Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Pass godt på at du ikke får noen gnister i nærheten av batteriet, da det kan forekomme eksplosive gasser rett over batteriet. Lurt å koble ledningene til batteriet før du kobler de strømforsyningen.

Var noe slikt som skjedde meg her om dagen..

Bare at jeg ikke lada den da. Jeg starta bare bilen :!:

IMG_7333.jpg

Endret av W202
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Burde det ikke være mulig ved å koble en slange fra tanken inn dit kompressoren suger luften fra, og la luften som vanligvis ville blitt komprimert gå rett ut i friluft? Altså at slangen fra tanken det skal skapes undertrykk i kobles til venstre side:

tb_9802HIHWB.gif

 

Uten en veldig god forståelse av hva slags faktorer som begrenser hvor stort trykk en vanlig kompressor kan skape, undres jeg på om en kompressor kan gjøres til en forholdsvis mer effektiv suger ved å bruke oljesmøring og mer robuste lager og sylinderringer (muligens av metall?) sammen med en sterkere motor. Andre forandringer på designet kan vel også gjøre den mer robust.

 

Vanlige kompressorer er vel stort sett oljefrie, ettersom en ikke vil at luften som komprimeres skal inneholde oljedamp, men det kommer vel an på formålet. Ved utsuging blir ikke bruk av olje et problem.

Endret av kjaks
Lenke til kommentar

Det var akkurat det jeg tenkte!

 

Men hvordan reverserer man AC? :p uff, nå ble jeg veldig usikker. En AC-motor er vel bare beregnet å gå en vei?

 

Edit: den enden som drar inn luft er ganske så uegnet for tilkobling til noen slange e.l. på den kompressoren jeg har.

 

Ideelt sett skal jeg fylle en kasse med mest mulig helium, jeg har tenkt på mange løsninger, men finner ingen som er perfekt. Forslag?

 

Fylle den med vann og "fange" heliumen er beste forslag til nå, men vil ikke ha en våt kasse. Hvis jeg slipper ut helium i en kasse med vanlig luft tipper jeg at den ikke vil bli "ren" nok, eller?

Endret av storken
Lenke til kommentar

Var usikker på om du trengte svaret til et praktisk formål, eller om du var ute etter en teoretisk mulig løsning. Fryktet at det kunne bli et evnt. tilkoblingsproblem om det evnt. skulle prøves ut i praksis. Når det er sagt er jeg ikke sikker på om kompressoren tåler å bli brukt på den måten.

 

Om du skulle brukt en løsning som ikke inkluderte vann, ville du nok måttet basere deg på at heliumet vil stige til toppen (lettest) og at luften vil legge seg i de nederste sjiktene. Du kan forsøke å la luften sige ut fra et hull i bunnen mens du tapper helium sakte inn fra toppen.

Om det er mulig kan du prøve å dytte inn litt ekstra helium til slutt ved å bruke trykket fra kilden.

Av nysgjerrighet, hva skal kassen brukes til?

Endret av kjaks
Lenke til kommentar
Jeg har et nesten tomt mopedbatteri stående, og en strømforsyning som kan gi meg 0.1-30.0 V 0,1-3.0A. Hva må jeg stille inn for å lade det 12-volts batteriet?

 

 

Mitt batteri (lettsykkel) skal lades med 0.7A i 5-10 timer og normal ladespenning er vel 14,4 - 14,7V?

Endret av Atzz
Lenke til kommentar
Ideelt sett skal jeg fylle en kasse med mest mulig helium, jeg har tenkt på mange løsninger, men finner ingen som er perfekt. Forslag?

Det enkleste er å legge inn en tom pose i kassen som du fyller med helium, med hull i kassen slik at luft i hjørnene ikke forhindrer heliumposen fra å fylle ut hele volumet av kassen.

 

Alternativt om du ikke kan bruke en innvendig pose: Først fyll volumet i kassen med en pose (f.eks. en søppelsekk om kassen er stor) fylt med luft. Blås så inn helium i kassen samtidig som at posen tømmes for luft. Når posen er tom er kassen full av helium.

Lenke til kommentar
Satt og så på NRK nyhetene om Gaza striden. Der så jeg noen klipp av bomber osv. og det så ut som at klasebomber ble brukt? Kan noen bekrefte/avbekrefte dette?

Er Israel og Palestina med på avtalen om å forby klasebomber?

Mener at de ikke er med på den (i hvert fall ikke Israel?) i likhet med USA, Kina, Russland, India mm.

 

edit: Fikk det bekreftet:

Israel er sammen med USA, Russland og Kina blant de landene som ikke slutter seg til avtalen.

"Kilde"

Endret av hernil
Lenke til kommentar
Jeg så State of the Union (1948) i natt og da hadde de en TV som jeg nekter å tro er ekte. Dere kan se den i bakgrunnen på bildene under. Er dette en ekte TV eller er det bare filmtriks? Hadde de prosjektorer for TV-signaler på den tiden?

 

Enig i at TVen i bakgrunnen ser ganske merkelig ut. Men TV var i hvert fall kommersielt tilgjengelig på den tida.

Fra Wikipedia:

" Commercially available since the late 1930s, the television set has become a common communications receiver in homes, businesses and institutions"

 

"In 1928, Philo Farnsworth made the world's first working television system with electronic scanning of both the pickup and display devices, which he first demonstrated to news media on 1 September 1928, televising a motion picture film."

Lenke til kommentar
Kompressorer er ikke lagd for å suge luft ut av ting, og jeg tror det ville fungert dårlig, om man i det hele tatt fikk det til. Da er nok heller en vakumpumpe tingen, støvsuger kanskje?

Hvorfor tror du noe slikt blir problematisk? Kan ikke se at pumpen får en så veldig forskjellig type belastning, så lenge en ikke presser den hardere enn den er designet for som kompressor. Selvfølgelig er det nok et par optimaliseringer som kan gjøres, men ser ikke hvorfor det skulle være store prinsipielle forskjeller. Her er eksempelvis en guide for hvordan gjøre om ei vanlig automatisk dekkpumpe til ei vakuumpumpe:

http://www.instructables.com/id/convert-a-...pressor-into-a/

Endret av kjaks
Lenke til kommentar

i et voksent menneske er det omtrent 5 liter blod. Hvis et voksent menneske mister mer enn 1 liter blod, så regnes blodtapet som livstruende.

 

Blodgivere får tappet ½ liter blod 4 ganger per år, og må da ofte ta jerntilskudd for å slippe å få for lite jern (hemoglobin) i de røde blodlegemene. De røde blodlegemene nyproduseres i beinmargen, men nyproduksjonen er langsom. Blodgivere får en viss opptrening av blodmargen, noe som kan bidra til at de lettere kommer seg etter en ulykke der de mister mye blod.

 

Kroppen består for det meste av vann, alle cellene inneholder vann, og vann er hovedbestanddelen i de ulike kroppsvæskene som blod, lymfe, galle, spytt osv. Dehydrering (inntørking på grunn av for lite væskeinntak) er livsfarlig, men drikker man for mye vann kan det også være livstruende, tilstanden kalles vannforgiftning. Et passe vanninntak per døgn er ca 2 liter, men dette bør økes hvis det er veldig varmt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...