Gå til innhold

Tror du på gjenferd/spøkelser/ånder?


Kimelimm

Anbefalte innlegg

Siden vitenskapsmenn ennå ikke har faktisk bevist at spøkelser IKKE finnes. og at folk har opplevd spøkelser og slike fenomener gjennom hele vår verdenshistorie, så mener jeg at det egentlig er folk som Skarstad, Zabulon osv. som burde finne finne bevis for at det IKKE finnes. Kanskje vi burde innse at vi ikke vet alt? At vi, menneskene, ikke har oppdaget alt ennå?

 

I det gamle huset der jeg bodde før opplevde jeg flere ganger at kaffekoppen min ble løftet av en usynlig kraft og "svevde" for noen sekunder - før den sakte dalte ned igjen. Gi meg et bevis som tilsier at dette ikke skjedde og at det var "fantasien" min. Og ikke kom med det bullshittet med at dere ikke står for bevisbyrden og lignende. Hvis ikke, kom dere bort fra denne diskusjonen og slutt å begrunne svara deres med: "folk er naive og det er fantasien som spiller dere et puss". Det er bare bullshit, alt sammen. Det er dere som er naive når dere sier pg insinuerer at vi, menneskeheten, vet alt.

 

Hørte noe om at dyr merker at det er noe galt og lignende, angående overnaturlige ting. Og det er sant. Jeg har opplevd flere ganger at dyr blir redde, nekter å gå inn i bygninger og osv. De blir maniske og redde som faen, og det er vel ikke helt normalt... Eller kanskje det er normalt? Kanskje det overnaturlige er det naturlige?

 

Noen av dere sa også at Aliens var oppdiktet, og det er vel litt rart å si. Vi kan umulig være de eneste i hele universet. Å tro på at vi er de eneste og de beste, er både naivt og dumt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

HAHAHAHA! Hvordan skal man gå fram for å motbevise at noe eksisterer? Det er umulig.

 

Enten er historiene dine løgnaktige, eller så lider du av et eller annet. Kaffekopper flyr ikke :!: Kraft= motkraft.

 

Angående aliens, så finnes de etter all sannsynlighet. Men de er ikke på jorda.

Endret av Strofe
Lenke til kommentar

Det har blitt linket til wikiepdia-artikler om at CO-forgiftning kan gi en fornemmelse av å bli iakttatt, og det kan føles som at noen utfører fysiske handlinger på en. Er det blitt tatt noen form for måling av stoffer? Radon, CO (karbonmonoksid for de ulærte). Hva med elektromagnetisk stråling, som faktisk vil påvirke en menneskehjerne?

 

Please. Når dere unngår noen forklaringer så kan dere i det minste foreta disse målingene og vise at det ikke er noe unormale verdier. Istedet for å si "Motbevis spøkelser, eller så finnes de."

 

Dere kommer her og påstår at mekanikken innenfor fysikken er direkte feil. Gratulerer.

Endret av chokke
Lenke til kommentar
jeg tror på spøkelser fordi det er mest logisk når jeg tror på Gud.

 

her har dere noen koselige filmer som dere kan slappe av med en kopp kaffe.

ghost on tape

zeitgeist - dokumentar

 

Det er i hvert fall ikke logikk som gjør at du tror på Gud :-)

Og ikke begynn å diskuter Gud eller skjeggaper i denne tråden :) .

(Nei, ikke personlig til deg Strofe, du får siste ordet ;) )

Lenke til kommentar

Logikk... Å tro på Gud er ikke dumt for enkelte individer. Det gir folk tro og håp, for folk som har gjennomgått mye og lignende. Hvis religion ikke hadde eksistert, hadde ikke vi levd. Religion har forårsaket mye, mye dritt gjennom historien, men den har også fungert som en redning for mange, mange mennesker.

 

Uansett, det ble litt off-topic...

 

"HAHAHAHA! Hvordan skal man gå fram for å motbevise at noe eksisterer? Det er umulig."

- Bullshit, bullshit, bullshit og atter bullshit. Hvordan vet du at det ikke eksisterer? Vi vet ikke alt.

For alt vi vet kan slike "overnaturlige" fenomener være naturlige.

Endret av Slu
Lenke til kommentar

Slik de fremstilles bryter de flere av de fysiske lovene. Blandt annet Newtons 3. lov, samtidig bryter de bevegelsesmengden skal være konstant, termodynamikkens andre (eller første?) lov.

 

Så qwl.

 

Drit i å diskuter religion her. Vi stopper ved Slu's innlegg. Finnes nok av tråder rundt religion i religionsdelen.

Endret av chokke
Lenke til kommentar
Logikk... Å tro på Gud er ikke dumt for enkelte individer. Det gir folk tro og håp, for folk som har gjennomgått mye og lignende. Hvis religion ikke hadde eksistert, hadde ikke vi levd. Religion har forårsaket mye, mye dritt gjennom historien, men den har også fungert som en redning for mange, mange mennesker.

 

Uansett, det ble litt off-topic...

 

"HAHAHAHA! Hvordan skal man gå fram for å motbevise at noe eksisterer? Det er umulig."

- Bullshit, bullshit, bullshit og atter bullshit. Hvordan vet du at det ikke eksisterer? Vi vet ikke alt.

For alt vi vet kan slike "overnaturlige" fenomener være naturlige.

 

Kanskje ikke dumt, men ikke logisk.

 

Og jeg mente ikke at det er umulig at guder kan eksistere, men at det er umulig å motbevise dem. Jeg snakker da ikke om spesielle guder, for den kristne guden er jo som kjent motbevist.

Lenke til kommentar

"Slik de fremstilles bryter de flere av de fysiske lovene. Blandt annet Newtons 3. lov, samtidig bryter de bevegelsesmengden skal være konstant, termodynamikkens andre (eller første?) lov."

 

 

Ja, jeg vet det. Men: vi har ikke funnet ut en brøkdel av alt jorda vår har å skjule, og derfor vet vi ikke om disse lovene ikke holder. Nå til dags holder Newtons teorier, men det er så utrolig mye som vi ikke vet ennå, og derfor kan vi ikke med sikkerhet si at Newtons teorier holder. Det er så mye vi ikke vet!

Lenke til kommentar

Men når man kan gjenta forsøk så mange ganger man vil, og man kan regne seg frem til et forventet resultat for så å få resultatet uavhengig av antall forsøk vil det forsterke hypotesene og muligens bli en teori. Men som dere påstår så oppstår det "energifelt" som ikke kan måles, registreres eller finnes på noe som helst vis, bortsett fra selvutnevnte mennesker som kaller seg klarsynte (som forøvrig kan sammenlignes med "gale" folk som kan se påskeharen og kommunisere med han). Det foreligger en brist i logikken et eller annet sted.

Hadde dere kunne gjentatt forsøk med spøkelser og fått et mer eller mindre forventet resultat istedet for å gi spøkelset et språk som vi mennesker snakker ved vibrasjoner (som forøvrig få dyr kan repetere) og en vilje, så kunne jeg gladelig trodd på det, men inntil da forbeholder jeg meg tvilende.

Lenke til kommentar

Vel, jeg har vel strengt tatt aldri ment at jeg tror på klarsynte, spåkoner og så videre. Det er bare bullshit. Også Åndenes Makt er bullshit, da det er skapt for å lure naive folk og tjene penger på folks naivitet. Men det jeg tror på: er at det finnes mer mellom himmel og jord og at såkalte "gjenferd" kan hjemsøke spesielle steder. Jeg har opplevd det selv, som jeg fortalte ovenfor. Og ikke si at jeg er dum og naiv, da jeg undersøkte bygningen og det ble tatt tester for CO, Radon og så videre. Det var en lokal forsker som utførte arbeidet, og han sa at ikke CO eller Radon i denne mengden som var i huset kunne forårsake hallusinasjoner eller lignende. Jeg er et øyenvitne.

Lenke til kommentar
I nabohuset vårt skal det visstnok spøke. Ei dame som går igjen og rydder om natta. Smeller i skapdører, lukker igjen en kjellerdør, som skal litt til for å få lukket osv...

De har hatt svaksynte eller hva de nå kalles på besøk, og en så en kar som gikk igjen, men to andre svaksynte så ei gammel dame, og hadde nogenlunde samme historie.

Visstnok. Og har pratet med to eiere av huset, som sier det samme.

Åndenes makt, ville også filme der, men fikk ikke lov, av hensyn til minstemann i huset.

 

Men jeg tror ikke på noe spøkelser eller annet lignendes tull.

Alt har en logisk forklaring. f. eks at alle som har opplevd noe overnaturlig i nabohuset våres ikke har vert helt godt bevart.

:!:

 

Alle vet jo at det er trangsynte.

 

 

Klarsynt

 

Lenke til kommentar

Det at noe er uforklarlig, behøver ikke bety at det er unaturlig. Det er selvsagt noen som lyver om uforklarige ting for å tiltrekke seg oppmerksomhet, men jeg tror også at mange snakker sant. Men om det de har opplevd er unaturlig, det er jo en helt annen sak. De kan ha drømt det, hallusinert, innbilt seg ting eller lignende. Men det kan også være på grunn av ting vi ikke ser/vet om. Men om dette vi ikke ser er "unaturlig", om det er spøkelser, ja det får være opp til deg å avgjøre (jmf. Åndenes makt :D).

 

Angående Åndenes makt, så hadde vi noe lignende da jeg jobbet på TV-Buskerud for mange år siden. Det var lenge før Åndenes Makt, så det var ikke et forsøk på en kopi. Men der la vi inn litt humor, uten å gjøre narr av de som hadde opplevd ting, og vi dro heller ikke inn klarsynte/synske personer. Så det ble et severdig program, som ikke provoserte unødvendig. Teknisk sett var det nok ikke like profft (selv om det var forbløffende bra til å være Lokal-TV... ikke min fortjeneste riktignok ;) ), men teknikken er jo bare et hjelpemiddel for å lage et program bra, ikke en forutsetning.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...