Jump to content

ersa

Medlemmer
 • Content Count

  1412
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

41 :)

About ersa

 • Birthday 02/28/1989

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Både Telenor og Altibox (bergen fiber) bygger ut i området der jeg bor. Telenor ble pålagt å åpne fiberen sin for andre aktører for et par år siden. Noen som har erfaring med andre leverandører på Telenor sin fiber?
 2. https://www.norskvann.no/index.php/10-nyheter/1417-ny-rapport-norske-tall-for-vannforbruk-med-fokus-pa-husholdningsforbruk Dusj, toalett, matlaging, vaskemaskin, oppvask, vanning +++. Står detaljert i Norsk vann rapport B20 fra 2016. Danmark har til sammenligning et husholdningsforbruk mellom 100-110 l/pr person i døgnet.
 3. Det vannet du får i springen er ikke det samme som faller ned fra himmelen (eller egentlig er det det), men det blir behandlet. Og det er ikke bare strøm og vann som skal til for å behandle det. Det er en ganske omfattende prosess med filtrering med bruk av jernklorid, marmor (pH regulering), noen ganger lut. Som regel UV-bestråling, og klor som reserveløsning om noen av de andre metodene svikter. Det er mye som må driftes på et slikt anlegg. Og labanalyser av vannet. Jo mindre vann som trenger å produseres, jo mindre resurser trenger å gå med på å produsere det. VA avdelingene i Norge skal klare seg selv med de inntekter de får inn over vann og avløps avgiften. De kan ikke bare trylle frem penger til å oppgradere ledningsnett uten å øke abonnementsavgiften. Så hvis de kan spare penger på produksjonen av vann har de mer igjen til å oppgradere. Egentlig er det ganske merkelig at vi får lov å bruke behandlet vann til å f.eks. skylle ned i do, vaske bilen med, vanne i hagen, o.s.v. Det burdet nesten vært to forskjellige vannkretser, men det vil doble transportkostnadene (ledningsnett, pumpestasjoner o.l.) så det blir for upraktisk. Helt korrekt! De fleste kommuner som ikke har vannmålere benytter stipulert forbruk som gjerne er betydelig høyere enn faktisk forbruk. Så om du ikke har vannmåler er det ikke umulig at du betaler mer enn du skal. En annen positiv effekt av sanntidsmåling av forbruk er at lekkasjesøk blir betydelig enklere. Dersom summen av vannmengdene målt hos forbrukere i et område er lavere enn måleren på ledningsnettet inn i området er det lekkasje. På denne måten er det enkelt å få oversikt over faktiske lekkasjetall. Ikke bare estimere de etter forventet forbruk (140 l/pr person i døgnet ifølge Norsk Vann). Flere kommuner mener innbyggerne deres bruker 200-250 l/pr person i døgnet for å bedre lekkasjetallene sine. Angående å benytte annet vann til toalettspyling, hagevanning, vasking osv. så er dette gjort flere steder. Men da er det ikke et ekstra kommunalt nett for urenset vann. Det er privat drevet og forsynt fra regnvann. Det er slike systemer i noen prosjekter i Sverige og på Potsdamer platz i Berlin. Avinor benytter regnvann til vasking av kjøretøy på bla. Flesland flyplass.
 4. Lager er ikke en spesifikk øltype, men en gjæringsmetode. Det du sier er at pale ale og imp.stout er det samme fordi begge deler er brygget med alegjær. Brooklyn lager er nærmere vienna lager dersom man skal bruke europeiske stiler for å beskrive ølet. Ølet inneholder 2-row, vienna og caramalt sammen med en god del forskjellige amerikanske humletyper. Pilsner inneholder pilsnermalt, krystallmalt og mild europeisk humle. Forskjellen er temmelig markant. Edit: ser at du drar inn noen øl som definitivt er samme stil for å understreke poenget ditt.
 5. Jeg liker også Brooklyn Lager, men det er tross alt samme øltype som pilsner lager, bare at det er en bedre øl. En i samme klasse er Mikelller American Dream Lager. Schous pilsner fra Oslo er også en bedre pilsner enn annen pils.. Brooklyn lager og pilsner er to forskjellige ølstiler. Du kan ikke påstå at gjæringstemperatur er eneste definisjonen for pilsner. Det blir bare for dumt.
 6. Fikk kontrabeskjed fra expert nå. Min 13" med touchbar ble ikke med første pulje likevel. De som fikk i første pulje hadde visstnok bestilt lenge før meg. Lenge er tydeligvis 1 dag i expert sin verden. Jeg bestilte 29.10. Expert kan selvsagt ikke si noe om når de får neste leveranse fra apple.
 7. Det er jo helt kanon for deg! Hvilken modell reserverte du? Jeg kontaktet Expert i går angående min reserverte 15-tommer, men de sa at den forhåpentligvis kom i år en gang. Jeg bestilte 13" med touchbar. Er det forskjell på ventetiden for 13" og 15" direkte fra apple?
 8. Jeg fikk beskjed av expert om at min skulle sendes fra hovedlageret i dag. Kontaktet de på chat og fikk svar med en gang.
 9. Ahh, heldig. Venter fortsatt på expert Har du hørt noe fra expert? Jeg fikk bare til svar "Du får en sms når den ankommer butikk".
 10. VA-etaten trenger ikke gi incentiver. De kan nekte tilknytning. For nye utbyggingsområder eller fortetting gir ikke VA-etatene i de største byene tillatelse for tilknytning med mindre overvannsavrenningen fra feltet er mindre eller lik som før utbygging. Dermed må overvann fordrøyes og/eller infiltreres til grunn. Løses ikke overvann lokalt får man ikke bygge. Overvannsmagasiner krever plass man ofte ikke har i bystrøk.
 11. Ustabil funksjonalitet er tegn på fuktskade, så det er mulig. Telefonen har heldigvis fungert som normalt siden 0930 i dag.
 12. Min S6 fikk to feil i dag. Først døde hjemknappen. Fingeravtrykksensor virker fortsatt. 30 min senere dør av/på-knappen. Telefonen er dermed tilnærmet umulig å få låst opp. Må plugge i lader eller hodetelefoner for å vekke den. Noen som har vært borti noe lignende? Redigert: 2 timer senere fungerer av/på knappen igjen...
 13. Bærøl var en interessant sak på Bergen ølfestival. Nådde dessverre ikke helt opp til Voss bryggeri sin Mauritz hage.
 14. Flere som sliter med at hbo nordic er ustabilt og lagger via chromecast? (innebygd i Sony Android tv). Fungerte problemfritt tidligere. Men siste mnd har det vært tilnærmet ubrukelig. Alt annet fungerer utmerket på chromecast. Båndbredde er heller ikke noe problem. Netflix 4k fungerer ypperlig.
 15. Har like dårlig batteri med Android 6 som før oppdatering. Andre med samme erfaring?
×
×
 • Create New...