Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Pc fryser i memtest og i WoW + bluescreens


Anbefalte innlegg

Heisann.. :)

 

Når jeg spiller wow, fryser PCen, eller så får jeg bluecsreen etter en stund i spillet(ca 30 min). Så jeg kjørte memtest86, og når jeg kom til test 5 altså block move 64, frøs pcen på 10%. Jeg tok block move igjen, og denne gangen på 64%.

 

Jeg så en blåskjerm, og der stod det driver_irql_not_less_or_equal som er en STOP 0x000000D1.Jeg har også fått en blåskjerm som ser anderledes, men klarer aldri å se hva som står, fordi den går så fort bort.

 

Og av og til får jeg "windows has bla bla feil" når jeg starter, da trykker jeg send error report, men så kommer det en "solution" til denne error reporten som er en blank internett side. http://wer.microsoft.com/responses/Respons...32-6e3986a1910e

 

Hardware:

 

Asus P5B

Intel Core 2 Duo E6600

GeIL DDR2 PC6400 Ultra 2 GB

Samsung SpinPoint T166 320GB

Og et Club3D GeForce 8800 GTS 320 MB

 

Noen som har kjennskap? :)

 

EDIT Windows error igjen, link som ikke virker :thumbdown::thumbdown:

Endret av Vegiboy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det som er vanlig å gjøre i din situasjon er at hvis du har to eller flere ram-moduler, så tester du med memtest hver ram-modul for seg selv. Da er det å håpe at det er feil kun på den ene, for hvis memtest rapporterer feil på begge så kan det hende at det er hovedkort eller cpu det er noe i veien med.

 

Bare husk å slå av alt av strøm før du tar ut ram-brikker. Og vær jordet, dvs i praksis at du holder den ene hånden på kabinettet (der det leder strøm, ikke malte partier) mens du holder på med maskinvaren. Da slipper du å skade komponenter med statisk elektrisitet, for rambrikker, hovedkort og cpu er svært følsomme for akkurat det.

 

[EDIT]

Kom på en ting til. Hvis strømforsyninga er dårlig eller underdimensjonert så vil du kunne få akkurat de symptomene du beskriver, også når du tester ram-brikkene. Jeg legger også merke til at du ikke nevnte noe om strømforsyninga i opplistinga av hardware. Er det den som fulgte med kabinettet? Hvis det stemmer så bør du løpe å kjøpe ny for min erfaring er iallefall at strømforsyninger som følger med når du kjøper kabinett som oftest er billig og av dårlig kvalitet.

Endret av geir__hk
Lenke til kommentar
Har desverre teste begge rammene som en, og fikk bluescreen da og :( .

 

Er det noen måte for å få en blue screen til å vise seg selv lenger, enn et halvt sekund?

9091005[/snapback]

Skru av automatisk reboot..

Høyreklikk min datamaskin -> egenskaper ->avansert -> under oppstart og gjenoppretting (vet ikke hva det er på norsk :p), instillinger -> huk av automatisk restart

 

Jeg tror nok hovedkortet (mest sannsynlig) eller prosessoren din som er gåen...pcen skal ikke låse seg i memtest hvis det er minnfeil med mindre det er meget sjeldne feil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...