Gå til innhold

Bør vi legalisere cannabis?


Bør Canabis legaliseres?  

2 882 stemmer

  1. 1. Bør Canabis legaliseres?

    • Ja, total legalisering
      1657
    • Ja, til bruk som medisin
      483
    • Nei
      658
    • vet ikke
      143


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

– Bruk av narkotika er mer utbredt enn vi liker å tro

 

Bruk og omsetning av narkotika er mye mer utbredt og foregår i flere sosiale lag enn man tror, mener Einar Aas i Oslo-politiet. Nå vil han kartlegge hvem det er som faktisk kjøper narkotika.

 

 

Willy Pedersen, som har skrevet boka «Cannabiskultur» sammen med medforfatter Sveinung Sandberg, er delvis enig med Aas i at det er problematisk dersom aksepten for illegale stoffer brer om seg.

 

Likevel mener han at det må skilles mellom cannabis og hardere stoffer.

 

– Er egentlig cannabis så mye farligere enn tobakk og alkohol? Noen av de illegale stoffene er svært farlige, og det er veldig uheldig hvis vi ser en økt aksept for disse, mens for eksempel cannabis ikke burde være plassert blant de forbudte stoffene, sier Pedersen.

 

– Hvis man hadde avkriminalisert cannabis, ville kanskje veldig mye av problemet med kriminalitet forsvunnet, da ville man kanskje fått en annen og bedre politisk løsning på hele det store narkotikaproblemet vi står ovenfor, avslutter Willy Pedersen.

 

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.11149036

 

Godt å se at noen har noe oppi hodet...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er ikke veldig opptatt av miljøet, og er langt fra enig i mesteparten av politikken til miljøpartiet de grønne. Å forby bensin- og dieselbiler f. eks er jo helt på trynet. Ruspolitikken deres, derimot, er jo veldig bra etter det jeg har fått med meg. Vurderer faktisk å stemme på dem ene og alene pga. nettopp den.

 

Nå kan uruguayere plante marihuana i stua. Hvis man ikke ønsker å dyrke selv, kan man kjøpe inntil 40 gram i måneden på apoteket. (Dagbladet.no)

 

De Grønne åpner for offentlig hasjsalg. (Dagbladet.no)

Lenke til kommentar

Helt klart - men dessverre tror jeg folk +40 er ignorante nok til å ikke bry seg om cannabis - dette er også dessverre folkemengden som bestemmer mest i landet. Iallefall de neste 10-20 årene. En legalisering og regulering på lik linje med alkohol er unngåelig, og vil komme i fremtiden.

Lenke til kommentar

Når jeg snakker med de som er ledende innen hva som skjer på medisinsk cannabis fronten i Europa( http://www.cannabis-med.org/?lng=en ) ser det nok mer ut som en økt aksept for medisinsk cannabis i de aller fleste land, folk er skeptiske til legalisering men jeg tror når medisinsk cannabis for et fotfeste vil nok legalisering komme til flere steder evnt lovene rundt cannabis myknes opp i mange land..

 

Spania finnes det noe utallige såkalte private klubber som egentlig funker mer som et sted de lokale kan treffes og kjøpe seg noe cannabis, prisene er lave og de fleste klubber har ekstra rabatter for de med gyldig bevis at de bruker medisinsk cannabis fra lege..

 

Tsjekkia er det blitt myknet opp

 

Sveits - en del steder kan man plante selv, spørs på cantoen til cantoen

 

Holland- trenger vel ikke skrive noe her

 

pluss haug med andre land som har godkjent Sativex som igjen baner vei til bedrocan produkter innen kort tid..

Lenke til kommentar

Helt klart - men dessverre tror jeg folk +40 er ignorante nok til å ikke bry seg om cannabis - dette er også dessverre folkemengden som bestemmer mest i landet. Iallefall de neste 10-20 årene. En legalisering og regulering på lik linje med alkohol er unngåelig, og vil komme i fremtiden.

Ikke her i Norge. Er nok ikke lenge før tobakk og snus også må kjøpes på svartebørsen.

Jeg har en god del venner som røyker hasj og pot å det gjør meg absolutt ingenting, ser på det som samme som å sitte å kose seg med noen pils om kvelden. Hadde jeg tålt hasj så hadde sikkert jeg å røyka, men får så sinnsykt angst av hasj. så best å holde seg unna :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...