Gå til innhold

Kristent korstog mot Schau!


Anbefalte innlegg

Kristent korstog mot Schau

Den kristne avisen Norge IDAG sparker i gang en boikottaksjon mot selskapene som annonserer rundt «De syv dødssyndene»

 

Assisterende redaktør i Norge IDAG Bjarte Ystebø er klinkende klar i sin dom. Han fikk med seg premieren på «De syv dødssyndene» torsdag kveld.

 

Spotter Jesus

- Programmet var som forventet. Det handler ikke om synd og rettferdighet. Det er bare en samling vulgariteter, sier Ystebø til Side2.

 

Les også:

Seerne raser mot TV2

 

 

Ystebø mener Kristopher Schaus omstridte skråblikk på de syv dødssyndene spotter Jesus.

 

- Jeg misliker hele konseptet. At man skal glorifisere og more seg over synd som er det største og mest alvorlige problemet mennesker har i dag slik kristne ser det. Det er synden som skiller oss fra Gud, og det er synden gjorde at Jesus måtte dø for oss på korset, sier Ystebø.

 

- Ablegøyene til Schau er en bespottelse av Jesus på korset, legger han til.

 

Boikotter annonsørene

Han blir ikke beroliget av at Kristopher Schau og hans to våpendragere Morten Ståle Nilssen og Øystein Karlsen virker kritisk til dødssynden forfengelighet. I Los Angeles viste de grelle eksempler på plastisk kirurgi og fokuset på utseende.

 

- Jeg oppfatter ikke den kritikken som troverdig, konstaterer Ystebø.

 

På grunn av Schaus nye program kjører Ystebøs avis og noen uidentifiserte samarbeidspartnere i gang en boikottaksjon.

 

- Vi oppfordrer alle som synes dette er nedbrytende å avstå fra produktene til selskapene som kjøper reklametid i og rundt programmet, sier Ystebø.

 

Blant annonsørene finner vi 1881, Braun, Coca-Cola, disneyfilmen «Jungelboken», oppvaskmiddelet Sun, Hadeland Glassverk, Rikstv, Canal Digital, Expert og Maxbo.

 

TV 2 taus om boikott

TV 2 sier til Side2 at de avventer før de uttaler seg om boikotten.

 

- Vi har ikke så mye å si om dette før vi vet hva det dreier seg om, sier informasjonsmedarbeider Alex Iversen i TV 2.

 

Organisasjonen Familie & Medier har også startet en kampanje mot «De syv dødssyndene». På opprop.no oppfordrer organisasjonen til å sende protester på sms, og vi e-post til TV 2. Organisasjonen sier til Side2 at de fortsetter aksjonen ette rå ha sett programmet.

 

- Både seriens innretning, introduksjon og behandlingen av kristne begreper og bibelstoff er preget av en latterliggjøring av Bibelen og de som tror på den. Dette fremmer diskriminering av kristne, sier Geir Magnus Nyborg i Familie og Medier til Side2.

 

Han opplyser at nærmere 10.000 mennesker har sluttet seg til aksjonen siden torsdag.

 

OPPROP: Ja, takk - til "Dødssyndene

 

Bør TV2 ta programmet av lufta?

 

Hva synes du om "De syv dødssyndene"?

 

Hva mener du om Schau`s program?

Endret av Feltherre
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er ikke dette bare en flott måte å faktiske teste religionen da? Så når Schau dør i en divine intervention så vet alle at Gud eksisterer und so forth?

 

Nei, tv2 burde ikke ta det av lufta. Selv om det ikke har helt den syndetestingen i forhold til religion så synes jeg (som egentlig ikke liker Schau en gang) at det var flott underholdning. Og det er tross alt det det er. Ett underholdningsprogram.

 

Konseptet er tross alt ganske morsomt. Og som andre kritikere har skrevet. Så synes jeg ihvertfall at første episode fungerte glatt.

Lenke til kommentar

Har ikke sett programmet, men generelt vil jeg si at det virker som det blir mer og mer søppel-tv på de forskjellige kanalene. Man tør knapt sitte og kose seg med mat eller ha småunger foran tv -skjermen i mange tilfeller. Virker som det liksom er om å gjøre å sjokkere eller presentere det mest motbydelige man kan varte opp med i mange tilfeller. Tv er blitt ei leikestue & tumleplass for Jack-ass generasjonen.

Lenke til kommentar

Selv blir jeg litt provosert over hele konseptet. Alikevel synes jeg at Kristoffer Schau er en ålreit fyr og jeg har da heller ikke sett programmet så nå skal jeg ikke si så altfor mye. Uansett så føler jeg på en måte at dette programmet er laget for å irritere de kristne. Så for min del kan det godt fjernes.

 

Skal også sies at de syv dødsyndene "finnes ikke" i den protestantiske kristendommen:)

Endret av Saltvann
Lenke til kommentar

Personelig har jeg vokst fra den humoren som Schau og co står for, av en eller annen merkelig grunn finner jeg ikke tiss og bæsj noe interesangt lengere.

 

Samt, jeg ser ikke helt hva underholdningen er i dette programmet, eller hvorfor TV2 er så desperat at de tar dette inn i sendeskjemaet.

 

Jeg skjønner og at religiøse reagerer på dette, dødssyndene er trossalt noe som står meget sentralt i religionen.

 

Men hvorfor er det slik at man ler og spotter de kristene, og når de føler seg tråkket på ler man av dem og kaller dem latterlig, mens når muslimer reagerer på f.eks Muhammed tegningene eller forbudet mot skaut, så bæser man om religiøs frihet og at man trenger ikke å provosere på en slik måte. Er ikke kristendommen en like fullverdig religion som Islam? Eller er det bare at folk er livredd Islam og tør ikke si noe annet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...