Gå til innhold

Hvor lenge varer HDèn din ?


Anbefalte innlegg

Ja jeg stiller spørsmålet fordi jeg bruker svært mange HDer pr år, da jeg bygger en god del maskiner.

I løpet av de siste 3-4 årene har jeg i all hovedsak brukt disker fra WD , Samsung og Seagate og det er ca jevnt fordelt mellom merkene . Jeg har på denne tiden opplevd at 1 disk fra Wd har kollapset, menst samtlige fra Samsung har tatt kvelden,de fleste før det har gått to år også når det gjelder Seagate sine disker er flertallet av disse defekte innen samme tidsramme .

På Mine maskiner har jeg toatalt 8 disker samtidig, opprinnelig var 3 av disse fra WD og de fungerer fortsatt, menst de 5 andre var fra Samsung, Seagate og Maxtor og samtlige har tatt kveld før det har gått 2 år, den siste fra Samsung døde i går, alle diskene har etterhvert som de har tatt kveld blitt erstattet med WD uten problemer .

Derfor stiller jeg spørsmålet om det er kvalitetsforskjeller på diskene, greit nok at 1 eller 2 disker dør, men her ser jeg en klar forskjell fra merke til merke da jeg bruker flere merker i samme maskiner. I tillegg bygger jeg maskiner og dermed blir forbruket av disker temmelig større enn hos en enkeltperson samtidig som jeg opplever reklamasjoner på samme typer disker hele tiden,menst et merke utmerker seg med få/ingen problemer :hmm:

Og nei,jeg blir ikke sponset av noen

Endret av Snekker`n
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har brukt WD siden 1995 og kun hatt problem med 1 av disse diskene (den fikk noen korrupte sektorer). Antar jeg har hatt ca 8-10 disker på disse 12 årene. I tillegg har jeg 1 Samsung disk som er omtrent to år gammel, men ser ut til å virke fint fortsatt.

Lenke til kommentar

Ok,fint med erfaringer fra alle hold her, jeg kan nevne at den disken som døde i går var så varm at jeg hadde problemer med å ta på den,dette til tross for at den stod i en hdramme sammens med 2 andre disker,alle kjølt av en 12o mm vifte,de andre diskene var ikke varme :hmm:

Lenke til kommentar

Jeg har aldri opplevd at noen av mine disker har dødd. Har vært borti omlag 8 harddisker. Har holdt meg unna Maxtor. Har tre fra WD, 3 fra Seagate (solgt), en fra Hitachi og ukjent i en Tundra PC. Vel, jeg har hatt en gammel en som døde etter bruk i et par timer så den telles ikke. Den eldste er 3-4 år fra Seagate, den holder. Raptoren står på 24/7 og den er veldig pålitelig.

Lenke til kommentar

eneste diskene jeg har mista var 2 wd 40gb disker kobla på en q-tec.

 

nå har jeg 3 samsung og 2 maxtor disker i sving. ene samsungen min begynner vell straks på sitt 4 år eller noe. jeg har alttid prøvd å holde diskene mellom 30-40c med vifte eller god luftgjennomstrømning. kan ellers nevne at diskene blir hengt opp i strikk, så det er mulig diskene tåler litt mer tramping rundt dataen :p

Lenke til kommentar

Har per i dag 7 Seagate harddisker surrende pluss en WD her hjemme. Eldste Seagate er nå nærmere 6-7 år gammel.

 

Har også hatt 4 WD disker tidligere, men samtlige av disse har dødd uten og trenge ekstern hjelp.

 

Kan vel trygt si at jeg generelt holder meg langt unna WD disker, selv om min eksterne WD framdeles surrer og går, men stoler ikke helt på den og planlegger og anskaffe en Seagate ekstern snart.

 

I alle servere vi bruker så foretrekker jeg også Seagate da vi også her har opplevd at WD disker har en lei tendens til å dø. Her har jeg heller enda ikke opplevt at en Seagate disk har tatt kvelden.

Endret av ShadowMaster
Lenke til kommentar

Tja. Min elste disk er en wd 80GIB. Tror den er fra 2000, den er i gang 24/7. Har også disker fra seagate, maxtor, hitachi, samsung og Wd.

Har byttet en 2.5" disk i min bærbare etter 1.5år. Hadde også problemer med en scsi disk fra seagate, død før eg fikk prøved den. Det er kun de to diskene eg har byttet ut siden 97. Har også 4 ibm 45GIB liggende(de såkalte problem serien fra ibm) Men de funker enda, men støyer for mye til at eg vil bruke dem.

Lenke til kommentar

Jeg har noen 3-4 år gamle WD-disker og Seagate-disker som fungerer uten problemer den dag i dag. Jeg har også 2 300GB samsung-disker som ikke er eldre enn 1 år. Den ene har allerede tatt kvelden, den andre gir meg stadige CRC-errors. Tror jeg holder meg til WD eller Seagate framover.

 

Wollis.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...