harddisken, men på et program som følger med på WD harddisker. Tror ikke den gjennomsnittlige fildeler og musikkpiraten ville være spesielt tilbøyelig til å bruke de programmene til å begynne med uansett, så det er jo egentlig et blindskudd fra disse mediagigantene sin side. Gleder meg jo egentlig at de kan ha kasta bort masse penger på "bestikkelser", og kan ha forårsaket en amerikansk bedrift store tap i samme slengen, bra for konkurransen. :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...