Gå til innhold

Bør Vista ha 4 gb RAM?


storm2

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

32 bits versjonen av Vista ser ikke mer enn 3GB RAM (i likhet med andre 32bits OS), så med mindre du skal 64Bits Versjonen av Vista, så er 2GB nok. :cool:

 

EDIT: selv har jeg prøvd begge deler, dvs 32Bits og 64Bits Vista. Jeg brukte aldri mer enn 50% av mine 2GB i Vista 32, selv med heftig multitasking. 64Bits med 4GB RAM var raskere, men der er det mye annet som trekker ned, som mangel på støtte for trådløst, vpn, diverse drivere etc ...

Endret av drbo
Lenke til kommentar

Dersom du planlegger å kjøre 32-bits Vista, er det ikke veldig viktig å ha mer en 2Gb. Avhengig av chipset og PCI kort kan du kanskje få rundt 2.3 - 3gb totalt, selv om du setter inn 4Gb.

 

Dersom du planlegger å bruke 64-bits versjonen, vil 4Gb definitivt ikke være en ulempe.

Lenke til kommentar

Eg har faktisk sett folk som anbefaler 6 GiB med RAM for 64-bits Vista viss ein tenkjer å spele mykje på det (til dømes her). Om dette har noko føre seg eller er sterkt overdrive, veit eg ikkje... :)

 

Uansett vert det artig å høyre kva slags erfaringar folk har med med dette, for eg køyrer sjølv Vista Ultimate 64-bit på ein PC med 2 GiB med RAM, og har vurdert å putte i 2 GiB til.

Endret av Garegaupa
Lenke til kommentar

Jeg kjører vista x64 med 4gb med ram. Er en del fikling med drivere og sånt, noe kødd med visse programmer. Men når du har fått alt på G så går det så det suser. Jeg kan ikke se noen som helst grunn til og ha mere en 4gb vist du ikke driver med encoding av video, jeg spiller EQ2 og kan med vista og 4gb kan jeg kjøre 5clienter samtidig noe jeg ikke kunne gjøre i xp, virker som vista takler mere stress når det gjelder minne bruk.

Lenke til kommentar
Kjører 64-bit vista selv og merker lite til trøbbelet det siktes til. Hva slags trøbbel menes det?

8860120[/snapback]

 

Med trøbbel, så menes diverse driverproblematikk, mangel på støtte for trådløst nettverk, mangel på VPN-software, samt at mange programmer (og spill) ikke virker helt eller delvis. Men dette er kanskje et større problem for de av oss som også bruker PCen som hjemmekontor.

 

4GB på Vista 64 går så det suser, og jeg har aldri brukt mer enn 33% av minnet, selv ved heftig modellering og multitasking. Jeg ville kjøpt 2x2GB nå, for evt å spe på med nye 2x2 GB ved behov.

 

EDIT: Trykkleif

Endret av drbo
Lenke til kommentar
Med trøbbel, så menes diverse driverproblematikk, mangel på støtte for trådløst nettverk, mangel på VPN-software, samt at mange programmer (og spill) ikke virker helt eller delvis. Men dette er kanskje et større problem for de av oss som også bruker PCen som hjemmekontor.

8860439[/snapback]

No skal eg prøve å ikkje dra denne tråden ut på viddene her, men det er kanskje greitt å spesifisere at det ikkje er trådlause nettverk generelt som ikkje fungerar i 64-bits Vista. Eg la for ikkje så lenge sidan inn Vista Ultimate 64-bit på min PC, der det sit eit Linksys WRT54GL trådlaust nettverkskort. Dette installerte seg automatisk og fungera utan at eg behøvde å gjere noko som helst ekstra. Eg går ut frå at det er eitt spesielt kort du slit med, men det går vel meir inn under den generelle drivarproblematikken.

Lenke til kommentar
Eg går ut frå at det er eitt spesielt kort du slit med, men det går vel meir inn under den generelle drivarproblematikken.

8861302[/snapback]

 

Det var ment som et eksempel hva Vista 64 ikke har støttet, og jeg ventet og søkte etter drivere/trådløstnettverk i 6 måneder før jeg gav opp. Men det er jo supert at det nå har ordnet seg for i noen trådløstkort. Jeg vet også at det snart kommer VPN klienter også for Vista64. Jeg kommer nok til å installere Vista 64 når jeg gjenoppbygger maskinen min over sommeren. :cool:

 

La det også være sagt at jeg likte Vista 64 svært godt, men mente bare å gjøre oppmerksom på at det ikke var like rett frem som Vista 32.

Lenke til kommentar

Har Vista 64-bit ultimate. Har aldri sett den har brukt over 1,5 Gb med minne, av de 4x5125 Mb brikkene mine. (BTW. har LCD display på kabinet (Alpha cool) :) )

 

Det som trekker ned er alle prosessene som kjører 32 bnit emulert i bakgrunn.

 

Flaskehalsen er for meg PCU'en, så jeg lurer på om jeg skal kjøpe en dualcore i disse dager ... ;)

Lenke til kommentar

Jeg kjører Ultimate Edition med 3GB ram og synes det går greit. Ville heller hatt mer IO ytelse enn mer RAM. Har logget litt og kan ikke se at jeg noen sinne har vært i nærheten av å bruke noe mer enn 1,9... men det mulig at jeg må hone skillza med logger'n ennå mer!?!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...