Gå til innhold

Oljerigg - hvordan er jobb mulighetene?


Anbefalte innlegg

Begynner lønnen ligger ikke på 200 kr/t, men definitivt heller ikke på 280,-..

 

Nå husker jeg ikke helt lønnstabellen, men vil mene på at begynnerlønnen startet på rundt 245 - 250 kr/t (kan bekrefte dette senere), og du stiger etterhvert som du får høyere ansinitet. Når det kommer til startlønn så er den også forskjellig utifra firma til firma, derav en statoilhydro ansatt kan f.eks tjene 30 000,- kr mer i året enn en BP ansatt (dette var eksempler) det første året. Det er vel en skreven/uskreven regel blant operatør firmaene hvertfall at de ansatte skal så og si ha tilsvarende lik lønn, slik at det ikke blir noe oppstyr rundt dette. Når det kommer til hvorfor det er mer ekslusivt å være ansatt i ett operatør firma er dette pga at Kontratører ikke går på fast lønn, altså at de får utbetalt for hver tur. Ansatte i operatør firma får betalt i f.eks slutten av månden uansett.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har en kjenning som nettopp er ansatt som elektriker i Aibel. En kontraktør altså.

 

Begynnerlønnen er på 238 i timen iflg han. Usikker på om det var inkludert fagtillegget.

 

Og en begynnerlønn hos et rigg/oljeselskap vil naturlifvis iallefall være høyere enn det.

 

Som jeg skrev i posten min så har jeg ikke sjekket om tallene er nøyaktige.

Men tror ikke det er langt borte.

 

Har snakket med et par personer som har begynt i oljeselskaper.

En i odfjell og en i Maersk.

De sier begge at startlønnen er på rundt 470 i året. Og rundt 280 i timen etter nyeste lønnstillegget. Så da har jeg trodd på det.

 

Selv jobber jeg på kontraktør kontrakter. Men går ikke på den vanlige timelønnen.

Så det nytter ikke for meg å legge ut hva jeg har. Det varierer også etter hvem jeg reiser for.

Endret av Arteju
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei!

 

Jeg er nå inne i mitt siste år på videregående. Jeg går VG3 Automatiseringsfaget, etter å ha gått VG1 Elenergi og VG2 Automatisering.

Det jeg er ute etter, er som mange mange andre her inne ønsker, nemlig en jobb Offshore. Jeg vet det må lite fravær, gode karakterer og litt flaks til for å havne der ute. Men som sagt, jeg har et mål om å komme meg ut på sokkelen, og det måle skal jeg fullføre.

Med lite fravær, greie karakterer fra de foregående årene og etter at jeg i går melte meg opp som privatist Gruppe L(en eksamen jeg bare MÅ bestå), håper jeg sjansen er større for meg.

Har lest at flere her inne nevner at man må ha over 5 i snitt for å bli lærling for StatoilHydro. Stemmer det?

 

Men om drømmen om Offshore ikke går i oppfyllelse, håper jeg å kunne bli lærling på et av de større landbaserte anleggene som tar i mot Olje og Gass fra Oljeriggene. For å heller ta steget ut til sokkelen etter lærlingtiden, om mulig.

Noen som vet hva kravet for å bli lærling på Mongstad, Kårstø, Ormen Lange, Snøhvit osv. er?

 

Kjenner selv noen som er lærling på Ormen Lange, men ikke som *automatiker. Trengs det automatikere innen den norske Olje og Gassindustrien fom. neste år og utover?

 

Tusen takk for svar :)

Lenke til kommentar

Hei.

 

Jeg jobber som lærling i StatoilHydro nå (elektro, offshore) og begynte nå i høst.

 

Det kreves ikke et karaktergjennomsnitt på 5, men det bør være tilnærma 5. Karakterene i studieretningsfagene (eller hva det heter) er viktigst. Du må og oppgi gjennomsnittet på disse karakterene i søknaden.

 

I StatoilHydro er kravet for å bli lærling på landanleggene de samme som for å bli lærling offshore. På intervjuet sier du om du helst vil jobbe offshore eller hvilket landanlegg du vil jobbe på. En del får 1. valget sitt, mens noen får tilbud om andre anlegg.

 

Viss du kommer inn til intervju, så er gjennomføringa av intervjuet veldig viktig for å få jobben.

 

Ormen Lange er ikke StatoilHydro operert (er Shell som er operatør her), så jeg vet ikke hva krav de stiller. Men tror de skal ta inn lærlinger i automatikerfaget der også.

 

Tror at de vil trenge automatikere de kommende årene også ;)

Lenke til kommentar

Takk for glimrende svar elektr0 :new_woot:.

 

Tror ikke det skal være kjempevanskelig å være nær 5 i snitt i studieretningsfagene, da det kun er snakk om tre fag(elektro, automasjon og mekanisk arbeid).

 

Lærern min nevnte at det kan være lurt å vise seg fram for de som kommer innom skolen for å fullføre fagprøve o.l.

 

Etter at StatoilHydro igår(?) vedtok å kutte ned flere hundre Offshore-stillinger, så synker vel sjansene for en framtid på sokkelen betraktelig tenker jeg. Men det er jo fremdeles andre selskaper, og StatoilHydro står fortsatt igjen med et par tusen jobber Offshore.

 

Er det mange fra automasjonsavdelingen som kommer Offshore i lærlingtiden sin?

 

Takk, Oidipus!

Lenke til kommentar

Kuttene kommer uansett innen Mekanisk, Automasjon, Elektro og Prosess. Regner med kuttene kun rammer stillinger innad i StatoilHydro eller personell utleid til Statoil.

 

- Her kommer kuttene

 

Mitt beste tips er å begynne som lærling. Alle som gikk offshorelinjer dette året fikk læreplasser. Selv etter endt inntak søkte bedriftene etter kryssløpslærlinger, hvorav jeg var så heldig å få lærlingeplass innen drilling hos Seawell (Gikk VG2 Data&Elektronikk).

Lenke til kommentar

Oysann, disse kuttene så ikke bra ut for min egen del :ermm:. Men det er bare å stå på dette skoleåret, og om jeg samtidig består eksamen Gruppe L, så blir jeg vel kanskje litt mer atraktiv?

 

Fravær er ingen problem, da jeg kun har 1 dag i sykefravær og 3 dager i gyldig reisefravær. Skulle gjerne hatt enda mindre, men det er vel ingen som kan si at 4 dager fravær på VG1, VG2 og så september VG3 er mye?

 

Planen er å begynne som lærling til neste sommer/høst. Men skal jeg gå lærling som elektriker eller automatiker? Jeg har to muligheter og kan få fagbrev i begge fag. Er ikke helt sikker på hva jeg bør velge enda..

 

Men for øyeblikket er planen å søke meg som lærling i alle Olje&Gass-bedrifter, helst etter jobber på sokkelen. Men jeg sier ALDRI nei takk - som nevnt i tidligere innlegg - til lærling jobb på landbaserte Olje&Gass-anlegg.

 

Tar i mot alt av tips folkens, og jeg er utrolig takknemlig for den hjelpen og de svarene jeg får :thumbup:.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Hvordan er det med ingeniører på plattform og skip? Er det behov for det, vil det være behov for det i fremtiden? Vil alle disse snart sitte ved en terminal på land?

 

Og hvordan er det egentlig med jobb som f.eks. petroleumsingeniør? Vil det være behov for dem fra nå og seksti år fremover, egentlig? Er det utdanninger som er generelle nok til at en kan få jobb andre steder enn i oljeindustrien, om den skulle begynne å tape seg før man når pensjonsalder? Og ikke minst, er jeg bare fryktelig pessimistisk? :p

Endret av Pusur1993
Lenke til kommentar
Angående lønn; I mitt firma, er det ingen faglærte innenfor drilling som har under 600 000kr i året.

Eg antar det er inkludert overtid. Seier oss veldig lite om grunnløn.

Hvordan er det med ingeniører på plattform og skip? Er det behov for det, vil det være behov for det i fremtiden? Vil alle disse snart sitte ved en terminal på land?

Snart? Så vidt eg ser sitter dei der i dag og. Ingeniørar offshore er primært innleigde firma til prosjekter og liknande. Enkelte ingeniørar i operatørselskapet er ute av og til for å følge opp prosjekter eller anna, men dei sit hovudsakleg på land ja.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
  • 2 uker senere...

skal velge vg2 snart, og lurer på innen hva det er best å ha utdanning i for å komme seg på en plattform? Automasjon regner jeg med det er størst sjanse for, men hva med elenergi og data/elektronikk? Er det i det hele tatt yrker innenfor dette på plattformer?

 

Setter pris på svar :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...