Gå til innhold

Ting som er hyggelige og gjør deg glad


Gjest Slettet-Axby2kEH

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Skulle kjøpe en lydsignalkabel i Bergen sentrum i dag, hvilket i utgangspunktet skulle være en smal sak - trodde jeg i alle fall. Gikk først innom HiFi-klubben og Soundgarden, hvor de ansatte bare ristet på hodet og henviste meg videre til "mer generelle elektronikkbutikker" som Expert og Clas Ohlson.

 

Gikk først innom Expert, uten hell. Lettere frustrert og nokså motløs trasket jeg rett over gaten og inn på Elprice (i Gågaten i Bergen), skjønt forventningene var helt i bånn, for hva skulle de ha her? Og selvfølgelig hadde de ikke kabelen her, men det de imidlertid hadde var to meget hjelpsomme karer som jobbet der og som gikk på nettet og søkte opp den kabelen jeg var på jakt etter og hvilken butikk i byen som hadde denne (Clas Ohlson, hvor de ansatte blånektet for at de hadde denne kabelen, hvorpå jeg personlig måtte inn på deres nettside og finne den for dem før de klarte å finne den i sin egen butikk).

 

Disse karene på Elprice hadde virkelig greie på hi-fi og burde heller jobbet i en hi-fi-butikk enn i Elprice. Uansett reddet de dagen min med utrolig god service! :w00t::thumbup:

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er en optisk kabel ja, der den ene enden passer inn i en 3,5 mm jack-port (som i dette tilfellet i den bærbare PC-en er kombinert analog utgang og s/pdif-port), men har en hul ende der signalet entrer kabelen og den andre enden "er Toslink". Jeg er dessverre ingen superekspert på dette, så jeg overlater det til de mer kompetente å forklare dette mer inngående. Det viktigste er i alle fall at kabelen gjør jobben sin (les: virker) og at de ansatte på butikken tok seg tid (ca. 5-7 min) til å finne ut av dette for meg. :yes:

 

Og nei, det er ikke slik kabel du har på bildet ditt, for slik hadde samtlige av forretningene. :ph34r:

Lenke til kommentar

Kabelen din er analog i ene enden og optisk i andre enden?

 

 

STILIG!!!

 

Men jeg vet ikke nok til å vite hva den gjør... Den må jo ha en microchip eller to.... Og hvor får disse strømmen sin fra?

 

Ikke helt ontopic, men den høres ut som en spesialisert nødløsning, og ikke noe du ville bruke hvis ALT utstyret hadde optiske kontakter.

 

Jeg er ikke ekspert, og forstår heller ikke hvordan den virker.

Lenke til kommentar

Jeg er glad for at Discovery Channel viser en dokumentarserie som IKKE viser motorsykler og biler.

 

Jeg snakker om TATOVERINGSJEGERNE.

 

Dritbra serie, som involverer litt arbeid, og ikke bare viser vanlige vestlige arbeidere i sin vanlige arbeidsdag.

 

Å se en europeer eller amerikaner bli en del av en innfødt stamme, og faktisk FORSTÅ deres ritualer er fantastisk.

 

Jeg ELSKER slike serier.

 

 

 

 

Synd det er så mye annen drit på TV.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...